| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ayva Yahnisi (Artvin) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Ayva Yahnisi (Artvin) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51566 Gönderme Tarihi: 13.May.2010
 2,500 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3-4 adet ayva
 200 g yağsız kıyma
 75 g/1 küçük çay bardağı tozşeker
 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
 30 g/2 yemek kaşığı tereyağı
 
 Ayvaları yıkayıp dörde bölün, çekirdek kısmını iyice temizleyin, soymadan dilimleyin.
 Dilimlenmiş ayvaları yayvan bir tencereye dizin.
 Kıymayı yağsız olarak kavurun ve dilimlenmiş ayvaların üzerine serpin.
 Üzümleri yıkayıp onları da ayvaların üzerine serpiştirin.
 Tozşekerin de serperek ekleyin.
 Tereyağını küçük küçük keserek tencerenin içine serpiştirin.
 Tencereye, kenarından az miktar su ekleyip kapağını kapatın, ocağa koyun. Suyu kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısın.
 Hafif ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
 Ilıkken servis edin.
 
 
 |  
| Ayvalı Yahni (Artvin) |  
|  | azizim Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2016
 Mesajlar: 66
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc143355 Gönderme Tarihi: 09.Haz.2019
 680 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Etler su ile ateşe koyulur. Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpüğü alınır.
 Sudan çıkartılır, iyice süzülür, soğan suyu ve tuz sürülür.
 Tavada sadeyağı kızdırılır, etler kızartılır ve tencereye koyulur.
 Ayvanın kabukları soyulur, tatlı ayva ise şekersiz, ekşi ise biraz şekerli pişirilir.
 Ayvalar etlerin kızardığı tavada kızartılır, tekrar tencereye atılır, bir parça tarçın koyulur.
 Ayvalar yumuşayınca şeker eklenir, pişirilir ve sıcak olarak yenir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |