Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Baklalı Yaprak Sarması (Tokat)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Baklalı Tokat Yaprağı Sarması

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165625
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




Salamura yaprak (yarım kilo kadar)
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça (1 çay bardağı kadar suda ezilmiş olacak)
1 su bardağı kuru bakla
Tuz
Karabiber
Reyhan
1 adet soğan (ince doğranmış)
Kemikli et
Sıcak su
Sosu için:
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ

Kuru bakla bir gün önceden ıslatılır ve ertesi gün kabukları soyulup ince doğranır. Kemikli et tencerenin dibine dizilir. Diğer malzemeler çiğ olarak harmanlanır. Hazırlanan iç malzeme yaprağa sarılır ve kemiklerin üzerine dizilir. Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve ağzı kapalı pişmeye bırakılır. İnce ince doğranmış soğan küçük bir tavada, sıvı yağda hafif pembeleştirilir. Üzerine salça eklenip bir iki defa daha çevrilir. Hazırlanan sos, dolmalar pişmek üzereyken tencereye dökülür.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 04.05.2023


Baklalı Yaprak Sarması (Tokat)

semra bacı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.11.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Midyat
Kısa URL: https://ml.md/lc153999
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2020
542 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Salamura yaprak (yarım kilo kadar)
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça (1 çay bardağı kadar suda ezilmiş olacak)
1 su bardağı kuru bakla
Tuz
Karabiber
Reyhan
1 adet soğan (ince doğranmış)
Kemikli et
Sıcak su
Sosu için:
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ

Kuru bakla bir gün önceden ıslatılır ve ertesi gün kabukları soyulup ince doğranır. Kemikli et tencerenin dibine dizilir. Diğer malzemeler çiğ olarak harmanlanır. Hazırlanan iç malzeme yaprağa sarılır ve kemiklerin üzerine dizilir. Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve ağzı kapalı pişmeye bırakılır. İnce ince doğranmış soğan küçük bir tavada sıvı yağda hafif pembeleştirilir. Üzerine salça eklenip bir-iki defa daha çevrilir. Hazırlanan sos, dolmalar pişmek üzereyken tencereye dökülür.



Etli Baklalı Yaprak Sarması (Tokat)

alagöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc140273
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019
911 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

250 gram salamura asma yaprağı
250 gram dana kıyma
1,5 çay bardağı köftelik bulgur
2 adet soğan
1 çay bardağı kıyılmış iç bakla
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
500 gram dana kıyma (parçalara ayrılmış)
Tuz
Kimyon
Karabiber
Sosu için:
2 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Pul biber

Salamura asma yaprağının fazla tuzunu almak için 10 dakika suda bekletin ve elinizle fazla suyunu sıkıp bir kenara alın. Sarmanın içi için kıyma, bulgur, kıyılmış soğan, bakla ve salçayı derin bir kaba alın. Zeytinyağı, su, tuz, kimyon ve karabiber ilave edip tüm malzemeyi harmanlayın. 1 adet yaprağı düz bir zemine serin. Yaprağın içine harçtan koyun ve sarın, iç harç ile yaprak bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine dana kaburgayı yerleştirin ve hazırladığınız sarmaları dizin. Sos için salça, zeytinyağı, su ve pul biberi bir kaba alıp karıştırarak sarmaların üzerine gezdirin. Porselen bir tabak veya güveç kapağını üzerine ağırlık yapması için kapatın. Tencerenin kapağını da kapattıktan sonra kısık ateşte 35 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.



Baklalı Yaprak Sarması (Tokat)

samiye baykal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2014
Mesajlar: 33
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc129007
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2017
1,699 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Yarım kilo Narince asma yaprağı
1,5 su bardağı kuru iç bakla
1 su bardağı buğday / 1 su bardağı bulgur
4 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım kilo kuzu eti
1 çorba kaşığı domates salçası
1 domates
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı reyhan otu
Yarım su bardağı su
Tuz
Kırmızı pul biber

Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın. Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın. İki soğanı ince ince doğrayın. Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ekleyin. Domatesi küçük küçük doğrayıp ilave edin. Suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırıp kare şeklinde sarın. Tencerenin altına yaprakları yayın. Üzerine kuzu etlerini yerleştirin. Sarmaları etlerin üzerine dizin. Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın. Salça, su, tereyağı ve sıvıyağ ilave ederek sos yapın. Sosu dolmanın üzerine gezdirin. Kısık ateşte pişirip sıcak servis edin.



Bakla Dolması (Tokat)

Abbas Y.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2015
Mesajlar: 77
Şehir: Tahran
Kısa URL: https://ml.md/lc119847
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2016
2,254 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr salamura yaprak
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı kuru bakla
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı reyhan
1 adet soğan
500 gr kemikli et
Yeteri kadar sıcak su
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı yağ

Kuru bakla 1 gün önceden ıslatılır ve ertesi gün kabukları soyulup ince doğranır. Kemikli et tencerenin dibine dizilir. Diğer malzemeler çiğ olarak harmanlanır. Hazırlanan iç malzeme yaprağa sarılır ve kemiklerin üzerine dizilir. Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve ağzı kapalı pişmeye bırakılır. Dolmaların pişmesine yakın küçük bir tavada yağda ince doğranmış soğan hafif pembeleştirilir ve salça eklenip bir iki kez daha çevrilir. Hazırlanan sos dolmaların üzerine yayılır ve pişirmeye devam edilir. Pişen dolmalar büyük bir servis kabına veya tepsiye ters çevrilir.



Baklalı Dolma (Tokat)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105754
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2015
3,080 defa indirildi / yazdırıldı




Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

İç bakla
İnce bulgur
Domates salçası
Reyhan
Kuru soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Yağ

Bakla ıslatılarak kabuğu soyulur. Küçük parçalara bölünür. Diğer malzemeler karıştırılarak dolma içi hazırlanır. Daha önce salamura yapılmış asma yaprağına ince ince sarılır, tencereye dizilir. Kısık ateşte pişirilir. Yemek piştikten sonra ayrı bir tavada domates, soğan, sarımsak, baharat ve salça kavrulup yemeğin üzerine dökülür.

Not: Baklalı dolma yemeği Tokat il merkezinde ve özellikle de Turhal ilçesinde çokça yapılmaktadır. Yemek ‘boduş’ denilen kara bakladan da yapılır.


Bakla Dolması (Tokat)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39543
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
3,582 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.tokat.com/tokatyemekleri.html

Yarım su bardağı İç Bakla
1 su bardağı ıslatılmış ve haşlanmış Buğday
1 adet büyük Soğan
100 gram Kıyma
2 çorba kaşığı Domates Salçası
1 tatlı kaşığı Çemen
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Yarım kilo Kemikli Et
Yarım kilo Yaprak
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Soğan, haşlanmış buğday, bakla, kıyma, bir çorba kaşığı salça, çemen, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice karıştırıp sarmanın içini hazırlayın. Harç biraz suluca olsun. Yaprakları normal rulo veya bohça biçiminde sarın. İçindeki buğdaylar şişeceği için biraz gevşek sarın. Tencerenin dibine kemikli eti yerleştirin. Sarmaları üzerine dizin. Kaynar suda kalan salçayı eritip, sarmaların üzerine gezdirin. Orta ateşte 30 dakika pişirin servis yapın.


Baklalı Yaprak Sarması (Tokat)

general
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc8376
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006
3,453 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram taze asma yaprağı
Bir buçuk su bardağı kuru iç bakla
2 adet büyük boy soğan
Yarım su bardağı ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
7-8 dal taze reyhan
1 adet büyük boy domates
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
600 gram koyun sırtı
Tuz
Üzerine:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşıgı sıvıyağ
Yarım su bardağı su

İç baklayı derin bir kaseye alın. İçine küp doğranmış soğan, yıkanmış ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı, domates - biber salçası, ince kıyılmış taze reyhan, rendelenmiş domates ve dereotunu katıp iyice karıştırın. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup kare bohça şeklinde sarın. Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine 2-3 adet taze asma yaprağı yayın ve üzerine büyük kareler halinde kesilmiş eti yerleştirin. En üste de sarmaları dizin ve üstlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Diğer tarafta bir tavada ince kıyılmış soğan ile salçayı, tereyağı ve sıvıyağda kavurun. Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın. Bu karışımı dolmanın üzerine boşaltın. Kısık ateşte 2 saat daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.






Baklalı Yaprak Sarması (Tokat) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(8 adet Baklalı Yaprak Sarması (Tokat) 276,900 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort