|
Aşur (Hatay) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145285
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2019
607 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram yağsız dana eti
1 su bardağı aşurelik buğday
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Sosu için:
Kimyon
Tereyağı
Kimyon ve tereyağı hariç tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyun.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp etler iyice pişene dek 1,5 saat kadar pişirin.
Pişen eti tencereden alıp çatalın ucuyla didikleyerek liflerine ayırın ve yeniden tenceredeki malzemeye ekleyin.
Buğday ve et karışımı bir tahta kaşık yardımıyla iyice dövün ve kaynaşmalarını sağlayın.
Yemeğinizi tabaklara bölüştürün.
Üzerine kızgın tereyağında çevirdiğiniz kimyonu gezdirip servis edin.
|
Aşur (Hatay) |
|
raflı
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc141091
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2019
936 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
500 gr yağlı et
500 gr buğday
1 su bardağı nohut
1 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Biber salçası
Tereyağı
Kimyon
Ceviz içi
Eti düdüklü tencerede 30 dakika, ıslatılmış nohudu da 20 dakika haşlayın. Etin üzerine buğday, haşlanmış nohut ve kıyılmış soğanı yayın. 1 tatlı kaşığı kimyon serpin. Üstünü kapamayacak kadar su ilave edin. Kısık ateşte iki buçuk saat karıştırmadan pişirin. Piştikten sonra biber salçası ve tuz ilave edin. El blenderiyle nohut ve et ezilene kadar karıştırın. Üstüne kızgın tereyağı döküp ceviz parçaları serpiştirerek servis yapın.
|
Aşur (Hatay) |
|
Eda Şaşma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc140340
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019
858 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Yarım kg aşurelik buğday (dövülmüş)
1 su bardağı nohut
Yarım kg kemiksiz tavuk eti veya tavuk fileto
Yeteri kadar su
2 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Üzeri için:
100 gram tereyağı
Toz kırmızı biber
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
Buğdayı ve nohudu ayrı kaplara alıp, 1 gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün sularını süzün ve ikisini büyük bir tencereye alın. Üzerini A parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın [Buğday çok su çektiği için suyu azalırsa sıcak su ekleyin) Buğday ve nohut yumuşayamaya başlayınca tavuk etini, dilimlenmiş soğanı, salçayı, kimyonu ve tuzu da ilave edin. Tüm malzemeler iyice yumuşayıp lapa haline gelince bir tokmak yardımıyla macun kıvamına gelene kadar döverek ezin. Üzeri için erittiğiniz tereyağında toz kırmızı biberi yakın ve yemeğin üzerine gezdirin. Didiklenmiş tavuk etini serpip, sıcak servis yapın.
|
AŞÜR (Hatay) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc123497
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
1,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.antakya.com
Aşürlük buğday
Et
Nohut
Biber salçası
Kimyon
Soğan
Tuz
Nohutla eti düdüklü tencerede pişiririz sonra aşürlük buğdayı yıkayıp tuzunu koyup onuda düdüklüde açtırırız. Hepsi açıldıktan sonra hepsini düdüklü tencereye koyup baharatını atarız.Salça biberini koyarız özleştikten sonra da içine biraz kızarmış yağ koyup dövülür ve tabaklara konduktan sonra üzerine kızarmış yağı ve kimyonu dökün servise hazırdır.
|
Aşur (Hatay) |
|
küçükkız
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2017
Mesajlar: 29 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc123496
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
1,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
200 gr buğday
1 adet kuzu incik
1 litre su
Yeterince tuz
Bir tutam kimyon
100 gr tereyağı
Buğday, su, et ve tuz bir tencereye konur. 1.5 saat kısık ateşte kaynatılır. Pişince tokmak ile iyice ezilir. Kimyon eklenir. İsteğe göre tereyağı eritilerek sıcak servis edilir.
|
Aşur (Hatay) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104361
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
18,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
Yarım kg aşurluk et (incik eti)
Yarım kg dövme buğday
Yarım su bardağı nohut
1-1.5 yemek kaşığı biber salçası
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Kimyon
Ceviz içi
Nohut bir gece önceden ısla..lır. Et, buğday, nohut ve soğan üzerine az su eklenerek düdüklü tencerede ezilinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra içine biber salçası, tuz eklenerek, tahta kaşık veya aşur döveceği ile iyice özleşinceye kadar dövülür. Bir servis tabağına yayılır ve üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, kimyon serpilir, ceviz ile süslenerek sıcak servis yapılır.
|
Aşir (Hatay) |
|
"x"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93806
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2013
2,521 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuzu incik
3 su bardağı buğday
1 çay bardağı nohut
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 adet soğan
200 gram margarin
200 gram ceviziçi
1 tutam kimyon, tuz, karabiber
Buğday ve nohutu bir gece suda bekletin. Ertesi gün buğday, nohut, kuzu incik, 100 gr. margarini ve baharatları 6 su bardağı su ile birlikte bir kaba koyup kısık ateşte pişirin.
Lapa kıvamına geldiği zaman ateşten alın. Tokmak veya çırpma teli ile iyice döğün. Macun kıvamına gelince servis tabağına alın.
Diğer tarafta cevizleri ince ince doğrayın. Kalan margarinde kavurup aşirin üzerine dökün ve servis yapın.
|
Aşir (Hatay) |
|
iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc61853
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2011
4,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı aşurelik buğday
350 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Buğday akşamdan ıslatılır. Et 3 su bardağı suyla haşlanır. Buğday ateşe oturtulur. Üzerine iri doğranmış soğan, suyuyla birlikte et, salça, kimyon ve tuz eklenir. Kapak kapatılır. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Sonra ateşten alınır ve tokmakla macun kıvamına gelene dek dövülür. Yörede bayram yemeği olarak tüketilir.
Fotoğraf "beyhude sonkan" tarafından gönderildi. 22.12.2018
|
|