Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alabalık Tarifleri > Balık Buğulaması (3 adet - 820,556 defa bakıldı)

Balık Buğulaması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balık Buğulama

meraklı meloş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2011
Mesajlar: 40
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc65598
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011
4,845 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

1 adet beyaz etli balık
1.5 su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 adet sarımsak
1 adet soğan
3 çay kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
Kırmızıbiber
1 dilim limon
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz

Balığı fileto biçiminde temizleyip tencereye koyun. Domates suyunu ve suyu tencereye dökün. Defne yapraklarını, dövülmüş sarmısağı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağı, limon dilimini, soya sosunu, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu da ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca üzerine unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika kaynatın.


Fotoğraf "tuzak" tarafından gönderildi. 11.08.2018


Balık Buğulama

ipek böceği
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc133438
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018
1,921 defa indirildi / yazdırıldı




1.5-2 Kg. balık (iri balık)
5 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Adet Kuru soğan
3 Adet Havuç
4 Adet Patates
2 Adet Defne yaprağı (varsa)
3 Diş sarımsak
3 Adet Domates
1,5 Adet Limon
Maydanoz
Tuz
Karabiber

Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzün.
Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 185º ısıtın.
2 kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın. Patatesi de soyup doğrayın.
Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, içine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra içine patates ve havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin.
Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların üzerine dökün.
Üzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların üst hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin.
Piştikten sonra üzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin.



Balık Buğulaması

nükte
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Adapazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc141033
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019
699 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 kilogram balık
3 adet havuç
3 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
4 adet domates
3 adet defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limon
1 su bardağı un
Tuz

Balıkları ayıklayın, yıkayın ve pişireceğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpin, zeytinyağını ve limon suyunu gezdirin, üç defne yaprağı koyun. Bir demet maydanozu kıyarak üzerine serpin. Dört adet olgun domatesin kabuğunu soyarak rendeleyin. Başka bir kapta havuçları rendeleyin ve yağda rengi çıkana kadar kavurun. 1 su bardağı un ekleyerek, unun kokusu çıkana dek kavurun. Suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Fırın tepsisinde bekleyen balıkların üzerine bu sosu dökün ve üzerine kapak veya yağlı kağıt örtün. Fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince ateşten alın.







Balık Buğulaması Tarifleri Alabalık Tarifleri



(3 adet Balık Buğulaması 820,556 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort