| 
 
 
 | 
Balık Buğulama | 
  | 
meraklı meloş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65598 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011 
5,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 adet beyaz etli balık
 
1.5 su bardağı domates suyu
 
1 su bardağı su
 
2 adet defne yaprağı
 
2 adet sarımsak
 
1 adet soğan
 
3 çay kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Kırmızıbiber
 
1 dilim limon
 
1 çorba kaşığı soya sosu
 
Tuz
 
 
Balığı fileto biçiminde temizleyip tencereye koyun. Domates suyunu ve suyu tencereye dökün. Defne yapraklarını, dövülmüş sarmısağı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağı, limon dilimini, soya sosunu, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu da ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca üzerine unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika kaynatın.
 
 
 
 
Fotoğraf "tuzak" tarafından gönderildi. 11.08.2018
  
 | 
Balık Buğulama | 
  | 
ipek böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133438 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018 
2,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5-2 Kg. balık (iri balık)
 
5 Yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 Adet Kuru soğan
 
3 Adet Havuç
 
4 Adet Patates
 
2 Adet Defne yaprağı (varsa)
 
3 Diş sarımsak
 
3 Adet Domates
 
1,5 Adet Limon
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzün.
 
Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 185º ısıtın.
 
2 kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın. Patatesi de soyup doğrayın.
 
Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, içine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Sonra içine patates ve havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin.
 
Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
 
En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların üzerine dökün.
 
Üzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların üst hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin. 
 
Piştikten sonra üzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Balık Buğulaması | 
  | 
nükte 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141033 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019 
837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilogram balık
 
3 adet havuç
 
3 adet yeşil biber
 
1 demet maydanoz
 
4 adet domates
 
3 adet defne yaprağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 adet limon
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
 
Balıkları ayıklayın, yıkayın ve pişireceğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpin, zeytinyağını ve limon suyunu gezdirin, üç defne yaprağı koyun. Bir demet maydanozu kıyarak üzerine serpin. Dört adet olgun domatesin kabuğunu soyarak rendeleyin. Başka bir kapta havuçları rendeleyin ve yağda rengi çıkana kadar kavurun. 1 su bardağı un ekleyerek, unun kokusu çıkana dek kavurun. Suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Fırın tepsisinde bekleyen balıkların üzerine bu sosu dökün ve üzerine kapak veya yağlı kağıt örtün. Fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince ateşten alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |