| 
 
 
 | 
Izgara Balık | 
  | 
not defteri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2018 
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133399 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2018 
978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet levrek veya çipura
 
4 adet kuru soğan
 
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Temizlenmiş olan balıkların içini ve dışını bir fırça yardımıyla yağlayıp tuz serpin.
 
Balıkları ızgaraya yerleştirip her bir tarafını 10 dakika pişirin.
 
Kuru soğanları soyup kalın halkalar halinde kesin.
 
Her iki tarafını yağlayıp tuz ve karabiber serptikten sonra ızgarada pişirin.
 
 
 
  
 | 
Balık Izgarası | 
  | 
pampa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88369 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2013 
2,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1000 gr. balık
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
 
Büyük bir limon
 
Tuz
 
 
Bu ızgara lüfer, çipura, uskumru, barbunya, palamut gibi balıklardan yapılır. Balıklar pullu ise pulları kazınır, içi temizlenir, yıkanır, tuzlanır ve bir saat dinlendirilir. Tel ızgaranın telleri hafifçe zeytinyağlanır, harlı olmayan kömür ateşinin üzerine ızgara konularak balıklar ızgaraya yerleştirilir. Bir tarafları iyice kızardıktan sonra öbür taraflarını çevirmek suretiyle balıklar küçükse 10 dakika, büyükse 17-18 dakika pişirilir. Sonra tabağa alınır, üstlerine limon ve zeytinyağı gezdirilir ve özellikle lüfer ve uskumruların yanına yarım ay şeklinde doğranmış, tuzla ovulmuş, suları çıkarılmış ve üzerine maydanoz serpilmiş soğan da konulabilir.
  
 | 
Izgara Balık | 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69388 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011 
2,520 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet levrek yada çipura balığı
 
4 adet kuru soğan
 
1'er çay kaşığı kekik
 
4 çorba kaşığı tuz ve karabiber
 
Zeytinyağı
 
 
Temizlenmiş olan balıkların içini ve dışını bir fırça yardımıyla yağlayın. Balıkları ızgaraya yerleştirip her bir tarafını 10 dakika pişirin. Soğanları soyup kalın halkalar halinde kesin. Her iki tarafını yağlayıp tuz, kekik ve karabiber serptikten sonra ızgarada pişirin. Balığı ızgarada pişmiş soğan halkalarıyla birlikte sıcak servis.
  
 | 
Izgara Balık | 
  | 
Makbule Geçer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62245 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2011 
2,776 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
(Uskumru, lüfer, palamut, barbunya gibi balıklardan)
 
 
1 kilo balık
 
1 limon
 
1,5 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Pullarını kazıyarak çıkarıp, içini ve solungaçlarını temizlediğiniz balıkları iyice yıkayıp, tuzlanır bir saat kadar bu halde bırakınız. Bir saat sonra tellerini hafifçe yağladığınız ızgaraya sıra ile diziniz. Çok harlı olmayan kömür ateşi veya elektrik ızgarasında, bir tarafı piştikten sonra, diğer tarafını çevirmek suretiyle pişiriniz. Servis tabağına alarak üstüne zeytinyağı ve limon salçası döküp, maydanozla süsleyiniz. İnce kıyılmış soğan da koyabilirsiniz.
 
Bir kâseye 1,5 kahve fincanı zeytinyağı koyarak, bir limonun suyunu ilâve ediniz. Her ikisini iyice çarparak salça kıvamına getirince, balıkla servis tabağına alınız.
  
 | 
Balık Izgarası | 
  | 
layla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33962 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2009 
2,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Barbunya, uskumru, lüfer, çipura, çingene palamudu gibi balıklardan
 
 
1000 gram balık
 
1 büyük limon
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Pullu ise, pulları kazınmış, iç ve solungaçları temizlenmiş 1000 gram balığı yıkadıktan sonra tuzlamalı ve 1 saat bir tarafa bırakmalıdır. irice lüfer ya da çipura gibi büyükçe balıkların iyice pişebilmeleri için bunların her iki yanlarındaki etleri, kaim yerlerinden bıçak ucu ile yarım santim derinliğinde yarmak gerektiği gibi, çingene palamutlarının da her iki tarafındaki etleri balıkların uzunluklarına doğru ortalarındaki kılçık hizasından keserek yanlardaki etleri fileto çıkarmak suretiyle pişirmek gerekir.
 
Bir saat sonra balıkları; etleri hafifçe zeytinyağlanmış ve çok harlı olmayan kömür ateşinin aşağı yukarı 5 - 6 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgara yerleştirerek balıkların birer tarafları iyice kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle balıkların büyüklük, küçüklüklerine göre, 8'den 18 dakika arasında pişirmelidir.
 
Sonra balıkları tabağa alarak, üstlerine limon, zeytinyağı gezdirmeli ve arzu edilirse, özellikle lüfer ve uskumruların yanında, soğan piyazı olduğu halde servis yapmalıdır.
 
 
Not: Barbunya ve çipuraya piyaz gitmez.
  
 | 
Balık Izgara | 
  | 
muvaffak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22701 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008 
2,472 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo balık
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Balıkları güzelce ayıklayıp yıkadıktan sonra, biraz yağlayıp yağlanmış ızgarada kızartın.
  
 | 
Balık Izgara | 
  | 
Elvin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2007 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20161 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007 
3,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. balık 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 tatlı kaşığı  sıvıyağ
 
 
Balığı cins ve özelliğine göre temizleyip yıkayınız. Büyük balıkları filetolara ayırınız. Izgarayı yağlayıp yemekten 20 dakika önce balıkları tuzlayarak her iki tarafını kurutmadan pişiriniz. Limon sosu ile servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |