| 
 
| 
 
 
 | 
 
BAHARATLI KÖFTELER | 
 
  | 
Ankara'lı Mubi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61635 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2011 
2,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
20 gr tereyağı
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
500 gr kıyma
 
1 adet yumurta
 
20 gr kuş üzümü
 
70 gr pane unu
 
Taze kişniş
 
Zencefil
 
Kimyon
 
Tarçın
 
350 gr yoğurt
 
80 gr badem
 
2 adet salatalık
 
Taze nane
 
Sumak
 
1/2 adet limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanı soyup küp kesin. Sarımsakları ezin. Üzümleri ayıklayın, 10 dakika sıcak suda bekletip süzün. Bademleri sıcak suya koyup kabuklarını soyun, kurumaya bırakın ve robotta çekin. Kişnişi incecik doğrayın.
 
Tavaya tereyağını koyun, eriyince soğan ve sarımsakları ilave edip çevirin. Üzümleri ekleyip birkaç dakika kavurun ve ılınmaya bırakın. Kıymaya tavadaki sarımsaklı karışımı, kişnişi, bademi, baharatları, yumurtaları, pane unu ve tuzu ekleyip yoğurun. istediğiniz şekli verin ve fırın ızgarasında pişirin. Salatalıklan soyup minik küp doğrayın. Taze naneyi incecik kıyın. Limonun suyunu sıkın. Hepsini yoğurtla karıştırıp sumak ile tatlandırın. Köfteleri yoğurt sos ve haşlanmış mısırla servis yapın.
  
 | 
 
Baharatlı Köfte | 
 
  | 
vırvır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133591 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2018 
1,039 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
1/2 soğan, ince doğranmış
 
1 diş sarımsak, ezilmiş
 
1/2 çay kaşığı biber
 
Tuz
 
Hindistancevizi
 
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik
 
1 çorba kaşığı doğranmış taze biberiye
 
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze adaçayı yaprağı
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
4 yemek kaşığı su
 
 
Tüm malzemeyi iyice yoğurup 1 saat buzdolabında dinlendirin. Böylece tüm aromalar ete iyice geçecektir. Sonra elimizle yuvarlak şekiller verelim. Izgarada her iki tarafını pişirip yanında salata ile ikram edelim. Arzu ederseniz kızartma veya fırında pişirme şeklide olabilir.
 
 
 
  
 | 
 
Baharatlı Köfte | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147473 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2019 
706 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
500 g kıyma
 
1 soğan
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
5-6 dal maydanoz
 
2 yemek kaşığı su
 
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
 
Birer tutam karabiber, pul biber, kekik,
 
kimyon, kişniş, yenibahar, tarçın
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek yağı
 
Kremalı soğanlı sos için:
 
3 soğan
 
6 dal maydanoz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı esmer şeker
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı köri
 
200 ml krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymayı geniş bir kaba alın. İnce kıydığınız soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, biber salçası, su, tuz ve tüm baharatları ekleyip iyice yoğurun. Harçtan mandalinadan biraz daha küçük parçalar koparın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BAHARATLI KÖFTELER Tarifleri Ciğer Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |