Kısa URL: https://ml.md/lc1714
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
2,933 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet tavuk but
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı domates ve bibersalçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz
1 çay kaşığı muskat
Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc134998
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2018
973 defa indirildi / yazdırıldı
Tavuk budu
50 gr. taze zencefil
4 diş sarımsak
2 adet domates
1 sap taze nane
4-5 yemek kaşığı yağ
3 defne yaprağı
2 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı iri zemin karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
Zencefil ve sarımsağı ince ince doğrayın. Domatesleri yıkayın ve parçalara bölün, saplarını çıkarın.Naneleride aynı şekilde yıkayıp ince kıyın. Bir tencerede yağı ısıtın. Defne yaprağı, kimyon ve karabiberi orta ateşte 2-3 dakika kızartın. Tavuk parçaları ve sarımsakla birlikte 10 dakika kavurun. Nane, doğranmış domates ve zencefilide ilave edin orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Limon suyunu servisten hemen önce sıkın.