| 
 
 
 | 
Baharatlı Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170777 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2023 
329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Yoğurt 2 Çorba Kaşığı
 
Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Kimyon 1 Tutam
 
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
 
Biber Çarliston 1 Adet
 
Patates 1 Adet
 
Sarımsak 3 Diş
 
Tavuk Pirzola 4 Adet
 
Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
 
Adaçayı 10 Yaprak
 
Domates Rendesi 1 Adet
 
 
Zeytinyağı ve bahratlar bir kasede iyice harmanlanır. İçerisine sarımsak, 1 kaşık yoğurt, salça ve adaçayı yaprakları eklenerek en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra pişirmeye yakın patatesler ve biberler küp şeklinde doğranır. Tüm malzeme fırın torbasına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Servis tabağını adaçayı yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
  
 | 
Baharatlı Tavuk | 
  | 
ata şenkal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134998 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2018 
1,069 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavuk budu
 
50 gr. taze zencefil
 
4 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 sap taze nane
 
4-5 yemek kaşığı yağ
 
3 defne yaprağı
 
2 çay kaşığı kimyon
 
2 yemek kaşığı iri zemin karabiber
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Zencefil ve sarımsağı ince ince doğrayın. Domatesleri yıkayın ve parçalara bölün, saplarını çıkarın.Naneleride aynı şekilde yıkayıp ince kıyın. Bir tencerede yağı ısıtın. Defne yaprağı, kimyon ve karabiberi orta ateşte 2-3 dakika kızartın. Tavuk parçaları ve sarımsakla birlikte 10 dakika kavurun. Nane, doğranmış domates ve zencefilide ilave edin orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Limon suyunu servisten hemen önce sıkın.
 
 
 
  
 | 
Baharatlı Tavuk | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69007 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2011 
2,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg'lık 1 tavuk (4-6 parçaya bölünmüş)
 
300 gr (1+1/2 su bardağı) tavuk suyu
 
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
 
2 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
 
2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
 
150 gr mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
 
1 limonun suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 kahve kaşığı kırmızıbiber.
 
 
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C), ısıtınız. Tereyağı büyük bir tavada orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavuk parçalarını tavaya koyup iki büyük kaşıkla çevirerek her yanlarını iyice kızartınız. Kızarmış tavuk parçalarını tavadan alıp, orta büyüklükte bir tencereye yerleştirerek bir kenara bırakınız.
 
Tavukları kızarttığınız tavaya tavuk suyunu ekleyerek iyice karıştırıp, harlı ateşte kaynatınız. Sarımsak, maydanoz, taze soğan, mantar dilimleri, limon suyu, tuz ve biberi ekleyip, 2 dakika pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, karışımı, kızarmış tavuk parçalarının üstünü tamamen örtmeyecek biçimde tencereye dökünüz.
 
Tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, yüksek kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirirüz. Tepsinin içine 4-5 cm yüksekliğinde kaynar su koyup, fırına sürerek 2 saat pişiriniz.
 
Tencereyi fırından alıp yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
 
 
Not: Baharatlı tavuğu, Brüksellahanası ve tereyağlı şehriye ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
Baharatlı Tavuk | 
  | 
balaban 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2009 
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65737 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011 
2,719 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 adet dolmalık biber
 
1 adet defne yaprağı
 
Kırmızıbiber
 
1 çorba kaşığı un
 
Karabiber
 
Kekik
 
Köri
 
Tuz
 
 
Margarini tavaya alıp eritin ve tavukları kızartın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik ve köriyi katın. Tavada kalan yağda ince kıyılmış soğanı, küçük doğranmış domates ve biberi soteleyin. Defne yaprağını elinizle ufalayıp tavaya katın. Yavaş yavaş unu ulave edip, bir iki kez çevirin. Sosu da tavukların yanına alıp servis yapın.
  
 | 
Baharatlı Tavuk | 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12841 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2007 
3,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
1 dal fesleğen
 
1 dal adaçayı
 
1 çorba kaşığı beyazbiber
 
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
 
1 çorba kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
 
Sıvı yağ (kızartmak için)
 
Sosu İçin: 
 
1 adet dolmalık kırmızı biber
 
1 adet kırmızı soğan
 
1/2 salatalık
 
1 adet avokado
 
1 limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.
 
Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın. Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu karışıma bulayın. 15 dakika bekletin. Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
 
Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın.
 
Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin. Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
 
Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın.
  
 | 
Baharatlı Tavuk | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7770 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2006 
2,915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet tavuk budu
 
1 adet domates
 
1 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı köri
 
1 çorba kaşığı domates veya biber salçası
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
1 çay kaşığı muskat
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Soğanı küçük küçük doğrayalım. Domates ve sarımsağı rendeleyelim. Tencereye yağı koyalım, içine rendelediğimiz domates, sarımsak ve limon suyunu ilave edelim. Salçayı ekledikten sonra ezerek karıştıralım. Daha sonra soğan, baharatlar ve tavuk butlarını ekleyip karışıma bulayalım. Tencereyi ateşten alıp, kapağını kapatıp buzdolabında 3,5-4 saat bekletelim. Beklettikten sonra tepsiye dizip orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  
 | 
Baharatlı Tavuk | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7171 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2006 
2,708 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
1 dal fesleğen
 
1 dal adaçayı
 
1 er çorba kaşığı beyaz biber, kırmızı biber, kimyon, kekik, kırmızı pul biber
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
1 adet kırmızı soğan
 
Yarım salatalık
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
tauz
 
karabiber
 
 
Fesleğen yapraklarını ve adaçayını iyice kıyın, beyaz biber, kırmızı biber, kimyon, kekikle karıştırın. Tavuk göğüslerinin üzerlerine kesikler atıp üzerini yağlayıp, baharatlı karışıma bulayın. Tavukalrı sıvıyağda kızartın. Sosu için küp şeklinde doğranmış soğanı, biberi ve salatalığı bir kasede sirke, şeker, tuz, karabiber ialvesiyle karıştırın. Kızarmış tavukla beraber servis edin.
  
 | 
Baharatlı Tavuk | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1714 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006 
3,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet tavuk but
 
1 adet domates
 
1 diş sarımsak
 
1 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı köri
 
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1/2 limonun suyu
 
Tuz
 
1 çay kaşığı muskat
 
 
Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.
 
 
 ML® Kızılderili Tavuk için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |