| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fıstıklı Muhallebi | 
 
  | 
revan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39081 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009 
2,754 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
7 bardak sut
 
300 gr toz şeker
 
200 gr tuzsuz iç antepfıstığı
 
65 gr pirinç unu
 
1/2 kahve fincanı nişasta
 
1,5 bardak su
 
1 kahve kaşığı tuz
 
 
Bir kaba su ve ölçülere göre antepfıstığı konularak 5 - 6 dakika kaynatılır, tencere ateşten indirilerek üzerine su ilâve edilir.
 
Su ılınınca fıstıkların iç kabukları çıkartılır ve bir havana konularak iyice dövülür, kurumaları için bir tarafa bırakılır. 
 
Dövülmüş fıstıklar kuruyunca kalın kalburdan geçirilerek bir tarafa bırakılır.
 
Başka bir tencereye süt, toz şeker ve tuz konularak karıştıra karıştıra kaynatılır.
 
Ayrıca bir kap alınarak içine nişasta ve pirinç unu konulur ve sicim gibi su akıtılarak bir taraftan da karıştırılır. 
 
Böylece su ve nişasta iyice hallolur.
 
Bu iş bitince bunlar kaynamakta olan süte yine sicim gibi akıtılmak suretiyle boşaltılır ve bir yandan da karıştırılır. 
 
Süt boza kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edilir ve koyulaşınca, bir tarafa bırakılan dövülmüş fıstıklar muhallebiye katılır iyice karıştırılır.
 
Fıstıklar muhallebide hallolunca, tencere ateşten indirilir, kâselere ya da tabaklara boşaltılır ve soğuduktan sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Antepfıstıklı Muhallebi Tarifleri Puding Tarifleri
 | 
 
 
 
 |