| 
 
 
 | 
Antepfıstıklı Muhallebi | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2155 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006 
3,255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak süt 
 
1.5  su bardağı su 
 
Yarım  çay kaşığı tuz 
 
1 bardak pirinç unu 
 
1.5 su bardağı toz şeker 
 
Yarım kahve fincanı nişasta 
 
200 gr ayıklanmış tuzsuz antepfıstığı
 
 
Antepfıstığını üzerini kapatacak  kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın.
 
Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun. Havanda dövün. Diğer  bir tencerede  şekeri, sütü ve tuzu kaynatın. Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin. Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın. Ateşten alıp, kaselere doldurun. Soğutup, servis yapın.
  
 | 
Antepfıstıklı Muhallebi | 
  | 
aytaşı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58784 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2010 
2,789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 su bardağı süt
 
1 kaşık nişasta
 
1 kaşık pirinç unu
 
250 gr. toz şeker
 
200 gram antepfıstığı
 
1 fiske tuz
 
1 bardak su
 
 
Sütü toz sekerini, tuzu bir tencereye koyunuz. 5 dakika kadar arada bir karıştırarak sütü kaynamaya bırakın. Ayrıca bir kasenin içinde nişasta ile pirinç ununu suyla birlikte iyice ezerek halledin. Sonra bunun kaynamakta olan sütün içine bir taraftan hızlıca karıştırarak, azar azar ilave edin. Kabukları soyulmuş  ve kalın kırılmış antepfıstığını da a ilave edip, muhallebiyi 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten indirdikten sonra daha önce ince, ince kıyılmış olan antepfıstığı serpin ve muhallebiyi servis yapın.
  
 | 
Fıstıklı Muhallebi | 
  | 
revan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39081 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009 
2,754 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 bardak sut
 
300 gr toz şeker
 
200 gr tuzsuz iç antepfıstığı
 
65 gr pirinç unu
 
1/2 kahve fincanı nişasta
 
1,5 bardak su
 
1 kahve kaşığı tuz
 
 
Bir kaba su ve ölçülere göre antepfıstığı konularak 5 - 6 dakika kaynatılır, tencere ateşten indirilerek üzerine su ilâve edilir.
 
Su ılınınca fıstıkların iç kabukları çıkartılır ve bir havana konularak iyice dövülür, kurumaları için bir tarafa bırakılır. 
 
Dövülmüş fıstıklar kuruyunca kalın kalburdan geçirilerek bir tarafa bırakılır.
 
Başka bir tencereye süt, toz şeker ve tuz konularak karıştıra karıştıra kaynatılır.
 
Ayrıca bir kap alınarak içine nişasta ve pirinç unu konulur ve sicim gibi su akıtılarak bir taraftan da karıştırılır. 
 
Böylece su ve nişasta iyice hallolur.
 
Bu iş bitince bunlar kaynamakta olan süte yine sicim gibi akıtılmak suretiyle boşaltılır ve bir yandan da karıştırılır. 
 
Süt boza kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edilir ve koyulaşınca, bir tarafa bırakılan dövülmüş fıstıklar muhallebiye katılır iyice karıştırılır.
 
Fıstıklar muhallebide hallolunca, tencere ateşten indirilir, kâselere ya da tabaklara boşaltılır ve soğuduktan sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Fıstıklı Muhallebi | 
  | 
maya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24212 
Gönderme Tarihi: 31.May.2008 
2,432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bu muhallebinin öbürlerinden farkı, içinde dövülmüş fıstık bulunmasıdır. Dış ve iç kabuklarını çıkardığınız fıstıkları iyice dövüp ateşten İndirmeden önce muhallebiye karıştırın, bir taşım kaynatın ve ateşten alın. Koyacağınız fıstık miktarı isteğinize bağlıdır.
  
 | 
Fıstıklı Muhallebi | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12398 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007 
2,387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 bardak süt
 
1+1/4 bardak toz şekeri
 
1/2 kahve fincanı nişasta
 
1+1/2 fincan pirinç unu
 
1+1/4 bardak su
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
200 gram ayıklanmış tuzsuz antepfıstığı
 
 
Tuzsuz ve ayıklanmış antepfıstığını bir kaba koymalı. Üstünü örtecek kadar su kattıktan sonra kabı ateşe oturtup fıstıkları beş dakika kaynatmalı. Sonra kaba, soğuk su katarak içindeki su ihmali ve fıstıkları teker teker iç kabuklarından ayık-lamalı. Fıstıkların tamamı ayıklanınca bunları pek fazla ezmeden havanda dövmeli ve bir kenara bırakmalı. Beri yanda sütü, şekeri ve tuzu tencereye koymalı ve karıştırarak kaynatmalı. Bir başka kaba ise nişastayla pirinç ununu koymalı. Bunları karıştırırken üzerlerine 1 1/4 bardak suyu sicim gibi akıtmalı. Nişastayla un suda iyice karışınca bu karışımı çabuk çabuk karıştırılacak olan kaynayan süte sicim gibi akıtarak katmalı. Sonra bunları karıştırarak pişirmeli ve boza kıvamına getirmeli. Tencereyi ateşten indirmeden önce az dövülmüş fıstıkları dökmeli. Birkaç defa karıştırdıktan sonra tenceredeki muhallebiyi kâselere veya çukur tabaklara bölerek boşaltmalı. Muhallebi iyice soğuduktan sonra isteğe göre sade olarak veya üstü tarçınlı olarak servis yapmalı.
  
 | 
Fıstıklı Muhallebi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95615 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014 
1,930 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
250 g toz şeker
 
80 g pirinç unu
 
1 paket vanilya
 
Çekilmiş antepfıstığı
 
 
Pirinç unu bir tencereye konulur. Bir su bardağı süt ile iyice ezilir. Sütün tamamı eklenir. Orta ateşte karıştırarak 10-15 dakika pişirilir. Koyulaşınca çekilmiş antepfıstığı ve daha sonra da şekeri katılır. Karıştırılarak eritilir en son vanilya katılarak ocaktan indirilir.
  
 | 
Fıstıki Muhallebi | 
  | 
nev zat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92578 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2013 
1,653 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı şeker
 
7 çorba kaşığı pirinç unu
 
15-20 yaprak ıspanak
 
1 paket vanilya
 
 
Ispanak yaprakları sıcak suya batırılır, 4 dakika sonra alınır ve rondodan geçirilir. Soğuk süt, pirinç unu, şeker ve hazırlanan ıspanak bir tencereye bırakılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya katılır. Kaselere paylaştırılır.
  
 | 
Antepfıstıklı Muhallebi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154631 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2020 
377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 litre süt
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
3 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
3 yemek kaşığı antepfıstığı
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Fıstık hariç tüm malzemeyi karıştırıp, pişiriyoruz. Ocaktan alınca henüz sıcakken fıstık ve tereyağı ekleyip mikserle 10 dakika çırpıyoruz.
  
 | 
Antepfıstıklı Muhallebi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165602 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2022 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
2 çay bardağı çok ince dövülmüş antepfıstığı
 
2 kaşık un
 
1 adet yumurta
 
1 adet yumurta sarısı
 
10 kaşık toz şeker
 
1 yemek kaşığı pirinç unu
 
1 yemek kaşığı su
 
 
Tüm malzemeyi önce mikserde çırpıyoruz; ardından pişirip kaselere paylaştırıyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |