|
|
Ayvalı Turta |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64419
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
2,672 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı soğuk tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
3 adet ayva
1 çay bardağı su
2 adet karanfil
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
8 adet iri kıyılmış ceviz
Kabukları soyulup dilimlenmiş ayvaları, su ve karanfili ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şekeri koyup iki dakika daha pişirin. Un, tereyağı ve tuzu elinizle ufalayıp soğuk suyla yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve açın. Bir adet hamuru yağlanmış kalıba, kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ayva, tarçın ve ceviz koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.
Fotoğraf "Hiç Kimse" tarafından gönderildi. 06.11.2014
|
Ayvalı Turta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176095
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2024
132 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Kurabiye Hamuru İçin:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı tereyağı (soğuk ve küp şeklinde kesilmiş)
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
Bir tutam tuz
Ayva Dolgusu İçin:
3 adet büyük ayva (soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince dilimlenmiş)
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
Krema İçin:
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilin
Fırını 180°C derecede ısıtın.
Hamur için, un, tereyağı, toz şeker, yumurta ve tuzu birleştirip homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Ayva dilimleri için, ayvaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimlere kesin. Dilimlenmiş ayvaları büyük bir kaba alın, toz şeker, tarçın ve limon suyu ekleyin. Karışımı karıştırın ve ayvaların şekerle karışmasına izin verin.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve unlanmış bir yüzeyde açın. Tart kalıbına yerleştirin ve kenarları düzeltin.
Hamurun üzerine ayva dilimlerini düzenleyin.
Krema için, bir tencerede süt, krema, yumurta sarıları, toz şeker, un ve vanilini karıştırarak kısık ateşte pişirin. Karışım koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.
Hazırlanan kremayı, ayva dilimlerinin üzerine dökün.
Turta, önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Fırından çıkan turta soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
|
|
Ayvalı Turta Tarifleri Pasta Tarifleri
|
|