Kısa URL: https://ml.md/lc179254
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024
114 defa indirildi / yazdırıldı
Sıvı yağ
Yarım kg ciğer
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Ciğerler unlanıp tuzlanır ve elek yardımıyla fazla un alınır, kızgın yağda kızarana kadar kızartılır, sunum için patates tercih ettim iri doğranmış biberli soğanla da servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc181722
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2025
87 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet koyun ciğeri
1,5 çorba kaşığı pulbiber
Yarım su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
2-3 dal dereotu
Tuz
Ciğerin zarını soyup damarlarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.
Süzülmesi için delikli süzgece koyun.
Üzerine 1 çorba kaşığı pulbiber serpin. Tuz ilave edip una bulayın.
Fazla unu silkeleyin.
Sıvıyağı kızdırıp ciğerleri pişirip servis tabağına alın.
Kalan pulbiberi tavada kalan yağda hafifçe yakıp tabağın üzerine gezdirin.
Dereotu ile süsleyerek servis yapın.