| 
 
 
 | 
Balık Buğulaması | 
  | 
Elvin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2007 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20164 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007 
5,163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg, balık (uskumru, hamsi vb. gibi)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1-2 defne yaprağı
 
8-10 dal maydanoz
 
1-2 limon
 
 
Balığı temizleyip yıkayarak tencereye yan yana diziniz. Aralarına defne yaprağı yerleştirip tuz ve kıyılmış maydanoz serperek limon suyu ilâve ediniz. Kapağını örtüp hafif hararetli ısıda kendi buğusu ile 15-20 dakika pişiriniz.
 
 
 ML® Susuz Balık Buğulaması için tıklayın
 
  
 | 
Balık Buğulama | 
  | 
meraklı meloş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65598 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011 
5,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 adet beyaz etli balık
 
1.5 su bardağı domates suyu
 
1 su bardağı su
 
2 adet defne yaprağı
 
2 adet sarımsak
 
1 adet soğan
 
3 çay kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Kırmızıbiber
 
1 dilim limon
 
1 çorba kaşığı soya sosu
 
Tuz
 
 
Balığı fileto biçiminde temizleyip tencereye koyun. Domates suyunu ve suyu tencereye dökün. Defne yapraklarını, dövülmüş sarmısağı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağı, limon dilimini, soya sosunu, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu da ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca üzerine unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika kaynatın.
 
 
 
 
Fotoğraf "tuzak" tarafından gönderildi. 11.08.2018
  
 | 
Balık Buğulaması | 
  | 
Ayfer Demirtepe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33843 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2009 
3,651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tekir, sardalya, hamsi gibi balıklardan
 
 
1000 gram balık
 
1 adet limon
 
160 garm zeytinyağı (2 1/2 kahve fincanı)
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demet dereotu
 
150 gram su (2 kahve fincanı)
 
Tuz
 
 
Temizlenmiş 1000 gram balığı iyice yıkadıktan sonra bir tepsiye yanyana yerleştirmelidir. (Tekir ve sardalya balıklarının pulları kazınmaz, hamside ise pul yoktur.)
 
Sonra, balıkların üstlerine; sıra ile iki buçuk kahve fincanı zeytinyağı, 2 kahve fincanı su, yarım çorba kaşığı tuz her ikisi de kıyılmış yarımşar demet dereotu ve maydanoz ile tekerlek kesilmiş 1 adet de limon ilâve ederek, tepsinin kapağını kapatmalı ve orta ısıdaki ateşte 9 - 10 dakika kadar pişirmeli, ateşten alarak soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
 
 
Not: Dereotu, maydanoz yerine 1 çorba kaşığı kekik de kullanılabilir. Limonun kabuğunu soymalıdır.
 
 
 ML® İstavrit Buğulaması için tıklayın
 
  
 | 
Balık Buğulaması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36619 
Gönderme Tarihi: 18.May.2009 
3,165 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. istenilen cins balık
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıklar ayıklanıp, yıkanır. Bir tepsiye sıralı dizilir. Üzerine 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı yağ, tuz ve karabiber karışımı dökülür. Kıyılmış maydanoz, dereotu ve yuvarlak dilimlenmiş limon üzerine dizilir. Orta hararetli fırında balığın büyüklüğüne göre değişebilecek süre pişirilir. Pişirme işlemi tepsinin ağzı kapalı olmak kaydıyla ocakta da yapılabilir. İsteğe bağlı olarak balıklardan önce yuvarlak kesilmiş soğanlar  tepsiye döşenir. Yukarıda verilmiş malzeme aynen bunun üzerine konulur.
  
 | 
Balık Buğulaması | 
  | 
Serpil Korcan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19028 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2007 
3,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. istediğiniz cins balık
 
1 bardak zeytinyağı
 
1 orta büyüklükte çay bardağı su
 
1 adet limon
 
1-2 demet maydanoz (Arzuya göre)
 
1-2 demet dereotu
 
 
Balık çeşitlerine göre ayıklayıp iyice yıkayınızı.
 
Yayvan bir kaba veya küçük bir tepsiye yanyana yerleştiriniz.
 
Üzerine zeytinyağını, suyu, tuzu, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, yuvarlak dilimlere kesilmiş limonları koyunuz.
 
Tepsinin üzerini kapatıp orta hararetli ateşte veya fırında 7-8 dakika pişiriniz, (Balıkların büyüklük ve küçüklüklerine göre süre azalıp çoğaltılabilir.)
 
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapınız.
 
 
 ML® Dereotlu Balık Buğulama için tıklayın
 
  
 | 
Balık Buğulama | 
  | 
Ofelya 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2010 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72208 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2012 
2,887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 beyaz etli balık
 
1,5 bardak domates suyu
 
1 bardak su
 
2 defne yaprağı
 
2 diş sarımsak
 
1 soğan
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1 kaşık soya sosu
 
1 dilim limon
 
 
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün.Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.
  
 | 
Balık Buğulama | 
  | 
ipek böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133438 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018 
2,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5-2 Kg. balık (iri balık)
 
5 Yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 Adet Kuru soğan
 
3 Adet Havuç
 
4 Adet Patates
 
2 Adet Defne yaprağı (varsa)
 
3 Diş sarımsak
 
3 Adet Domates
 
1,5 Adet Limon
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzün.
 
Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 185º ısıtın.
 
2 kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın. Patatesi de soyup doğrayın.
 
Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, içine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Sonra içine patates ve havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin.
 
Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
 
En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların üzerine dökün.
 
Üzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların üst hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin. 
 
Piştikten sonra üzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Balık Buğulama | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111281 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2015 
1,979 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram balık filetosu
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 adet sivri biber
 
1 adet domates
 
2 su bardağı su
 
3 adet defneyaprağı
 
2 adet limon
 
5 dal maydanoz
 
 
Önce limonların kabuklarını tamamen soyun dilim dilim kesip hazırlayın. Bir tavaya yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı ve domatesi bireri 3 dakika kadar kavurun. İçine kıyılmış maydanoz ve suyu ekleyip hazırlayın. Fırın kabına bu sosu, üzerine balıkları ve limon dilimlerini koyun. Kalan sosu üzerine dökün 200 derecede 15 dakika kadar pişirin.
  
 | 
Buğulama Balık | 
  | 
ipek böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133449 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018 
1,340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg Balık
 
1 çay bardağı Zeytinyağı
 
1 adet Limon
 
1 çay bardağı Su
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
 
Temizlenmiş balıklar düz bir tencerenin dibine sıralanır. Üzerlerine zeytinyağ, tuz ve su konur. İnce ince doğranmış maydanozlar serpilir. Hepsinin üstüne ince ince dilimlenmiş maydanoz konur. Tencerenin kapağı kapatılıp 10-15 dakika kadar pişirilir.
 
 
Not: Buğulama Uskumru, Tekir, Hamsi ya da Sardalya balıklarından yapılabilir.
  
 | 
Balık Buğulaması | 
  | 
nükte 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141033 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019 
837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilogram balık
 
3 adet havuç
 
3 adet yeşil biber
 
1 demet maydanoz
 
4 adet domates
 
3 adet defne yaprağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 adet limon
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
 
Balıkları ayıklayın, yıkayın ve pişireceğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpin, zeytinyağını ve limon suyunu gezdirin, üç defne yaprağı koyun. Bir demet maydanozu kıyarak üzerine serpin. Dört adet olgun domatesin kabuğunu soyarak rendeleyin. Başka bir kapta havuçları rendeleyin ve yağda rengi çıkana kadar kavurun. 1 su bardağı un ekleyerek, unun kokusu çıkana dek kavurun. Suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Fırın tepsisinde bekleyen balıkların üzerine bu sosu dökün ve üzerine kapak veya yağlı kağıt örtün. Fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince ateşten alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |