| 
 
 
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177304 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2024 
265 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Et suyu
 
 
Öncelikle bademleri kabuklarının kolay soyulması için sıcak suda bekletin. Daha sonra bademlerin kabuklarını soyun. Pilav tenceresinde tereyağını ve zeytinyağını alın. Isınınca, bademleri pembeleşene kadar kavurun. Önceden ıslatıp, yıkanan pirinçleri ilave edin. Bir kaç dakika daha kavurun. Tuzu ve et suyunu ekleyin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Demlendikten sonra servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176373 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2024 
307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
1 su bardağından az file badem
 
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı kaynar su
 
Tuz
 
İsteğe göre 1.5 adet et bulyon
 
 
Pirinci üç-dört kez suyla yıkayarak nişastasını akıtıyoruz ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dakika bekletiyoruz. Bekletilen pirinçleri son bir kez yıkayarak iyice süzüyoruz. Tencereye tereyağı koyup içine bademler ekleyerek kavuruyoruz. Bademler hafif pembeleşince içine pirinçleri ekliyoruz ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak üzümleri ve bulyonu pirince ekliyoruz. Bir-iki kez karıştırıp kaynar su katarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 10 dakika kadar dinlendirerek servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152924 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2020 
927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı baldo pirinç
 
1/2 su bardağı file badem
 
1 avuç kuru üzüm(isteğe bağlı)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 tatlı kaşığı tereyağ
 
1 çimdik şeker
 
2-3 damla sirke
 
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
 
2+3/4 su bardağı tavuk suyu (veya normal su)
 
 
Pirinçleri en az 15 dakikalığına ıslayın.
 
Kuru üzümleri, şişmeleri için sıcak su dolu bir kaseye alın.
 
1 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye alın ve bademlerinizi kokuları çıkana hafif renk alana kadar kavurun.
 
Bademleri kenara alın. Pirinçleri süzün ve yıkama suyu berraklaşana kadar sudan geçirin.
 
1 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağı tencereye koyup kızdırın.
 
Pirinçleri ekleyin ve kırmadan kavurun. Daha sonra bademleri, kuru üzümleri, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın.
 
Suyun tamamını çektikten sonra tencereyle kapak arasına havlu kağıt koyup 15 dakika boyunca dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
hacı karagöz 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 07.08.2020 
Mesajlar: 2 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152504 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020 
546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 avuç kadar çiğ badem
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
Maydanoz
 
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Bademleri kaynar suyun içinde 10  15 dakika bekletip kabuğunu soyuyoruz. Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı ekleyip kabuğunu soyduğumuz bademleri alıp kavuruyoruz. Kavrulunca bademleri çıkartıyoruz. Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ve tereyağı ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere tuzu ve sıcak suyu ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Servis ederken kasenin dibine bademleri koyup üzerine pilav ekleyip tabağa kaseyi yapıştırıp ters çevirebilirsiniz. Sunumu için oldukça şık duruyor. Üzerini pul biber ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
nuran nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2016 
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142732 
Gönderme Tarihi: 15.May.2019 
1,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak tercihen baldo pirinç
 
70 gram tereyağı
 
2,5 bardak kaynar tavuk suyu
 
Tuz ve çok az karabiber
 
1 ufak soğan
 
100 gram iç badem
 
1 tablet et suyu
 
 
Pirinci yıkamadan üzerini iyice örten 1 çorba kaşığı tuz katılmış sıcak su içinde 1 saat kadar bekletin. Suyunu süzün ve tuzunun gitmesi için iyice yıkayın. Pirinçlerin kırılmaması için el ile fazla ovuşturmayın.
 
Tencerede yağı eritip kızdırdıktan sonra pirinçleri tencereye koyun. 5 dakika boyunca karıştırarak pirinçleri tane tane olana kadar kavurun. Sonra 2,5 bardak kaynar suya, tuz, karabiberi ve tavuk suyunu koyarak bir iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak, harlı ateşte pişirin. Pirinç, suyunu çekip yüzeyi delik delik olunca ateşi iyice kısın ve bu şekilde 5 dakika kadar daha ateşte pişirip altını kapatın. İyice demlenmesi için tencere üzerine bir peçete örtün ve kapağını sıkıca kapatın.
 
15- 20 dakika sonra kapağı açın, pilavı tencerede iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kabukları çıkarılarak kavrulmuş badem serpin.
 
 
 
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118574 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2016 
1,355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı pirinç
 
125 gr tereyağı
 
6 su bardağı tavuk suyu
 
2 yemek kaşığı tuz
 
150 gr badem
 
 
Ön hazırlık olarak 150 gram bademi ılık suda 10 dakika bekletin. Bademlerin kabukları yumuşayınca, ayıklayın. Daha sonra yağsız teflon tavaya alarak pembeleşene kadar kızartın.
 
Sıcak suda yıkadığımız ve ununu bırakması için süzdürdüğümüz pirinci geniş bir pilav tenceresine aktaralım. Tuzunu ayarlayalım. Önceden kızarttığımız bademleri 6 bardak kaynamış tavuk suyunu ilave ederek pirinçleri pişmeye bırakın.
 
Pilavımız suyunu çektikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118506 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016 
1,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg pirinç
 
150 gram tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
100 gram kabuklu badem
 
1 litre (4 bardak) et suyu
 
1 çorba kaşığı çiçek yağı
 
 
Önce pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin. süro sonunda üç dört defa yıkayıp, süzdürün.
 
Tereyağı büyükçe bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca pirinci koyun. Ağır ateşte 6-7 dakika kavurun. Tuzu ilave edin. Kaynar haldeki et suyunu katın. Tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte veya tercihan fırında, 15 dakika, suyunu çekinceye kadar pişirin.
 
Bu arada bademleri kaynar suya atıp, bir dakika haşlayın. Hemen süzdürüp, kabuklarını soyun. Çiçek yağını küçük bir sahanda kızdırın. Soyulmuş bademleri, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Yağını süzdürüp, pilava ilave edin, karıştırın. Sıcak olarak, servis edin.
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
habibe gülyüz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103639 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2014 
1,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç ya da bulgur
 
2 su bardağı et suyu
 
1 çay bardağı tel şehriye
 
300 gram dana kuşbaşı eti
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
3 sivri biber
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 soğan
 
 
Bir tencerenin içine sıvı yağı döküp üzerine tel şehriyeleri, doğranmış biberleri ve soğanları ekleyip kızartın. Üzerine etleri koyup 5 dakika kadar kavurun. Etler haşlanınca pirinçleri ve tereyağını ekleyip 5 dakika daha kavurun. Üzerine et suyunu verin. Kapağını sıkıca kapatıp 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu arada çiğ bademlerin kabuklarını soyup tavada az yağda kavurun. Pişen pilavı servis tabağına alıp üzerine de bademleri ekleyip sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
saniye erozan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.05.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98072 
Gönderme Tarihi: 08.May.2014 
1,918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı baldo pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
40 gram badem
 
1,5 su bardağı tavuk suyu
 
 
Pilav tenceresine yağı alarak bademleri kavurun, Üzerine pirinci ekleyin, prinçler tek tek düşene kadar kavurun yaklaşık 3-4 dk. Kaynattığınız tavuk suyunu ilave edip, pilavın tuzunu ayarlayın. Bir kez karıştırıp kapağını kapatın. Ağır ateşte pirinç suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra üzerine havlu kağıt serip kapağını tekrar kapatın ve 15dk kadar demlendirin. Servisten önce pilavı karıştırıp tabaklara alın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 25.11.2014
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96722 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2014 
2,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 paket tavuksuyu tableti
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
350 gram kıyma
 
50 gram kabuksuz badem
 
Yarım fincan sıvı yağ
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
 
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 10 dakika bekletip kabuklarını soyalım. Pirinçleri sıcak suya yatırıp, üzerine 1 çorba kaşığı tuz ilave ederek 1 saat bekletelim. Daha sonra pirinçleri nişastası gidene dek birkaç su yıkayarak sularını iyice süzelim. Tencereye yağı alıp eritelim. Pirinçleri şeffaflaşana dek karıştırarak kavuralım. 3 su bardağı sıcak suya tavuksuyu tabletini ilave edip, eritelim ve tencereye aktaralım Pirinçler suyunu çekip üzeri göz göz olana dek kısık ateş üzerinde pişirelim. Tencereyi ateşten alıp, üzerine yağlı kağıt örterek 15-20 dakika dindirelim. Bu arada pilavın üst malzemesini hazırlamaya başlayalım. Ayrı bir tavada sıvı yağı alıp, kabuksu ve 2'ye bölünmüş bademleri hafifçe pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı, tuzu, karabiberi ve yenibaharı ilave edip kavuralım. Kıymanın rengi değişip, bıraktığı suyu çektiğinde, incecik kıyılmış maydanozu ilave edelim. 2 dakika daha çevirip ateşten alalım. Pilavı servis tabağına aktarıp üzerine kıymalı harcı yayarak servis yaplım.
  
 | 
BADEMLİ PİLAV | 
  | 
rukiyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2012 
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83776 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012 
2,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak baldo ya da Osmancık cinsi pirinç
 
1 avuç tuzsuz badem
 
1/2 kuru soğan
 
1/2 çay kaşığı yeni bahar
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
1 fiske tarçın
 
1,5 bardak sıcak su
 
1 kaşık zeytinyağı
 
1 kaşık tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 adet kesme şeker
 
Kıyılmış maydanoz (isteğe göre)
 
 
Bademler sıcak su içinde bekletilir ve kabukları soyulur. Yağsız bir tava içinde renkleri hafif sararana kadar kavrulur, kenara alınır. Bir pilav tenceresi içine zeytinyağı ve tereyağı konur. Soğanlar, iyice ölene kadar tuz, karabiber ve şeker ilavesi ile kavrulur. Pirinçler ılık su içinde 1 saat bekletilir ve tüm nişastası gidene kadar 4-5 kez yıkanır.
 
Daha sonra tencereye pirinç ve baharatlar ilave edilir, 5 dakika pirinçler saydamlaşana kadar kavrulur. Sıcak su ve bademler ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Piştikten sonra kıyılmış maydanoz ilave edilir.
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
ZEYNO 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.08.2007 
Mesajlar: 39
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75748 
Gönderme Tarihi: 15.May.2012 
2,276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
1 yemek kaşığı tuz (pirinci ıslatmak için)
 
200 gr kabuksuz
 
4 yemek kaşığı tuzsuz badem
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı tuz
 
Tavuk suyu
 
 
Pirinci bir kaba koyun. Üstünü örtecek kadar sıcak su ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edin ve yarım saat bekletin. Pilavı pişireceğiniz tencereye yağı koyup bademleri hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Sonra delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın. Aynı yağın üzerine tereyağını ilave edip eritin, içine pirinci koyun. Orta hararetli ateşte pirinci karıştırarak kavurun. Kavrulmuş bademleri de ilave edip karıştırın. Tuzu ve kaynamış tavuk suyunu ekleyip, bir sefer daha karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin (pilavın üzerinde göz göz delikler oluştuğunda pişmiş demektir.). Tencereyi ateşten alarak kapağını açmadan 10 dakika dinlendirmeye bırakın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "nuran nur" tarafından gönderildi. 15.05.2019
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
kutsal yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2012 
Mesajlar: 84 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74088 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012 
2,163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr pirinç
 
50 gr yeşil fıstık
 
120 gr sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı margarin
 
4 bardak tavuk suyu veya su
 
100 gr haşlanmış tavuk eti
 
 
Pirinci ılık tuzlu su içine koyarak 2 saat kadar ıslatınız. Badem ve yeşil fıstığı kaynar suda 10 dakika kadar tutup kabuklarını çıkarınız. Bir tavaya 1 kaşık margarin koyup kızdırınız. Tavuk parçalarını ince ince doğrayıp içine atınız. Fıstık ve bademi de içine koyup bir dakika kavurunuz. Pilavın yağını tencerede kızdırınız. Pirinci iyice süzerek içine atıp 1-2 dakika kavurunuz. Üzerine tavuk suyu veya içme suyunu kaynar olarak döküp 15 dakika pişiriniz. Sonra ateşten alıp karıştırmadan 20 dakika dinlendiriniz. Bademli karışımı üzerine döküp servis yapınız.
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
sofra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.10.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69231 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011 
2,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı badem
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 adet havuç
 
10 adet mantar
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
5-6 dal dereotu
 
Yeteri kadar su
 
 
Bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika bekledikten sonra ocaktan alın. Kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp karıştırarak renkleri dönene dek kavurun Kuşüzümünü sıcak suda 15 dakika bekletin.
 
Sıvıyağı bir tavaya alıp, dilimlenmiş havuç ve mantarı kavurarak kenara alın.
 
Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağlı bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana dek kavurun. Üzerini geçece kadar sıcak su ekleyin. Mantarlı karışımı tencereye katın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince badem ve kıyılmış dereotu katın. Suyunu tamamen çekene dek pişirip, ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlendirip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 16.04.2021
  
 | 
BADEMLİ PİLAV | 
  | 
Dilaşub 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49876 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2010 
2,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik MALZEMESİ:
 
4 bardak pirinç
 
4 bardak tavuk suyu
 
1/2 bardak yağ tuz
 
1+3/4 bardak badem
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Pirincinizi haşlayın. Tavuk suyu, yağ ve tuzu pilav tenceresinde kaynatın, sonra pirinci süzüp içine atın ve ateşi yarı yarıya azaltın. 10-15 dakika sonra pilavınız hazırdır.
 
Beri yanda bir gece önceden suya batırdığınız bademlerin kabuklarını soyun ve renkleri dönene kadar yağda kavurun. Sıcak bademlerle pilavı karıştırın, servisten on dakika önce de fırına sürün.
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
berzan47 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24361 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008 
2,873 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı dolusu tuzsuz iç badem
 
3,5 su bardağı et ya da tavuk suyu
 
1 çorba kaşığı tereyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bademleri kaynar suda 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. 1 kaşık tereyağında hafifçe kavurup pembeleştirin. Et, ya da tavuk suyunda pilav pişirin. Bademleri pilava ekleyip karıştırın, demlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Bademli Bulgur Pilavı için tıklayın
 
 
  
 | 
Bademli Pilav | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1707 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006 
2,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1/3 su bardağı badem içi (ince dövülmüş)
 
1/3 su bardağı soya yağı
 
1/3 su bardağı kadar ince şerit halinde dilimlenmiş havuç
 
1 çorba kaşığı kadar ince doğranmış kırmızı biber
 
1 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz
 
Tuz
 
 
Bir tavaya margarini koyup eritin. Soya yağını ilave edin. Yağ kızdıktan sonra badem içi, havuç ve kırmızı biberi, bademler altın rengi alıncaya kadar pişirin. Pişirilen pilav ve kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |