| 
 
 
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
abibebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2015 
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139911 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019 
691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
350 g Tütsü balık artıkları
 
1 adet Limon
 
2 yemek kaşığı Mayonez
 
100 g Un
 
2 adet Yumurta
 
200 g Galeta unu
 
1 tutam Maydanoz yaprağı
 
Zeytinyağı
 
Deniz tuzu
 
Taze öğütülmüş karabiber
 
 
Balığı dikkatlice didikle, kılçık kalmasın.
 
Limonun kabuğunu rendele.
 
Derin bir kapta balık, mayonez, ufak doğradığın maydanozu ve limon kabuğunu köfte kıvamını alacak şekilde karıştır.
 
Tuz ve biberle tatlandır.
 
Karışımdan 30-35 glık köfteler hazırla.
 
Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp, tavada 1,5-2 parmak yüksekliğinde zeytinyağında kızart.
 
 
 
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
küçük kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136652 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2018 
652 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 kg balık
 
1 bayat ekmeğin içi
 
1 adet iri yada 2 adet küçük soğan (çok ince doğranmış)
 
1 adetyumurta
 
8-10 yemek kaşığı sıvı yağ
 
8-10 sap maydanoz (ince doğranmış)
 
1/2 çay kaşığı köfte baharı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıklar ayıklanır, baş ve kılçıkları alınıp ufak parçalar halinde doğranır.
 
Ekmeklerin içi ıslatılıp sıkılarak fazla suyu alınır ve ufalanır.
 
Tüm malzeme karıştırılarak köfteler hazırlanır ve sıvı yağda kızartılır (Karışım yumuşak kalırsa un veya galeta unu ilavesi yapılabilir).
 
 
Not: İstenirse köfteye sarımsak, kimyon da konabilir.
 
 
 
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
deli-dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2016 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126330 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017 
831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo balık
 
2-3 dilim limon
 
2-3 sap maydanoz
 
 
Önce, yukarıdaki malzemelerle balıkları bir tencereye koyun su ilave edin ve biraz haşlayıp, iyice süzün. Balıklar iyice soğuyunca onları iyice temizleyin. Sonra balıkları varsa makineden geçrip (makine yoksa bunu bir satırla veya elinizle iyice didikleyerek de yapabilirsiniz) Sonra 1 yumurta, ıslatılmış ekmek içi, baharat, maydanoz, dereotu, rendelenmiş biraz soğan ilave edin, hepsini birlikte iyice yoğurun, yuvarlak veya uzun köfte şekli verin. Bunu una veya galeta ununa buladıktan sonra yağda kızartıp, sıcak sıcak servis yapın.
 
 
Not: Balık köftesi, hemen hemen her balıktan yapılır. Hatta isteyenler uyumlu iki balığı karıştırıp, değişik tadlar da deneyebilirler. Ama balık köftesi için daha çok palamut, uskumru, torik gibi bol beyaz etli balıklar tercih edilir. Bu tür balıklarla yapılan köfteler, çok daha lezzetli olur.
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117455 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. mezgit balığı
 
1 adet kuru soğan
 
1 yumurta
 
10-15 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı un
 
Kıvamını ayarlayana kadar galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Temizlenmiş balıklar suda yarım haşlanır, ayıklanır.
 
Üzerine soğan rendelenir, yumurta kırılır, maydanoz kıyılır, tuz, karabiber, kuru nane, salça ve un eklenerek yoğurulur.
 
Galeta unu eklenerek kıvamı ayarlanır.
 
Hazırlanan köfteler yuvarlanarak şekil verilir. Altı üstü iyice una bulanarak kızgın yağda kızartılır.
 
 
Not: Mezgit yerine bütün balıklar kullanılabilir.
 
 
 
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
devri alem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2015 
Mesajlar: 71 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105145 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2015 
2,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram balık fileto
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
1 yumurta akı
 
 
Bir kabın içine balık etini ince bir şekilde kıyın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Soğanı rendeleyin ve üzerine ekleyin. Tüm bu malzemeleri de bir mutfak robotundan geçirin. Dinlenmiş eti baharatlandırın. Ve şişlere geçirip mangalda pişmeye bırakın. Aslında bu kış günlerinde balıklı köftesi harcını fırın tepsisine yayıp iki parmak eninde kesin ve fırında pişirin çok daha kolay oluyor. Dilim dilim yanında yeşillikle servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
kağıthelva 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94112 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2013 
2,576 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
600 gram balık filetosu
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
2 dal taze soğan
 
1 yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
Maydanoz, dereotu
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
 
 
Balıkların kılçıklarını temizleyin. Kuş üzümünü 20 dakika suda bekletin. Yeşillikleri kıyın. Soğanı rendeleyin. Daha sonra hepsini derin bir kabın içine alın. Üzerine yumurta, galeta unu ve baharat ekleyip yoğurun. Ardından köfte şekli verip una bulayın. Az yağda iki yüzünü de pişirin.
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
reklamcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2013 
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93013 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013 
2,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram balık fileto
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
2 yumurta akı
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 çorba kaşığı mısır unu
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Balığı çiğ olarak kılçıklarından ayıklayıp ince kıyın. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı, maydanozu, baharatı ekleyip yoğurun, köfte şekli verin. Yumurta akı, mısır unu, galeta unuyla macun kıvamında bir karışım elde edin. Köfteleri bu karışıma bulayıp kızartın. Yağını süzdürüp servis tabağına dizin. Haşlanmış sebzelerin yanında ikram edebilirsiniz.
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92431 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2013 
2,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram mezgit veya uskumru
 
1 demet taze soğan
 
2 diş sarmısak
 
Bir buçuk su bardağı galeta unu
 
2 adet yumurta
 
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında
 
margarin, tuz, kimyon, karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Filetosu çıkarılmış mezgit veya uskumruyu keskin bir bıçakla incecik kıyın ve karıştırma kabına alın. Kıyılmış taze soğan, rendelenmiş sarımsak, galeta unu, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, margarin, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edin. Tüm malzemeyi fazla ezmeden yoğurun. Cevizden iri parçalar koparın ve elinizde şekillendirip diğer köfteleri de aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
gong 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2013 
Mesajlar: 50 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91183 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2013 
2,127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram balık filetosu
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
Sivri biber, domates
 
Maydanoz, kimyon, tuz, karabiber, karabiber, kekik
 
 
Balık filetosunu bıçakla kıyın, rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz ve baharatla birlikte iyice yoğurun. Karbonat ve galeta unu ekleyin. Bu karışımdan uzun ya da yuvarlak köfteler yapın. Izgarada güzelce kızartın. Servis tabağına yerleştirip yanına közlenmiş domates ve biberleri dizin. Yanına maydanoz salatası da hazırlayabilirsiniz.
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
canseza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73831 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012 
2,221 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram balık fileto
 
1 soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 yumurta
 
2 adet defneyaprağı
 
3 çorba kaşığı un
 
Kızartmak için sıvı yağı
 
1 çay bardağı un
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı galeta unu
 
 
Balık filetosunu defneyaprağı ve soğanla birlikte 10 dakika haşlayın. Kılçık varsa ayıklayıp etleri bir kaba alın. Üzerine yumurtayı, kıyılmış maydanozu ve unu ekleyip yoğururun. İstenirse içine taze soğan da koyabilirsiniz. Hazırladığınız bu balıklı harçtan kaşıkla ya da elinizle parçalar alıp una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yaparken üzerini domates ve sivribiberlerle süsleyip ikram edin.
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72475 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2012 
2,477 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr beyaz etli balık
 
1 soğan
 
Köfte baharatı
 
2 dilim ekmek
 
1 yumurta
 
1 bardak ayçiçek yağı
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Ön hazırlık olarak, 250 aram balığı haşlayın. Sudan aldıktan sonra, ayıklayın. Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun. Köfte baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı Bizim aycicek yağını tavada kızdırın. Balık köftelerini yağa atıp masayla çevirerek kızartın. Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "not defteri" tarafından gönderildi. 15.04.2018
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
tarımcı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.12.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Dikmen-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71157 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2011 
2,176 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram balık filetosu
 
2 adet yumurta
 
4 adet taze soğan
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
4 çorba kaşığı un
 
Tuz, karabiber
 
1 adet haşlanmış patates
 
 
Derin bir kabın içine kılçıkları alınmış, temizlenmiş balık etini çiğ olarak koyup çatalla ufalayın. Üzerine haşlamış patatesi sıcak olarak ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın. Un, bir yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek elinizle yoğurun ve istediğiniz şekli verin. Bu köfteleri biraz una bulayın ve kızdırılmış yağda her iki tarafını da 4 dakika kızartın. Yanında bol salatayla çok sağlıklı bir yemek olacaktır. Kızartma yapmak istemiyorsanız. Köfteleri tepsiye dizip fırında da pişirmeniz mümkün. Isıtırken de fırını kullanabilirsiniz.
  
 | 
BALIK KÖFTESİ | 
  | 
arajman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Kırşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43804 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2009 
2,819 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
2 Palamut veya 1 ton balığı
 
2 Baş soğan
 
2 Dilim bayat ekmek
 
2 Yumurta
 
1/2 Demet maydanoz
 
2 Çay kaşığı tuz
 
Biraz karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
1 Temizlenmiş balığı, bir baş soğanla bol suda haşlayınız.
 
2 Haşlanan balıkların kılçığı, derileri ve siyah etlerini atınız.
 
3 Beyaz etleri ıslatıp sıkılmış ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz 1 soğan rendesi, yumurta, tuz, karabiberle iyice yoğurunuz.
 
4 1/2 ceviz kadar parçalar kopararak yuvarlayınız önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartınız.
 
5 Sıcak servis yapınız.
  
 | 
BALIK KÖFTESİ | 
  | 
solmaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2009 
Mesajlar: 26 Şehir: Altındağ-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33247 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009 
2,682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
1 kg. beyaz etli balık filetosu
 
5 soğan
 
50 gr. beyaz susam
 
250 gr. sıvıyağ
 
250 gr. galeta unu
 
1/2 çorba kaşığı limon suyu
 
1/2 su bardağı un
 
1,5'ar çay kaşığı köri ve zencefil
 
4 yumurta
 
tuz.
 
 
Balık filetolarını robottan geçirerek kıyma haline getirin. İnce kıyılmış taze soğan, susam, zencefil, köri, tuz, 2 yumurta ve limon suyunu kıymaya katıp yoğurun. Minik yuvarlak köfteler yapın. Balık köftelerini una, 2 adet çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayarak yağda kızartın.
  
 | 
Balık köftesi | 
  | 
ömercik 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.01.2009 
Mesajlar: 18 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32774 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2009 
2,651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 kg. palamut
 
2 orta boy soğan
 
1 orta boy havuç
 
2-3 dilim bayat ekmek
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 çay bardağı tarçın
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 kaşık dolma fıstığı
 
1 demet maydanoz
 
yarım kilo limon
 
tuz
 
karabiber.
 
 
Balıklar temizlenip bir tencereye yerleştirilir, havuç limon suyu ve tuz ilave edilerek üzerini geçmeyecek kadar su ile 30 dakika pişirilir. Sudan çıkarılır. Kılçıklarından iyice ayıklanır. Ekmek içi soğanlar ile birlikte robatta ezilir. İçine 1 yumurta, kuş üzümü yağda öldürülmüş fıstıklar, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozlar katılarak birlikte yoğrulur. Köfte şekli verilerek önce una sonra yumurtaya dah asonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartılır.
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
denizkızı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 04.08.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26224 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2008 
2,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme: 4 kişilik
 
500 gr. pişmiş beyaz etli balık (kılçıkları ayıklanmış),
 
500 gr. patates püresi,
 
tuz,
 
biber,
 
galeta unu,
 
ayçiçek yağı (kızartma için),
 
1 yeşil salata,
 
4'e bölünmüş limon.
 
 
Balık etlerini çok ince olarak kıyın. (Ya da mümkünse kıyma makinesinden geçirin.) Büyükçe bir kapta kıyılmış balık etini patates püresi ile karıştırıp tuzunu ve biberini serptikten sonra iyice yoğurun.
 
Köfteleri yuvarlak olarak ceviz büyüklüğünde biçimlendirip galeta ununa bulayın.
 
Bir tavada ayçiçek yağını orta ateşte kızdırın. Yağ kızınca balık köftelerinin her yanını altın sarısı bir renk alana kadar, yaklaşık 5-6 dakika, pişirin.
 
Köfteleri tavadan alıp, fazla yağlarını süzdürmek için, kağıt peçete üstüne çıkartın.
 
Geniş bir servis tabağının dibine yıkanıp kurulanmış yeşil salata yaprakları döşeyin. Köfteleri yeşilliğin üzerine kule biçiminde dizip, aralarına limon parçaları yerleştirerek servis edin.
 
Balık köftenizin yanında, dilerseniz yeşil salata ve evde hazırlanmış domates sosu da servis edebilirsiniz.
  
 | 
BALIK KÖFTESİ | 
  | 
Merve Ganioğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25455 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008 
2,755 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 iri palamut
 
4 baş soğan
 
3 dilim ekmek
 
2 bardak zeytinyağı
 
Kuş üzümü
 
Fıstık
 
Maydanoz
 
 
Hazırlanışı
 
Balığın içini temizleyip, bol su ve bir baş soğan ile tencereye koyun. Bir defneyaprağı da ilave edin. Güzelce haşlanan balığın kılçığı, derileri ve siyah etlerini atın. Beyaz etleri bir tencereye koyun. Islatılmış ekmek içleri ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve biraz tuzla yoğurun. Başka bir kapta soğan ve zeytinyağını da kavurun. İçine fıstık ve üzüm katın, ateşten indirin. Yoğrulmuş balığı iri köfteler haline getirin. İçini parmağınızla delin. İçine soğan, üzüm ve fıstıktan birer kaşık koyun ve deliği kapatın. Köfteyi una bulayın, kızgın yağda kızartıp servis tabağına alarak servis yapın.
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
ÇiftKaşarlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Mudanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24999 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2008 
2,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet torik (ya da 2 palamut)
 
2 adet yumurta
 
1 kaşık un
 
Maydanoz
 
1 adet soğan
 
Az ayçiçek yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkları ayıklayın. Suda haşlayın ve etini ayırın. Elinizle didip bir tepsiye dökün. Yumurtaları kırıp una koyun. Maydanozu ince ince kıyın. Balıkların üstüne dökün ve yoğurun. Eğer birbirine tutmuyorsa azda kaşar peynir rendeleyip tekrar yoğurun ve istenilen biçimde köfte yapın. Izgarada veya tavada pişirin. Yanına pilav ve salatayla servis yapın.
  
 | 
Palamut Balığı Köftesi | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10545 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006 
4,722 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (5 kişilik):
 
Orta büyüklükte 1 palamut balığı,
 
1 yumurta,
 
1 kalın dilim ekmek,
 
1 baş büyük soğan,
 
1 çay kaşığı çamfıstığı,
 
1 çay kaşığı kuşüzümü,
 
1 su bardağı zeytinyağı,
 
yeteri kadar tuz,
 
tarçın,
 
karabiber,
 
1 demet maydanoz,
 
2 kaşık galeta unu,
 
1,5 limon.
 
 
Yapılışı:
 
Balığın içi temizlenip bol suda yıkanır ve kılçıklarından kolayca ayrılacak duruma gelinceye kadar haşlanır. Haşlanan balığın siyah eti ile kılçıkları ve derisi ayıklanıp atılır. Kalan beyaz et yayvan bir kaba konur. Buna rendelenmiş soğan, çok az ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, çırpılmış yumurta, tuz, karabiber, kuşüzümü ve çamfıstığı ilave edilir. Maydanozun yarısı ayıklanıp temizlendikten sonra ince ince doğranıp karışıma katılır. Karışım iyice yoğurulduktan sonra, ince, uzun şekillerde küçük küçük köfteler yapılır. Derince bir tavada zeytinyağı kızdırılır. Yağ kızınca, galeta ununa bulanmış köfteler içine atılır ve nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Kalan maydanoz ayıklanıp yıkanır ve yaprak yaprak servis tabağının zeminine yayılır. Kızaran balık köfteleri maydanozun üstüne konur, çevresine de limon dilimleri dizilerek süslenir ve soğutmadan servis yapılır.
  
 | 
BALIK KÖFTESİ | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9926 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
3,134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
2 kg. palamut  (2 büyük)  veya torik 
 
500 gr. soğan  14 büyük baş)
 
500 gr. zeytinyağı (2 su bardağı)
 
3 dilim ekmek
 
1 demet maydanoz
 
istenildiği kadar kuşüzümü ve fıstık
 
 
Yapılışı:
 
Balığın içi temizlenir ve yıkanır. Bir tencereye bir baş soğan, defne yaprağı ve bol su ile birlikte balıklar konur. Balık haşlandıktan sonra beyaz etleri ayıklanır ve bir tencereye aktarılır. Balıkların üstüne ıslatılmış ekmek içleri/ karabiber, tuz ve incecik kıyılmış maydanoz konur ve hepsi iyice yoğrulur. Başka bir yerde zeytinyağıyla iyice kavrulan soğana fıstık ve üzüm katılarak ateşten indirilir. Bundan sonra yoğurulmuş balık irice köfteler haline getirilir ve içleri bir parmak genizliğinde delinir. Bu deliklerin içine kavrulmuş soğan, fıstık ve üzüm koyup, kapatılır ve köfteler una bulanıp, kızgın yağda kızartılır ve servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |