| 
 
| 
 
 
 | 
 
Alabalık Buğulama | 
 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4703 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
3,568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet Alabalik (fileto edilmis)
 
4 adet defne yapragi
 
3 adet domates
 
3 adet çarliston biber
 
1.5 adet limonun suyu
 
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yag da olabilir)
 
250 gr. mantar
 
1 çorba kasigi kapari tursusu
 
Tuz ve karabiber
 
 
Domatesler halka halinde kesilip yaglanmis tavaya dizilir. Alabalik filetolari domateslerin üzerine yerlestirilir. Bakiye domatesler ise dörde bölünüp baliklarin aralarina yerlestirilir. Çarliston biberler çekirdekleri çikarildiktan sonra uzun seritler (veya halkalar) halinde kesilerek baliklarin üstüne yerlestirilir. Ikiye bölünmüs mantarlar, bir çorba kasigi kapari tursusu ve defne yapraklari ilave edilir. Limon suyu ve baliklarin üst seviyesine kadar su konur, kararinca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapagi kapatilip hafif ateste 30 dakika pisirilir.
 
 
Not: Isteyenler 2 ila 3 dis dogranmis sarımsak da ilave edebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Alabalık Buğulama Tarifleri Morina Tarifleri
 | 
 
 
 
 |