2 büyük patlıcan
2 diş sarımsak
½ çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı susam tohumu
Bir çimdik öğütülmüş kimyon
Bir çimdik öğütülmüş beyaz biber
2 çorba kaşığı doğal yoğurt
Natürel sızma zeytinyağı
Izgarayı önceden yüksek derecede ısıtın. Patlıcanları çatalla delin ve ara sırada çevirerek kabuğu kabarana ve tümüyle kararana dek ızgarada közleyin. Bu işlem 20 - 30 dakika sürer.
Soğuduğunda patlıcanların kabuklarını soyun ve patlıcanların içini fazla sıvının süzülmesi için 15 dakikalığına kevgire koyun.
Sarımsağı tuzla birlikte Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabında doğrayın.
Patlıcan içini, limon suyunu iki kaşık susam tohumunu, kimyonu, biberi ve yoğurdu ekleyin. Koyu bir püre haline gelene dek blendırdan geçirin.
Karışımı bir kaba alın ve servis etmek üzere zeytinyağı ve kalan susam tohumlarını üzerine serpin.
5 adet patlıcan
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
1 diş sarımsak rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
2 adet yeşil biber
Patlıcanlarımızı ocakta çevirerek her yerini közleyin (Fırında közleyince lezzetli olmuyor). Kısa bir süre soğumasını bekleyin. Kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
Ardından sırasıyla limon suyu, sarımsak rendesi, yoğurt, tahin ve tuzu koyarak karıştırın.
Sıvıyağda kavurduğunuz kıymanın üzerine kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domates ve biberleri ekleyerek; servis tabağına aldığınız karışımın üzerine ekleyin.