|
Ali Nazik |
|
minikkis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Selanik |
Kısa URL: https://ml.md/lc152372
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram orta yağlı kıyma
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
2 adet biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
Servis İçin:
2 adet kapya biber
2 adet köy biberi
1 avuç doğranmış maydanoz
Yoğurtlu Patlıcan İçin:
1 kâse süzme yoğurt
5 adet patlıcan
1 çay kaşığı tuz
2 adet sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
Patlıcan ve biberleri 200 derecedeki fırına koyup her tarafını iyice pişirerek yaklaşık 30 dakika boyunca közleyin.
Kıymalı harcı hazırlamak için tavaya tereyağını ekleyin ve sıvı yağını da koyup ısıtın. Ardından ısıtmış olduğunuz yağa soğanları ve köy biberini ekleyin.
Soğanlar kızarmaya başladıktan sonra 400 gram orta yağlı kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu alıp ektikten sonra kavurmaya devam edin.
1 yemek kaşığı domates salçasını, 2 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, birer çay kaşığı kekik ve pul biberi de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
1 kâse süzme yoğurda 2 adet ezilmiş sarımsağı ekledikten sonra 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip karıştırın.
Fırında közlemiş olduğunuz patlıcan ve biberleri bir kaba aktarıp üzerini kapatıp 15 dakika boyunca bekletin.
Patlıcanın kabuklarını soyup kararmasınlar diye üzerine biraz limon suyu ilave edebilirsiniz. Sonra patlıcanları alıp iyice ezin ve sarımsaklı yoğurt ile birleştirin.
Ilık tabağın üzerine yoğurtlu patlıcanı, közlenmiş biberleri ve kıymalı harcı iyi bir şekilde yerleştirin ve son işlem olarak üzerine doğramış olduğunuz maydanozu ekleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|
Ali Nazik |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157044
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
350 gram kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurtlu patlıcan için:
1 adet patlıcan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
10 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Et ve soğanı tereyağında kavuruyoruz.
Biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve kaynamış su ekleyerek etimizi pişiriyoruz.
Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcanı zeytinyağı ile karıştırarak yemeğimizin tabanını elde ediyoruz.
Hazırlamış olduğumuz patlıcanlı karışımı tavada ısıttıktan sonra et ile buluşturuyoruz.
Son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis ediyoruz.
|
Alinazik |
|
dedenin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2020
Mesajlar: 22 Şehir: New York |
Kısa URL: https://ml.md/lc155216
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2021
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
500 gram kuzu eti
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
Tereyağı
Sos için:
Tereyağı
Kırmızı biber
Pul biber
Alinazik için öncelikle eti satırla incecik hale getirin.
Ardından kırmızı biberi blenderda inceltin.
Et ve kırmızı biberi bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve pul biberini de ekleyip güzelce yoğurun.
Et karışımını biraz dinlendirdikten sonra tıpkı kebap yapıyor gibi şişe serin.
Et dinlenirken patlıcanını hazırlayın.
İlk olarak patlıcanları közleyin. Ardında kabuklarını soyun.
Bir tavada tereyağı eritin ve patlıcanları da ekleyin.
Ardından sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Yoğurt ve patlıcanı karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Daha sonra hazırladığınız etleri varsa mangalda ya da ocakta pişirin.
Pişen etleri de parçalara bölüp patlıcanlı karışımın üzerine koyun.
Son olarak da bir tavada kırmızı biberli sosu hazırlayın. Bunun için biberleri incecik doğrayın ve tereyağında pul biber ile kavurun.
Sosu da etlerin üzerinde gezdirin.
|
Alinazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175877
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2024
182 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram yağsız kıyma
4 adet patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı un
3 kahve süt
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4 adet domates
4 adet sivri biber
3 kahve fincanı et suyu
Tuz
Alinazik tarifi için önce patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.
Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanı et suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.
|
Alinazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177566
Gönderme Tarihi: 02.May.2024
159 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr orta yağlı kıyma
1 kg patlıcan
4 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet sivri biber
1 kırmızı kapya biberi
Tuz, karabiber, pul biber
Öncelikle patlıcanları, üst kısımlarını çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin. Patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve kenarda bekletin. Sarımsakları ezip tuzunu ekleyin. Süzme yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurttan 2 yemek kaşığı ayırın. Patlıcanlarla sarımsaklı yoğurdu karıştırın. Patlıcanlı Alinazik sosu hazır.
Kıymalı harç için; yağı tavada eritin. Kıymayı rengi dönene kadar çevirin. Salça ve ince ince doğranmış sivri biberi ve kapya biberi ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Servis tabağına önce patlıcanlı karışımı yayın, sonra ayırdığınız 2 yemek kaşığı sarımsaklı süzme yoğurdu ortasına ekleyin. En son kıymalı harcı ekleyip, servis edin.
|
Alinazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177292
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr. kıyma
6-8 adet patlıcan
3 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Maydanoz
Öncelikle ateşte veya ocakta közlediğiniz patlıcanların kabukları soyup, ince ince doğrayın. Ayrı bir tavada kıymayı, zeytinyağı ve tuzla kavurun. Kıymanın kurumamasına dikkat edin. Baharatları ekleyip, karıştırın. Bir kapta sarımsaklı süzme yoğurdu hazırlayın. İnce doğradığımız patlıcanları tereyağıyla birlikte ocağa alın. Isınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırın. Biraz tuz ekleyin. Sarımsaklı yoğurtla karıştırdığınız patlıcanların üzerine kavrulmuş kıymayı dökün. Sıcak olarak servis yapın.
|
Ali Nazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177923
Gönderme Tarihi: 26.May.2024
53 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patlıcan
500 gram kuzu kıyma
2 adet büyük boy domates
3 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Zeytinyağı
Patlıcanları közleyin: Patlıcanların kabuklarını çatalla delin ve köz ocakta veya fırında közleyin. Kabukları siyahlaşıp yumuşadığında ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.
Patlıcanları püre haline getirin: Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına alın. Üzerine rendelenmiş sarımsakları ve tuzunu ekleyin. Bir çatalla patlıcanları ezerek püre haline getirin.
Kıymayı hazırlayın: Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyin.
Domates ve biberleri hazırlayın: Domatesleri ve biberleri küçük küçük doğrayın.
Köfteleri hazırlayın: Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve hafifçe bastırarak köfte şekli verin.
Domates ve biberlerle kıymayı pişirin: Bir tavada tereyağını eritin ve doğradığınız domates ve biberleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ardından köfteleri ekleyin ve kapağı kapatarak köftelerin de pişmesini sağlayın.
Servis yapın: Bir servis tabağına önce patlıcan püresini yayın, üzerine köfteleri yerleştirin ve yoğurdu köftelerin üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak tereyağında kavrulmuş pul biberle süsleyerek servis yapın.
|
Ali Nazik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179389
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024
46 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kıyma
2-3 adet közlenmiş patlıcan
1 soğan
1 sivri biber
1 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Kimyon
1,5 su bardağı sarımsaklı süzme yoğurt
Süslemek için:
2 yufka
Maydanoz
Kıyma kısık ateşte kavrulur. Küp doğranmış soğan eklenip kavurmaya devam edilir. Doğranan Sivri biber katılıp karıştırılır. Küp doğranan domatesler eklenir. Suyunu salıp çekince 1 tatlı kaşığı salça koyulur. Tuz ve baharatlar katılıp ateşten alınır.
Közlenen patlıcanlar ince ince kıyılır. Biraz tuz atılıp sarımsaklanmış süzme yoğurtla karıştırılır.
Süslemek için yufkalar 12 parçaya bölünür. Sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır.
Servis tabağına önce yoğurtlu patlıcan daha sonra kıymalı sos konulur. Etrafına yufkalar koyulur.
|
|