| 
 | 
| Aşir (Hatay) | 
|  | iz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.03.2011
 Mesajlar: 54
 Şehir: Erzincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc61853 Gönderme Tarihi: 31.Mar.2011
 4,238 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı aşurelik buğday
 350 gr kuzu kuşbaşı
 1 adet kuru soğan
 1 çorba kaşığı salça
 3 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Buğday akşamdan ıslatılır. Et 3 su bardağı suyla haşlanır. Buğday ateşe oturtulur. Üzerine iri doğranmış soğan, suyuyla birlikte et, salça, kimyon ve tuz eklenir. Kapak kapatılır. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Sonra ateşten alınır ve tokmakla macun kıvamına gelene dek dövülür. Yörede bayram yemeği olarak tüketilir.
 
 
   Fotoğraf "beyhude sonkan" tarafından gönderildi. 22.12.2018
 
 
 | 
| Aşir (Hatay) | 
|  | "x" Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.09.2013
 Mesajlar: 54
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc93806 Gönderme Tarihi: 16.Kas.2013
 2,701 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram kuzu incik
 3 su bardağı buğday
 1 çay bardağı nohut
 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
 1 adet soğan
 200 gram margarin
 200 gram ceviziçi
 1 tutam kimyon, tuz, karabiber
 
 Buğday ve nohutu bir gece suda bekletin. Ertesi gün buğday, nohut, kuzu incik, 100 gr. margarini ve baharatları 6 su bardağı su ile birlikte bir kaba koyup kısık ateşte pişirin.
 Lapa kıvamına geldiği zaman ateşten alın. Tokmak veya çırpma teli ile iyice döğün. Macun kıvamına gelince servis tabağına alın.
 Diğer tarafta cevizleri ince ince doğrayın. Kalan margarinde kavurup aşirin üzerine dökün ve servis yapın.
 
 
 | 
| Aşur (Hatay) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104361 Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
 18,655 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
 Dr. Kadriye ŞAHİN
 
 Yarım kg aşurluk et (incik eti)
 Yarım kg dövme buğday
 Yarım su bardağı nohut
 1-1.5 yemek kaşığı biber salçası
 2 adet soğan
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Kimyon
 Ceviz içi
 
 Nohut bir gece önceden ısla..lır. Et, buğday, nohut ve soğan üzerine az su eklenerek düdüklü tencerede ezilinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra içine biber salçası, tuz eklenerek, tahta kaşık veya aşur döveceği ile iyice özleşinceye kadar dövülür. Bir servis tabağına yayılır ve üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, kimyon serpilir, ceviz ile süslenerek sıcak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Aşur (Hatay) | 
|  | küçükkız Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.03.2017
 Mesajlar: 29
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123496 Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
 2,019 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 200 gr buğday
 1 adet kuzu incik
 1 litre su
 Yeterince tuz
 Bir tutam kimyon
 100 gr tereyağı
 
 Buğday, su, et ve tuz bir tencereye konur. 1.5 saat kısık ateşte kaynatılır. Pişince tokmak ile iyice ezilir. Kimyon eklenir. İsteğe göre tereyağı eritilerek sıcak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| AŞÜR (Hatay) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123497 Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
 1,394 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.antakya.com
 
 Aşürlük buğday
 Et
 Nohut
 Biber salçası
 Kimyon
 Soğan
 Tuz
 
 Nohutla eti düdüklü tencerede pişiririz sonra aşürlük buğdayı yıkayıp tuzunu koyup onuda düdüklüde açtırırız. Hepsi açıldıktan sonra hepsini düdüklü tencereye koyup baharatını atarız.Salça biberini koyarız özleştikten sonra da içine biraz kızarmış yağ koyup dövülür ve tabaklara konduktan sonra üzerine kızarmış yağı ve kimyonu dökün  servise hazırdır.
 
 
 | 
| Aşur (Hatay) | 
|  | Eda Şaşma Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.02.2019
 Mesajlar: 28
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140340 Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019
 992 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 Yarım kg aşurelik buğday (dövülmüş)
 1 su bardağı nohut
 Yarım kg kemiksiz tavuk eti veya tavuk fileto
 Yeteri kadar su
 2 adet soğan
 1 çorba kaşığı biber salçası
 1 tatlı kaşığı kimyon
 Tuz
 Üzeri için:
 100 gram tereyağı
 Toz kırmızı biber
 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
 
 Buğdayı ve nohudu ayrı kaplara alıp, 1 gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün sularını süzün ve ikisini büyük bir tencereye alın. Üzerini A parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın [Buğday çok su çektiği için suyu azalırsa sıcak su ekleyin) Buğday ve nohut yumuşayamaya başlayınca tavuk etini, dilimlenmiş soğanı, salçayı, kimyonu ve tuzu da ilave edin. Tüm malzemeler iyice yumuşayıp lapa haline gelince bir tokmak yardımıyla macun kıvamına gelene kadar döverek ezin. Üzeri için erittiğiniz tereyağında toz kırmızı biberi yakın ve yemeğin üzerine gezdirin. Didiklenmiş tavuk etini serpip, sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Aşur (Hatay) | 
|  | raflı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.03.2019
 Mesajlar: 26
 Şehir: Gaziantep
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141091 Gönderme Tarihi: 09.Mar.2019
 1,064 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 500 gr yağlı et
 500 gr buğday
 1 su bardağı nohut
 1 kuru soğan
 1 çay kaşığı tuz
 Biber salçası
 Tereyağı
 Kimyon
 Ceviz içi
 
 Eti düdüklü tencerede 30 dakika, ıslatılmış nohudu da 20 dakika haşlayın. Etin üzerine buğday, haşlanmış nohut ve kıyılmış soğanı yayın. 1 tatlı kaşığı kimyon serpin. Üstünü kapamayacak kadar su ilave edin. Kısık ateşte iki buçuk saat karıştırmadan pişirin. Piştikten sonra biber salçası ve tuz ilave edin. El blenderiyle nohut ve et ezilene kadar karıştırın. Üstüne kızgın tereyağı döküp ceviz parçaları serpiştirerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Aşur (Hatay) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145285 Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2019
 746 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilogram yağsız dana eti
 1 su bardağı aşurelik buğday
 5 su bardağı su
 1 adet kuru soğan
 1 yemek kaşığı biber salçası
 Yarım su bardağı haşlanmış nohut
 Tuz
 Sosu için:
 Kimyon
 Tereyağı
 
 Kimyon ve tereyağı hariç tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyun.
 Kaynamaya başlayınca altını kısıp etler iyice pişene dek 1,5 saat kadar pişirin.
 Pişen eti tencereden alıp çatalın ucuyla didikleyerek liflerine ayırın ve yeniden tenceredeki malzemeye ekleyin.
 Buğday ve et karışımı bir tahta kaşık yardımıyla iyice dövün ve kaynaşmalarını sağlayın.
 Yemeğinizi tabaklara bölüştürün.
 Üzerine kızgın tereyağında çevirdiğiniz kimyonu gezdirip servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |