| 
 
 
 | 
Ayvalı Turta | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3952 
Gönderme Tarihi: 21.May.2006 
3,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
6 yemek kasigi toz seker
 
7 yemek kasigi tepeleme un
 
125 gr margarin
 
Yarim limon suyu
 
Yarim limon kabugu rendesi
 
1 paket kabartma tozu
 
2 adet ayva
 
 
Yumurtalar ile toz sekeri köpürünceye kadar çirpin. Margarini eritip sogutun.
 
Unu eleyin. Limon suyu, limon kabugu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katip karistirin.
 
Yaglanmis, unlanmis turta kalibina dökün. Ayvalari soyup ince dilimleyin.
 
Turtanin üzerine dizin. Bali üzerine gezdirin. 180 derecede isitilmis firinda 30-35 dakika pisirin.
 
Süsleyip servise sunun.
  
 | 
Ayvalı Turta | 
  | 
Esra R. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64419 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011 
2,805 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2.5 su bardağı un
 
5 çorba kaşığı soğuk tereyağı
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
2-3 çorba kaşığı soğuk su
 
İçi için:
 
3 adet ayva
 
1 çay bardağı su
 
2 adet karanfil
 
1.5 çay bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
8 adet iri kıyılmış ceviz
 
 
Kabukları soyulup dilimlenmiş ayvaları, su ve karanfili ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şekeri koyup iki dakika daha pişirin. Un, tereyağı ve tuzu elinizle ufalayıp soğuk suyla yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve açın. Bir adet hamuru yağlanmış kalıba, kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ayva, tarçın ve ceviz koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Hiç Kimse" tarafından gönderildi. 06.11.2014
  
 | 
Ayvalı Turta | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74474 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012 
2,826 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1/2 kilo un
 
50 gram tozşeker
 
10 gram tuz
 
250 gram tereyağı
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 kahve fincanı su
 
Üzeri için:
 
3 adet ayva
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı su
 
Kreması için:
 
5 adet yumurta sarısı
 
1/2 çay kasığı vanilya
 
125 gram tozşeker
 
30 gram nişasta
 
30 gram un
 
1/2 litre süt
 
 
Hamur malzemesini karıştırıp, iyice yoğurduktan sonra 10-15 dakika dinlendirelim.
 
Hamuru iyice yağladığımız tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yayalım.
 
Kabarmaması için birkaç yerinden çatalla deldiğimiz hamuru, fırında hafif renk alıncaya kadar pişirelim.
 
Yumurtayı, vanilyayı, tozşekeri, nişasta ve unu karıştırıp, ılık süte ilave ederek, çırpalım.
 
Orta ısılı ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, soğutalım.
 
Ayvaları soyup, elma dilimi gibi ince ince doğrayalım.
 
Üzerine 1 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
 
Tartı fırından çıkarıp, üzerine hazırladığımız kremayı bir parmak kalınlığında yayalım.
 
Ayvaların suyunu süzüp, kremanın üzerine dizelim.
 
Tekrar fırına verip, ayvalar kızarıncaya kadar pişirelim.
 
Fırından çıkınca soğutup, dilimleyerek servis yapalım.
  
 | 
Ayvalı Turta | 
  | 
kapıkulu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83812 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2012 
2,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3,5 su bardağı un
 
150 gram eritilmiş tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yumurta
 
İçi için:
 
3 adet rendelenmiş ayva
 
1 adet yeşil rendelenmiş elma
 
4 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Öncelikle ayvaları ve elmayı rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup ayvaların rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru kelepçeli bir kabın içine tabanına yayın. Ayvalı harcı da üzerine yerleştirin. Kalan hamuru şeritler halinde üzerine döşeyin. 200 derecedeki fır ında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın
  
 | 
Ayvalı Turta | 
  | 
ironii 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103627 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2014 
2,069 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3,5 su bardağı un
 
250 gram eritilmiş tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yumurta
 
3 çorba kaşığı soğuk su
 
İçi için:
 
4 adet ayva
 
1 çay bardağı ceviz
 
6 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın, karanfil
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
 
Öncelikle ayvaları rendeleyip bir kabın içine alın. Üzerine şeker, dövülmüş bir adet karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru iki parçaya ayırın ve bir hamuru tepsinin tabanına yayın. Ayvalı harcı da üzerine yerleştirip cevizleri de ekleyip iç harcını yerleştirmiş olun. Kalan hamuru da ince bir şekilde açıp üzerine döşeyin ya da tamamen ayvaları kapatacak şekilde yerleştirin nasıl isterseniz. Sonra 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Ayvalı Turta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176095 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2024 
262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Kurabiye Hamuru İçin:
 
2,5 su bardağı un
 
1 su bardağı tereyağı (soğuk ve küp şeklinde kesilmiş)
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1 yumurta
 
Bir tutam tuz
 
Ayva Dolgusu İçin:
 
3 adet büyük ayva (soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince dilimlenmiş)
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Krema İçin:
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı krema
 
2 yumurta sarısı
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı vanilin
 
 
Fırını 180°C derecede ısıtın.
 
Hamur için, un, tereyağı, toz şeker, yumurta ve tuzu birleştirip homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
 
Ayva dilimleri için, ayvaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimlere kesin. Dilimlenmiş ayvaları büyük bir kaba alın, toz şeker, tarçın ve limon suyu ekleyin. Karışımı karıştırın ve ayvaların şekerle karışmasına izin verin.
 
Hamuru buzdolabından çıkarın ve unlanmış bir yüzeyde açın. Tart kalıbına yerleştirin ve kenarları düzeltin.
 
Hamurun üzerine ayva dilimlerini düzenleyin.
 
Krema için, bir tencerede süt, krema, yumurta sarıları, toz şeker, un ve vanilini karıştırarak kısık ateşte pişirin. Karışım koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.
 
Hazırlanan kremayı, ayva dilimlerinin üzerine dökün.
 
Turta, önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan turta soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |