| 
 
 
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165792 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2022 
255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo doğranmış dana ciğer
 
Yarım demet maydanoz
 
Sumak
 
2 tane orta boy soğan
 
Pul biber
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
Un
 
 
Ayıklanmış ve doğranmış dana ciğerleri una buladıktan sonra kızgın olan yağa aktarıp, 2-3 dakika kızartın. Pişen ciğerleri içinde havlu kağıt olan çukur bir kaba alın. Havlu kağıt pişen ciğerlerini fazla olan yağını çektirmek için önemli bir detay… Üzerine tuzu ve pul biberi ekleyin. Sonrasında, kapağı kapalı şekilde yaklaşık 15 dakika boyunca dinlendirin. Bu sırada soğanı ay ay doğrayıp, maydanozları ince olacak biçimde kıyın ve sumakla birlikte karıştırın. Soğanlı karışımı ciğerle birlikte servis yaparak tüketebiliriz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.04.2024
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172665 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023 
223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
2 adet büyük boy patates, küp doğranmış ve kızartılmış 
 
2 adet kırmızı soğan, yarım halka doğranmış ve tuzla ovulmuş
 
1 demet maydanoz, ince kıyılmış
 
1 kg kuzu karaciğeri, zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış
 
120 g un 
 
2 tatlı kaşığı tuz 
 
1 tatlı kaşığı pul biber 
 
1 tatlı kaşığı kimyon 
 
12 adet kuru Arnavut biberi
 
Kızartma için:
 
250 ml zeytinyağı
 
 
Bir servis tabağının ortasına kızarmış patates, kenarlarına soğan ve maydanoz karışımı koyup bir kenarda bekletin. 
 
Ciğeri tel süzgece alın. Fazla kanı varsa süzülecektir, asla yıkamayın.
 
Kızartma yağını, derin çelik tencereye alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz ve pul biberi karıştırın. 
 
Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın ve kızgın yağa bırakın. 
 
Tencerenizin genişliğine göre hareket edin, aynı anda yağın alabileceği miktardan fazla ciğeri tavaya koymayın, yoksa zorlanırsınız. 
 
İçlerini kurutmadan toplamda 3-4 dakika bir kez karıştırarak pişirin. 
 
Daha sonra pişmiş ciğerleri patateslerin üzerine alın. Dilerseniz üzerine kızartma yağından 2-3 çorba kaşığı gezdirin. 
 
Eğer hemen yemeyecekseniz üzerini kapatarak dinlendirin. Bu şekilde arnavutciğeriniz yumuşacık olacaktır. 
 
Servis etmeden önce kimyon, kızarmış Arnavut biberi ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
 
 
Not: Ciğeri kimyon, pul biber ve kızarmış acı Arnavut biberiyle servis ederseniz iyi birer eşlikçi olacaklardır. Arnavutciğeri en klasik soğuk büfelerin vazgeçilmez yemeklerindendir. Günümüzde bile hala, giderek sayısı azalsa da, Arnavut ciğeri sokakta taşınabilir seyyar camekan askılarda satılmaktadır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 21.03.2025
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176857 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2024 
249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
300 gram kuzu ciğeri (ince dilimler halinde)
 
1 su bardağı un
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı pul biber
 
2 diş sarımsak (isteğe bağlı, doğranmış)
 
 
Kuzu ciğerini ince dilimler halinde doğrayın.
 
Unu geniş bir kaba alın ve dilimlenmiş ciğerleri una bulayın. Unlu ciğerleri hafifçe sallayarak fazla ununu temizleyin.
 
Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
 
Ciğer dilimlerini una bulayıp fazla ununu salladıktan sonra, sıcak yağda hızlıca kızartın. Ciğerlerin rengi dönene kadar karıştırarak pişirin.
 
Kızaran ciğerlere tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Eğer kullanacaksanız, doğranmış sarımsakları da ekleyebilirsiniz.
 
Ciğerlerin üzerine baharatları ekledikten sonra birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
 
Kızarmış ve baharatlanmış Arnavut ciğerini sıcak servis yapın.
 
 
Not: Bu tarif kişisel tercihlere göre ayarlanabilir. Dilerseniz baharatları ve sarımsağı daha fazla veya az kullanabilirsiniz. Ayrıca, kuzu ciğeri yerine dana ciğeri de kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177605 
Gönderme Tarihi: 04.May.2024 
178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Toz veya pul biber
 
Kızartma için;
 
3 su bardağı sıvı yağ
 
Servis için;
 
Kuru Soğan
 
Kimyon
 
Maydanoz
 
Sumak
 
 
Zarı temizlenmiş doğranmış ciğerleri süzgece alın süzün. Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın. Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
 
Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın.
 
Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.
 
Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179253 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024 
137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuzu ciğeri
 
1 çay bardağı un
 
1.5 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz biber veya pulbiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Ciğerlerin kanını süzdükten sonra, tuz biberle iyice harmanlıyoruz, daha sonra az az unlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179254 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024 
135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sıvı yağ
 
Yarım kg ciğer
 
1 çay bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Ciğerler unlanıp tuzlanır ve elek yardımıyla fazla un alınır, kızgın yağda kızarana kadar kızartılır, sunum için patates tercih ettim iri doğranmış biberli soğanla da servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181722 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2025 
106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet koyun ciğeri
 
1,5 çorba kaşığı pulbiber
 
Yarım su bardağı un
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
2-3 dal dereotu
 
Tuz
 
 
Ciğerin zarını soyup damarlarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.
 
Süzülmesi için delikli süzgece koyun.
 
Üzerine 1 çorba kaşığı pulbiber serpin. Tuz ilave edip una bulayın.
 
Fazla unu silkeleyin.
 
Sıvıyağı kızdırıp ciğerleri pişirip servis tabağına alın.
 
Kalan pulbiberi tavada kalan yağda hafifçe yakıp tabağın üzerine gezdirin.
 
Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184829 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2025 
28 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
500 g dana veya kuzu ciğeri
 
1 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
½ çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
1 adet soğan (yüzük şeklinde doğranmış)
 
Maydanoz (servis için)
 
1 adet limon (servis için)
 
 
Ciğeri sinirlerinden ve zarlarından temizleyin.
 
Küçük küpler halinde doğrayın (yaklaşık 2–3 cm).
 
Unu, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı pul biberi karıştırın.
 
Ciğer küplerini bu karışıma bulayın.
 
Tavada bol yağ ısıtın.
 
Ciğerleri altın rengi alana kadar 3–4 dakika kızartın.
 
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
 
Soğanları yüzük şeklinde doğrayıp ciğerin yanında servis edin.
 
Üzerine doğranmış maydanoz ve limon dilimleri ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184835 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2025 
74 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu veya dana ciğeri
 
2 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Servis için:
 
2 adet kırmızı soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Sumak
 
Tuz
 
 
Ciğerin zarını ve damarlarını temizleyin. Küp küp doğrayıp kağıt havluyla kurulayın.
 
Geniş bir kapta un, tuz, kırmızı biber ve kimyonu karıştırın. Ciğer parçalarını bu karışıma ekleyip iyice bulayın. Fazla unu elekten geçirerek silkeler gibi temizleyin.
 
Derin bir tavada yağı iyice ısıtın. Ciğerleri parti parti olacak şekilde, çok fazla karıştırmadan, yüksek ateşte dışı çıtır olana kadar 2-3 dakika kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.
 
Kırmızı soğanları ince ince piyazlık doğrayın, tuz ve sumakla ovun. Doğranmış maydanoz ekleyerek karıştırın.
 
Ciğerleri servis tabağına alın, yanına soğanlı maydanoz karışımını ekleyin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |