| 
 
 
 | 
Bademli Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı | 
  | 
canik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100567 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014 
3,136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kuşbaşı kuzu eti
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
2,5 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 domates
 
1 soğan
 
1 adet patlıcan
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tereyağını tencereye alıp eritin. Küp şeklinde doğranmış patlıcanları ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine bulguru ilave ederek rendelenmiş soğanla 5 dakika daha kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. İsteyen bir miktar salçayı kavurma esnasında ekleyebilir. Ya da maydanoz ekleyip beş dakika daha dinlendirin. Üzerine çiğ bademleri tereyağında kavurup ilave edin. Etleri de tencerede kendi suyuyla pişirip daha sonra fırında 200 derecede etleri 40 dakika pişirin ve etlerin üzerine ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |