|
|
Ayvalı Yahni (Artvin) |
|
azizim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.05.2016
Mesajlar: 66 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143355
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2019
555 defa indirildi / yazdırıldı
|
Etler su ile ateşe koyulur. Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpüğü alınır.
Sudan çıkartılır, iyice süzülür, soğan suyu ve tuz sürülür.
Tavada sadeyağı kızdırılır, etler kızartılır ve tencereye koyulur.
Ayvanın kabukları soyulur, tatlı ayva ise şekersiz, ekşi ise biraz şekerli pişirilir.
Ayvalar etlerin kızardığı tavada kızartılır, tekrar tencereye atılır, bir parça tarçın koyulur.
Ayvalar yumuşayınca şeker eklenir, pişirilir ve sıcak olarak yenir.
|
Ayva Yahnisi (Artvin) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51566
Gönderme Tarihi: 13.May.2010
2,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet ayva
200 g yağsız kıyma
75 g/1 küçük çay bardağı tozşeker
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
30 g/2 yemek kaşığı tereyağı
Ayvaları yıkayıp dörde bölün, çekirdek kısmını iyice temizleyin, soymadan dilimleyin.
Dilimlenmiş ayvaları yayvan bir tencereye dizin.
Kıymayı yağsız olarak kavurun ve dilimlenmiş ayvaların üzerine serpin.
Üzümleri yıkayıp onları da ayvaların üzerine serpiştirin.
Tozşekerin de serperek ekleyin.
Tereyağını küçük küçük keserek tencerenin içine serpiştirin.
Tencereye, kenarından az miktar su ekleyip kapağını kapatın, ocağa koyun. Suyu kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısın.
Hafif ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Ilıkken servis edin.
|
|
Ayva Yahnisi (Artvin) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|