| 
 
 
 | 
Alabalık Buğulama | 
  | 
turhallı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136260 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2018 
919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
1 limon 
 
Alabalık 
 
 
Alabalıkları yıkayın, kurulayın ve ardından içini ve dışını limon suyuyla ıslatın.
 
Bir süre çekmesini bekleyin ve ardından tuz ve biberle tatlandırın.
 
Balığı paslanmaz çelikten delikli bir kaba yerleştirin. 
 
Fırında 25 dakika pişirin.
  
 | 
Alabalık Buğulama | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111097 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015 
1,974 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Almanya Türk Toplumu
 
 
Alabalık
 
2 soğan
 
2 yeşil biber
 
Yarım mantar
 
2 domates
 
Yarım demet maydanoz
 
Limon dilimi
 
4 dis sarımsak
 
Defne yapragı
 
Tuz
 
 
Alabalık kılçıklarından ayrılır. Fileta seklinde 4 cm aralıklarla kesilir. Fırın tepsisine önce 1 kat piyaz sogan, sarımsak, yesil biber, mantar, domates, maydanoz ve limon dilimi dizilir. Daha sonra alabalıklar tepsiye konur. Tekrar sogan, sarımsak, yesil sogan, mantar, domates, maydanoz ve defne yapragı ilave edilir. Sıvı yag gezdirilir. Tuz serpilir. Biraz sıcak su ilave edilir. Aliminyum folye ile kaplanıp fırında pisirilir. Servis tabagı maydanoz ve limon dilimi ile süslenir.
  
 | 
BUHARDA ALABALIK | 
  | 
Ege Güneşi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24935 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008 
4,649 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet alabalık,
 
1'er tatlı kaşığı zeytinyağı ve kekik,
 
1 çorba kaşığı karabiber,
 
5 adet taze soğan,
 
tuz.
 
 
Balıkların filetosunu çıkarıp, kılçıklarından ayırın. Zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırıp balıkların üzerine sürün. Geniş bir tencerede su kaynatın. Tencerenin içine suya değmeyecek şekilde bir kevgir  yerleştirin. Kevgire de balıkları dizip üstüne doğranmış soğanları yayın. Tencerenin kapağını kapatarak balıklar yumuşayıncaya kadar buharda pişmesini sağlayın.
 
 
 ML® İstavrit Buğulaması için tıklayın
 
  
 | 
Alabalık Buğulama | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4703 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
3,568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet Alabalik (fileto edilmis)
 
4 adet defne yapragi
 
3 adet domates
 
3 adet çarliston biber
 
1.5 adet limonun suyu
 
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yag da olabilir)
 
250 gr. mantar
 
1 çorba kasigi kapari tursusu
 
Tuz ve karabiber
 
 
Domatesler halka halinde kesilip yaglanmis tavaya dizilir. Alabalik filetolari domateslerin üzerine yerlestirilir. Bakiye domatesler ise dörde bölünüp baliklarin aralarina yerlestirilir. Çarliston biberler çekirdekleri çikarildiktan sonra uzun seritler (veya halkalar) halinde kesilerek baliklarin üstüne yerlestirilir. Ikiye bölünmüs mantarlar, bir çorba kasigi kapari tursusu ve defne yapraklari ilave edilir. Limon suyu ve baliklarin üst seviyesine kadar su konur, kararinca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapagi kapatilip hafif ateste 30 dakika pisirilir.
 
 
Not: Isteyenler 2 ila 3 dis dogranmis sarımsak da ilave edebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |