| 
 
 
 | 
Baklalı Pilav | 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13146 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007 
2,412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
 
2 su bardağı pirinç 
 
2 su bardağı taze iç bakla 
 
1 demet dereotu 
 
2 yemek kaşığı tereyağı 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
TARİF
 
Pirinç ılık, tuzlu suda beklerken, iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin. Pirinci saydamlaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Baklaları ve kıyılmış dereotunu karıştırarak ateşten alın. 10 dakika dinlendirip, servis yapın
 
 
 
 
Fotoğraf "nuran nur" tarafından gönderildi. 15.05.2019
  
 | 
Baklalı Pilav | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182903 
Gönderme Tarihi: 05.May.2025 
78 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı taze iç bakla
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı sıcak su veya et suyu
 
Yarım limonun suyu (pirinci ıslatmak için)
 
Tuz
 
Karabiber (isteğe bağlı)
 
Dereotu (üzeri için, isteğe bağlı)
 
 
Pirinci bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve içine yarım limonun suyunu sıkın. 15-20 dakika beklettikten sonra iyice durulayıp süzün.
 
Eğer taze iç bakla kullanıyorsanız, kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. Kabuklarını soyabilirsiniz, ama isteğe bağlıdır.
 
Bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını eritin. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
 
Baklaları pirince ekleyin, ardından sıcak suyu veya et suyunu ekleyin. Tuzunu ekleyin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
 
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 12-15 dakika). Ocağı kapatıp 10 dakika demlendirin.
 
Üzerine doğranmış dereotu serperek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |