| 
 
 
 | 
Baklalı Pilav | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182903 
Gönderme Tarihi: 05.May.2025 
78 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı taze iç bakla
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı sıcak su veya et suyu
 
Yarım limonun suyu (pirinci ıslatmak için)
 
Tuz
 
Karabiber (isteğe bağlı)
 
Dereotu (üzeri için, isteğe bağlı)
 
 
Pirinci bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve içine yarım limonun suyunu sıkın. 15-20 dakika beklettikten sonra iyice durulayıp süzün.
 
Eğer taze iç bakla kullanıyorsanız, kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. Kabuklarını soyabilirsiniz, ama isteğe bağlıdır.
 
Bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını eritin. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
 
Baklaları pirince ekleyin, ardından sıcak suyu veya et suyunu ekleyin. Tuzunu ekleyin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
 
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 12-15 dakika). Ocağı kapatıp 10 dakika demlendirin.
 
Üzerine doğranmış dereotu serperek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Baklalı Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99702 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014 
1,867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
100 gr kuru iç bakla
 
100 gr bezelye
 
yarım demet dereotu
 
150 gr margarin
 
 
Pirinci ılık suda yarım saat bekletin ve yıkayın baklayı tuzlu suda haşlayın kızdırılmış yağda pirinçleri kavurup suyunu ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin pişince bakla bezelye kıyılmış dereotu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Bir süre demlendirin.
  
 | 
Baklalı Pilav | 
  | 
adem elması 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68841 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011 
2,352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr bakla
 
250 gr pirinç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 soğan
 
½ demet dereotu
 
 
İç baklaları ayıklayın,yıkayın.Pirincinizi 20 dk ılık suda bekletin.Baklaları 3 dk kadar sıcak suda haşlayın(azıcık diri kalabilir)İnce yemeklik doğradığınız soğanı teflon tencerenize alın,yağınızı yakmadan soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Pirincinizi ekleyip kavurmaya devam edin.1,5 ölçü sıcak suyu ekleyip,tuzunu ayarlayın,pişmeye bırakın.Pilavınız alasulu iken haşlanmış baklaları ekleyin.Pilavın suyunu tam çektirin. Tencerenizi beze sararak 15-20 dk dinlendirin.Ilınan pilavınızı ince kıyılmış dereotu ile karıştırıp, servis yapın.
  
 | 
Baklalı Pilav | 
  | 
saydam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68331 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011 
2,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı bakla
 
3 yemek kaşığı margarin
 
3 su bardağı su
 
 
Su, margarini, tuz derin bir tencerenin içine koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine ince ince kıydığınız dereotu ve daha önceden az haşladığınız taze iç baklayı ekleyin. Su tekrar kaynayınca önceden yıkanan pirinci içine ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Dibinde çok az miktarda su kaldığında tencerenin üstüne bir bez koyup kapağını sıkıca kapatın ve 10-15 dakika çok hafif ateşte demini almasını bekleyin. Daha sonra altını kapatıp, yarım saat ağzını kapalı olarak dinlendirin. Yanında haşlanmış et ile servis yapın.
  
 | 
Baklalı Pirinç Pilavı | 
  | 
hatiç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64054 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011 
2,642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
250 gr. bakla
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
2.5 su bardağı su
 
 
Pirinci ılık tuzlu suda bekletip süzün. Baklayı yarım santim büyüklüğünde doğrayın. Doğranmış soğanı, üç çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Üzerine baklayı ekleyip soteleyin. Pirinci kalan zeytinyağında kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekince baklayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
  
 | 
TAZE İÇ BAKLALI PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
eminem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20818 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008 
3,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
250 gr. taze iç bakla
 
1 çorba kasığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tencereye 5 su bardağı su, tuz ve yağ koyup kaynatınız. Doğranmış baklaları içine koyup pişiriniz. Yumuşamasına yakın pirinci ilave ediniz. Pişirip demlendiriniz.
  
 | 
Baklalı Pilav | 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13146 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007 
2,412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
 
2 su bardağı pirinç 
 
2 su bardağı taze iç bakla 
 
1 demet dereotu 
 
2 yemek kaşığı tereyağı 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
TARİF
 
Pirinç ılık, tuzlu suda beklerken, iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin. Pirinci saydamlaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Baklaları ve kıyılmış dereotunu karıştırarak ateşten alın. 10 dakika dinlendirip, servis yapın
 
 
 
 
Fotoğraf "nuran nur" tarafından gönderildi. 15.05.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |