Tereyağını tencereye alıp eritin. Küp şeklinde doğranmış patlıcanları ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine bulguru ilave ederek rendelenmiş soğanla 5 dakika daha kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. İsteyen bir miktar salçayı kavurma esnasında ekleyebilir. Ya da maydanoz ekleyip beş dakika daha dinlendirin. Üzerine çiğ bademleri tereyağında kavurup ilave edin. Etleri de tencerede kendi suyuyla pişirip daha sonra fırında 200 derecede etleri 40 dakika pişirin ve etlerin üzerine ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc102740
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014
1,459 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı şehriye
1 çay kaşığı tuz
400 gram kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
20 gram badem
1 şişe soda
Öncelikle etleri yıkayıp kızgın tencerede her yerini iyice kızdırın. Üzerine irice doğradığınız soğanları ekleyip sodayı dökün. Kapağını kapatıp 1,5 saat kadar pişirin. Pilav için tereyağında şehriyeleri ve bademleri kavurun. Üzerine bulgurları ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu, tuzunu ekleyip kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişin. Göz göz olan pilavı da 10 dakika kadar demlendirip servis tabağına alın. Servis yaparken de pişen etlerle birlikte sıcak ikram edin.