| 
 
 
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117455 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. mezgit balığı
 
1 adet kuru soğan
 
1 yumurta
 
10-15 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı un
 
Kıvamını ayarlayana kadar galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Temizlenmiş balıklar suda yarım haşlanır, ayıklanır.
 
Üzerine soğan rendelenir, yumurta kırılır, maydanoz kıyılır, tuz, karabiber, kuru nane, salça ve un eklenerek yoğurulur.
 
Galeta unu eklenerek kıvamı ayarlanır.
 
Hazırlanan köfteler yuvarlanarak şekil verilir. Altı üstü iyice una bulanarak kızgın yağda kızartılır.
 
 
Not: Mezgit yerine bütün balıklar kullanılabilir.
 
 
 
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
deli-dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2016 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126330 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017 
831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo balık
 
2-3 dilim limon
 
2-3 sap maydanoz
 
 
Önce, yukarıdaki malzemelerle balıkları bir tencereye koyun su ilave edin ve biraz haşlayıp, iyice süzün. Balıklar iyice soğuyunca onları iyice temizleyin. Sonra balıkları varsa makineden geçrip (makine yoksa bunu bir satırla veya elinizle iyice didikleyerek de yapabilirsiniz) Sonra 1 yumurta, ıslatılmış ekmek içi, baharat, maydanoz, dereotu, rendelenmiş biraz soğan ilave edin, hepsini birlikte iyice yoğurun, yuvarlak veya uzun köfte şekli verin. Bunu una veya galeta ununa buladıktan sonra yağda kızartıp, sıcak sıcak servis yapın.
 
 
Not: Balık köftesi, hemen hemen her balıktan yapılır. Hatta isteyenler uyumlu iki balığı karıştırıp, değişik tadlar da deneyebilirler. Ama balık köftesi için daha çok palamut, uskumru, torik gibi bol beyaz etli balıklar tercih edilir. Bu tür balıklarla yapılan köfteler, çok daha lezzetli olur.
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
küçük kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136652 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2018 
652 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 kg balık
 
1 bayat ekmeğin içi
 
1 adet iri yada 2 adet küçük soğan (çok ince doğranmış)
 
1 adetyumurta
 
8-10 yemek kaşığı sıvı yağ
 
8-10 sap maydanoz (ince doğranmış)
 
1/2 çay kaşığı köfte baharı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıklar ayıklanır, baş ve kılçıkları alınıp ufak parçalar halinde doğranır.
 
Ekmeklerin içi ıslatılıp sıkılarak fazla suyu alınır ve ufalanır.
 
Tüm malzeme karıştırılarak köfteler hazırlanır ve sıvı yağda kızartılır (Karışım yumuşak kalırsa un veya galeta unu ilavesi yapılabilir).
 
 
Not: İstenirse köfteye sarımsak, kimyon da konabilir.
 
 
 
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
abibebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2015 
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139911 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019 
691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
350 g Tütsü balık artıkları
 
1 adet Limon
 
2 yemek kaşığı Mayonez
 
100 g Un
 
2 adet Yumurta
 
200 g Galeta unu
 
1 tutam Maydanoz yaprağı
 
Zeytinyağı
 
Deniz tuzu
 
Taze öğütülmüş karabiber
 
 
Balığı dikkatlice didikle, kılçık kalmasın.
 
Limonun kabuğunu rendele.
 
Derin bir kapta balık, mayonez, ufak doğradığın maydanozu ve limon kabuğunu köfte kıvamını alacak şekilde karıştır.
 
Tuz ve biberle tatlandır.
 
Karışımdan 30-35 glık köfteler hazırla.
 
Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp, tavada 1,5-2 parmak yüksekliğinde zeytinyağında kızart.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |