Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Orman Kebabı Tarifleri > Ali Nazik (28 adet - 229,890 defa bakıldı)

Ali Nazik


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ali Nazik

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc1656
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006
4,564 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg patlıcan
½ kg.kuzu kıyma
10 yeşil biber
Sarımsaklı yoğurt
2 kaşık toz kırmızı biber
3 kaşık tereyağı

Patlıcan ve biber közlenip temizlenir .Borcama önce patlıcan sonra üstüne biberler konulur. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülüp karıştırılır. Kıyma kavrulup en üste dökülür. Tereyağda eritilen toz biber yemeğin üstünde gezdirilir.


ML® İçli Kebap için tıklayın


Ali Nazik Kebabı

tertemiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9282
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
4,436 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. kuşbaşı et
2 patlıcan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı

Patlıcanları ateşte közleyin. Patlıcanların kabuklarını çıkarın, ufak ufak doğrayın. Sarmısaklı yoğurtla patlıcanları, patlıcanlar iyice ezilene kadar karıştırın. Etleri şişe takarak pişirin. Kızarıp piştikten sonra ufak ufak doğrayın. Yoğurtlu patlıcanı etlerin üzerine döküp süsleyin.


ML® Kase Kebabı için tıklayın


Alinazik

Karabiber
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2007
Mesajlar: 28
Şehir: Reyhanlı/HATAY
Kısa URL: https://ml.md/lc16913
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2007
4,395 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. orta yağlı kıyma
2 su bardağı süzme yoğurt
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Maydanoz, tuz, kırmızı biber

Öncelikle patlıcanları fırında veya ocakta közleydim. Kabuklarını soyup, bıçakla incecik kıyalım. Tuz ve dövülmüş sarımsakla karıştırılmış yoğurdu ekleyelim. Bu karışımı güveç kabma koyup ısıtalım. Diğer tarafta kıymayı şişlere takıp, közde veya fırının ızgarasında pişirelim. Dilerseniz kıymayı tavada kavuralım. Pişen kebabı parçalara ayırakın. Tereyağını tavaya alıp eritelim. Kırmızıbiber ve etleri ekleyip kavuralım. Kavurduğumuz kebabı, ısıtılmış güveçteki sosun üzerine yerleştirelim. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapalım.


ML® Buğu Kebabı için tıklayın


Alinazik Kebabı

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7842
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2006
4,143 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı margarin
yarım kilogram kıyma
1 kilogram yoğurt
6 diş sarımsak
2 adet yeşil sivribiber
karabiber
pul biber
yeterince tuz

Patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyun. İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin. Uygun bir tencerede margarini eritip kıymayı, sivribiberi kavurun. İçine tuz, karabiber ve pul biber serpin. Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tepsiye alıp kısık ateşte ısıtın. Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsak ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Ilıyınca servis tabağına alıp üzerine kıymalı karışımı yayın. Arzu edilirse közlenmiş domates ile süslenerek servis yapılır.


ML® Antep Salatası için tıklayın


Ali Nazik

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc3654
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
4,054 defa indirildi / yazdırıldı




4 Adet Patlican
3 Çorba Kasigi Margarin
3 Kahve Fincani Un
3 Kahve Fincani Süt
2 Kahve Fincani Rendelenmis Kasar Peyniri
2 Çorba Kasigi Margarin
2 Adet Sogan
250 gr Yagsiz Kiyma
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
3 Kahve Fincani Et Suyu
Tuz

Patlicanlari ateste közleyin. Sonra kabuklarini soyun ve bir çatal yardimi ile ezin. Genis bir tavada 3 çorba kasigi margarini eritin. 3 kahve fincani unu ilave edin. Pembelesene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin.
1-2 dakika çatalla ezilmis patlıcanlari, 2 kahve fincani kasar rendesini tavaya aktarin.
Ayri bir tavaya 2 çorba kasigi margarini koyun. Küçük dogranmis soğanlari pembelesene dek kavurun. Kiymayi ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük dogranmis domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincaniet suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra atesten indirin. begendinin üzerine kiymali harci koyup, servis yapin.


ML® Kilis Kebabı için tıklayın


ALİ NAZİK KEBABI

BoraBora
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 26.04.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc23449
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
3,673 defa indirildi / yazdırıldı




3 yemek kaşığı yoğurt
2 patlıcan
2 diş sarımsak
200 gr kuşbaşı et
1 kaşık tereyağı

Patlıcanları ateşte közleyin. Patlıcanların kabuklarını çıkararak, ufak ufak doğrayın. Sarımsaklı yoğurtla patlıcanları çatalın sırtı ile ezilene kadar karıştırın. Etleri şişe takarak pişirin. Kızarıp, piştikten sonra ufak ufak doğrayın.
Yoğurtlu patlıcanı üzerine döküp, süsleyin. Nefis bir kebap yemeği servise hazırdır. Kolaycacık ve fazla zaman ayırmadan hazırlayacağınız bu değişik kebabın tadına duyamayacaksınız.


ALİ NAZİK

Melda Özerman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.03.2008
Mesajlar: 33
Şehir: İspanya
Kısa URL: https://ml.md/lc22728
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2008
3,659 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. kıyma
1 kg. patlıcan
2 adet soğan
2 kaşık sıvı yağ
2 adet domates
Biraz maydanoz
1-2 kâse sarımsaklı yoğurt
2 kasık tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber

Patlıcanları fırında veya ocak üzerinde kozleyip, kabuklarını soyun. Biraz tuz ile karıştırıp, bir borcama yayın. Soğanı sıvı yağda kavurup, kıymayı, domatesi ve tuzu da katıp, domates, suyunu çekene kadar kavurun. Patlıcanların üzerine döşeyin. Kıymanın üzerine sarımsaklı yoğurdu serin. Tereyağı eritip, pul biberi katın. Yoğurdun üzerine döküp sıcak servis yapın.


Ali Nazik

şerife sözen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.01.2009
Mesajlar: 23
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc32947
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009
3,649 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
250 gr. koyun kıyına
3 adet bostan patlıcan
250 gr süzme yoğurt
2 adet yeşilbiber
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
3 kaşık tereyağı
tuz
kırmızıbiber.

Patlıcanlar harlı ateşte közlenir. Kabukları soyulur, bıçakla ince kıyılır, içine kafi miktarda tuz katılarak servis yapılacağı kaba koyulur. Ayrı bir kapta kıymalar 2 kaşık tereyağı ile iyice kavrulur. Tabaktaki patlıcanların üzerine yerleştirilir. Sarımsaklar havanda dövülerek yoğurda katılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile kıymaların üzeri tamamen kapatılır. Kalan 1 kaşık yağ pul biber ile kızdırılıp yoğurdun üzerine dökülür. Bol maydanoz ve közlenmiş biber ile süslenir.


Ali Nazik

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36632
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
3,576 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
3-4 adet irice etli patlıcan
3-4 adet sivri biber
1 kase sarımsaklı yoğurt
200 gr. yağsız dana kıyma
2 kaşık sıvı yağ
Kırmızı pul biber
Karabiber, tuz
Bir tutam maydanoz

Patlıcan ve biberler ateşte iyice közlenir ve bir kap içinde iyice ezilir. Kıyma bir tavada yağ da konularak kavrulur. İçine baharatları da konulup birkaç kez daha çevrilir ve ocaktan alınır. Ezilen patlıcan ve biber sarımsaklı yoğurtla karıştırılıp yayvan bir kaba alınır. Üzerine kavrulan kıyma da konup maydanozla da süslenerek servis yapılır.


Ali Nazik

IQ
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.04.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23059
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2008
3,563 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
250 gr kıyma
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak (arzuya göre)
Tuz
Üzeri için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber

Patlıcanlar közlenir. Kıyma az tuzla, kendi yağında, suyunu bırakıp çekene dek kavrulur. Yoğurt az su ve az tuzla çırpılır. Üzerine livme livme edilmiş közlenmiş patlıcan, dövülmüş sarımsak katılır, karıştırılır. Bir kaba karışımın yarısı konur, üzerine kıyma yerleştirilir. Kalan yoğurtlu karşım bırakılır. En son üzerine yakılmış pul biberli yağ gezdirilir.


ALİNAZİK

ülker ünver
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 07.11.2009
Mesajlar: 16
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc43377
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2009
2,544 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. bostan patlıcanı
400 gr. kıyma
2 bardak süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 soğan
1 domates
1/2 kaşık biber salçası
zeytinyağı
tereyağı
karabiber
kırmızı toz biber
tuz

Patlıcanları közleyip, temizleyin ve doğrayın. Yarım kaşık kızdırılmış tereyağında patlıcanları şöyle bir gezdirin. Kıyma, salça, doğranmış soğan ve domatesi, zeytinyağında kavurup baharatları ekleyin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve patlıcanların üzerine ekleyerek harmanlayın. Servis yaparken yoğurtlu patlıcanın üzerine kıymayı yayıp üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.


Alinazik

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc102047
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2014
2,033 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 adet közlenmiş patlıcan
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak

Kıymayı yağsız tavada kavurmaya başlayın. Daha sonra iyice kızaran kıymanın içine tereyağı ekleyip karıştırın. Bu arada közlenmiş patlıcanları içine ezin ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kavrulmuş kıymayı döküp sıcak olarak servis yapın.



ALİNAZİK

turhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc100747
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2014
1,891 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. patlıcan
3 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
400 gr. kıyma
2 adet biber
1 adet domates
Tuz

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Bir çorba kaşığı margarini ilave edin. Yoğurda dövülmüş sarımsak vez tuz ilave edip, patlıcana katın. Kıymayı margarinle kavurun. Küçük doğranmış biber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin, biraz kavurun. Patlıcanı servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kıyma ve domates dilimleri koyun.


Alinazik

İskender
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc117782
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016
1,601 defa indirildi / yazdırıldı




Meryem Pınarbaşı

3 orta boy patlıcan
200 gr kıyma
3 tutam maydonoz
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 kase yoğurt
2 kaşık sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyoruz. Çatalla ezdikten sonra tuz ilave ediyoruz. Kayık tabağa alıyoruz. kıyma, salça, yağ, karabiber, tuz ve kırmızı biberi kavuruyoruz. Bir kasede sarımsak ve yoğurt sosumuzu çırpıyoruz. Patlıcanın üzerine yoğurdu döküyoruz en üstüne kıyma sosunu koyıp maydanozla servis ediyoruz.



Ali Nazik Kebabı

mütoo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc118928
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2016
1,597 defa indirildi / yazdırıldı




Neslişah Demirci

6 adet patlıcan
250 gram kıyma
2 adet domates
1 adet sivribiber
1 adet küçük soğan
1 kase yoğurt (süzme olursa daha iyi olur)
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı

Patlıcanları ocakta közleyin. Közlediğiniz patlıcanları soğuyunca kabuklarını soyup doğrayın. Çukur bir kaba alıp tuz, karabiber ekleyin ve karıştırın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını bıçak yardımıyla ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca zeytinyağı, tereyağı, doğradığınız biber ve soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Kıymayı ekleyip 4-5 dakika daha rengi kahverengileşinceye kadar kavurun. Tuz, domatesler ve pul biberi ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Kaptaki yoğurdun üzerine sarımsakları rendeleyin, çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Doğradığınız közlenmiş patlıcanları ilave edin ve tekrar karıştırın. Tabağa alıp üzerine kavurduğunuz kıymayı yerleştirin. Dilerseniz üstüne tereyağı ve pul biber sosu yaparak servis edebilirsiniz.



Alinazik Kebabı

meryem hanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140300
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
887 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 adet patlıcan
160 gr orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı Süzme yoğurt
1 adet küçük diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Önce patlıcanı 15 dakika közde pişirin. Kıymayı közde ya da tavada pişirdikten sonra patlıcan sarımsak ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra tabağa serin ve üstüne hafif su ile çırpılmış yoğurdu ekleyin közde ya da tavada pişmiş kıymayı üstüne dağıtın en son tereyağını eritip kırmızı toz biber ve karıştırıp üstüne gezdirin.



Alinazik Kebabı

bekar sofrası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc141482
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2019
842 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

6 adet patlıcan
300 gram kıyma
3 diş sarımsak
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Karabiber
Tuz

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra doğrayın.
Tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyun. Doğranmış soğan ve sarımsakları koyun ve kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Biber salçası, domates salçası ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Yoğurdu çırpın. Servis tabağına önce patlıcanı, üzerine yoğurdu koyun. Son olarak kıymalı karışımı üzerine yerleştirin. En üste doğranmış maydanoz serperek servis edin.



Alinazik

şüküfe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2015
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141484
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2019
842 defa indirildi / yazdırıldı




4 büyük boy patlıcan
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Kıyma sosu için:
400 gram orta yağlı kıyma
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı Pul biber
Süslemek için:
1 adet domates
1 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz

Patlıcanları közleyin, soyun, tuz ve karabiberle baharatlandırarak bıçakla kıyın. Sarımsakları ekleyip ince ince kıymaya devam edin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın içine, kıyma, tuz ve karabiber ekleyip kavurun.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış sarımsakla beraber harmanladığınız patlıcanı tavaya alıp iyice ısıtın. Ardından patlıcanları tavadan alıp yoğurtla karıştırın.
Servis için patlıcanı tabağa yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı ve 1 tutam kıyılmış maydanozu serpin. Yanlarına domates ve biber yerleştirin. Üzerine toz biberle kızdırdığınız tereyağı gezdirerek servis edin. Biber ve domatesi 4’er eşit parçaya bölün, izli tavayı ocakta ısıtın ve iz alana kadar pişirin.



Alinazik Kebabı

bekar sofrası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc141483
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2019
706 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patlıcan
500 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kilogram yoğurt
6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.
Tereyağını tencerede eritip kıymayı ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.
Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın. Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın. Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın.
Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.


Alinazik

hamdiye hanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.01.2021
Mesajlar: 20
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc155356
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2021
504 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

1 adet kırmızı biber
700 g kuzu eti (en az % yağlı), iri kıyılmış
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı acı pul biber
500 g (2 bardak) yoğurt
4 adet uzun patlıcan
1 limon suyu
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
75 g tereyağı
Kırmızıbiberli Tereyağı:
75 g tereyağı
1 adet kırmızı biber, doğranmış
50 g acı pul biber
Şişi tutmak için:
1 adet lavaş

Kırmızı dolmalik biberleri yarıya bölün ve sapını ve çekirdeklerini çıkarın. Dörde bölün ve blenderda ince hâle getirin. Kırmızı dolmalık biberi bir karıştırma kabına alın ve kuzu eti, tuz, kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyin. Pürüzsüz bir macun kıvamı alana kadar karışımı nemli ellerinizle 5 dakika yoğurun. Kâsenin üzerine streç film geçirin, marine olması için buzdolabında bir gece bekletin.
Yoğurdu bir tülbendin üzerine koyup köşelerinden bağlayın. Tülbendi bir tencerenin üzerine koyup gece boyu bekleterek yoğurdun kıvamlı bir hâle gelmesini sağlayın.
Sabah et karışımını buzdolabından alın ve her biri yaklaşık 180 g olacak şekilde dört parçaya ayırın. Eti dört yassı şişin etrafına (ideal olarak 2 cm kalınlığında) sarın. Şişlere her bir parçayı karışımı sıkıştırarak kaplayın, böylece tepeden 5 cm, aşağıdan 10 cm kalacak şekilde yayın. Dört şişin tamamı sıkıca kaplandıktan sonra, en az 1 saat boyunca buzdolabına geri koyun.
Kömür mangalı kullanıyorsanız yemek pişirmeden 1 saat önce yakmalısınız. Kömürü en az 45 dakika yakın, alevler söndüğünde ve kömürler beyaz kül ile kaplandıysa mangalınız hazırdır. (Gazlı mangal kullanıyorsanız pişirmeye hazır olmadan yaklaşık 5 dakika önce orta ateşe çevirin.)
Patlıcanları, kabuğu kararıncaya kadar açık bir alev üzerinde közleyin.
Soğuduğunda, içini kabuklarından sıyırarak alın ve bir kevgire koyarak 10 dakika suyunun bir miktarını kaybetmesini sağlayın. Renklerini korumak için limon suyunu gezdirin.
Patlıcanları püre haline getirmek için kabaca doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ile sarımsağı ezin. Süzülmüş yoğurt ile sarımsağı karıştırın. Bir kenara alin.
Acı biberli tereyağı yapmak için, tereyağını bir tavada orta ateşte eritin. Kırmızı toz biberi ve pul biberi ekleyin. 2 dakika pişirin. Bir kenara alin.
Tereyağını bir tavada eritin. Doğranmış patlıcanları ve kalan tuzu ekleyin. Karışımı 1 dakika isitin ve sonra dört tabağa paylaştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine yayın.
Kebapları kömürlü mangal veya barbekünün üzerine koyun. Bir yüzü kızarana kadar 2 dakika pişirip daha sonra çevirerek diğer tarafını da 2 dakika pişirin. Tekrar çevirin ve her yüzünü ikişer dakika daha pişirin. Yağlar kömüre damlayacak ve yanacaktır, bu duman kebaba aroma katar. Etin Şişten düşme riski olup olmadığını sürekli kontrol edin ve varsa çevirin.
Lavaşı eti çıkartmak için kullanıp şişleri bunun içine çekin. Her bir şişteki eti üçe bölün ve bu üç parçayı yoğurdun üzerine yerleştirin. Acı biberli tereyağını insanların kendilerinin dökmesi için bir sosluğa alın ve hemen servis edin.







Ali Nazik Tarifleri Orman Kebabı Tarifleri



(28 adet Ali Nazik 229,890 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort