| 
 
 
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179254 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024 
135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sıvı yağ
 
Yarım kg ciğer
 
1 çay bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Ciğerler unlanıp tuzlanır ve elek yardımıyla fazla un alınır, kızgın yağda kızarana kadar kızartılır, sunum için patates tercih ettim iri doğranmış biberli soğanla da servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181722 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2025 
106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet koyun ciğeri
 
1,5 çorba kaşığı pulbiber
 
Yarım su bardağı un
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
2-3 dal dereotu
 
Tuz
 
 
Ciğerin zarını soyup damarlarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.
 
Süzülmesi için delikli süzgece koyun.
 
Üzerine 1 çorba kaşığı pulbiber serpin. Tuz ilave edip una bulayın.
 
Fazla unu silkeleyin.
 
Sıvıyağı kızdırıp ciğerleri pişirip servis tabağına alın.
 
Kalan pulbiberi tavada kalan yağda hafifçe yakıp tabağın üzerine gezdirin.
 
Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184829 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2025 
28 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
500 g dana veya kuzu ciğeri
 
1 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
½ çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
1 adet soğan (yüzük şeklinde doğranmış)
 
Maydanoz (servis için)
 
1 adet limon (servis için)
 
 
Ciğeri sinirlerinden ve zarlarından temizleyin.
 
Küçük küpler halinde doğrayın (yaklaşık 2–3 cm).
 
Unu, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı pul biberi karıştırın.
 
Ciğer küplerini bu karışıma bulayın.
 
Tavada bol yağ ısıtın.
 
Ciğerleri altın rengi alana kadar 3–4 dakika kızartın.
 
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
 
Soğanları yüzük şeklinde doğrayıp ciğerin yanında servis edin.
 
Üzerine doğranmış maydanoz ve limon dilimleri ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184835 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2025 
74 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu veya dana ciğeri
 
2 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Servis için:
 
2 adet kırmızı soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Sumak
 
Tuz
 
 
Ciğerin zarını ve damarlarını temizleyin. Küp küp doğrayıp kağıt havluyla kurulayın.
 
Geniş bir kapta un, tuz, kırmızı biber ve kimyonu karıştırın. Ciğer parçalarını bu karışıma ekleyip iyice bulayın. Fazla unu elekten geçirerek silkeler gibi temizleyin.
 
Derin bir tavada yağı iyice ısıtın. Ciğerleri parti parti olacak şekilde, çok fazla karıştırmadan, yüksek ateşte dışı çıtır olana kadar 2-3 dakika kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.
 
Kırmızı soğanları ince ince piyazlık doğrayın, tuz ve sumakla ovun. Doğranmış maydanoz ekleyerek karıştırın.
 
Ciğerleri servis tabağına alın, yanına soğanlı maydanoz karışımını ekleyin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |