Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmelat Tarifleri > Ahududu Reçeli (9 adet - 380,631 defa bakıldı)

Ahududu Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ahududu Reçeli

hanımeli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc20067
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2007
26,348 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ahududu
6 bardak toz şeker
1 kahve fincanı su
2 çorba kaşığı limon suyu

1- Ahududuları kısaca sudan geçirin. Uzun boylu yıkamayın.
2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin. Bir kahve fincan suyu da ilave edin. Orta ateşte pişirin.
3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin.
4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın.
5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın. Soğumaya bırakın.
6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın.



Ahududu Reçeli

doğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.11.2007
Mesajlar: 68
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc27246
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2008
2,534 defa indirildi / yazdırıldı




Mustafa Özer, Doğal Beslenme Sağlık Rehberi

1 kg ahududu
3 su bardağı (800 gr) şeker
Yarım limon

Ahududular ayıklanıp yıkanır. Büyükçe bir tencereye ahududular şeker ile birlikte (karıştırılarak) yerleştirilir. Bu karışım bir gün dinlenmeye bırakılır. Bu şekilde bir kaç gün duran ahududular delikli kevgir ile alınır. Tencerede kalan ahududu suyu ve şeker karışımı orta ateşte kaynatılır. Kaynayan bu şurubun içerisine daha önceden alınan ahududular kaynatılır. Bir müddet bu şekilde kaynamasını sağladıktan sonra tekrar delikli kevgir ile ahududular çıkartılır. Şerbet bir miktar daha kaynadıktan sonra yarım limon sıkılır. Bu esnada ahududular tekrar şerbete atılarak ağdalaşıncaya kadar kaynatmaya devam edilir.
Sıcakken doldurulup kapağı ters gelecek şekilde yere konan kavanozlar, hava almadan uzun süre dayanır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.08.2021


Ahududu Reçeli

cevahir
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.04.2009
Mesajlar: 16
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35467
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
2,520 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kg için:
Orta, boy bir kavanoz
1 kg ahududu
750 gram tozşeker
2-3 damla limon suyu

Ahududular yıkadıktan sonra suyu süzülene dek süzgeçte bekletin. Tencereye aktarın. Üzerine tozşekeri ilave edin. 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün kısık ateşte bir saat pişirin. Hiç karıştırmayın. Üzerinde oluşan köpüğü tahta kaşık yardımıyla temizleyin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. limana dek bekletin. Temiz kavanozlara doldurun. İyice soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin.


Ahududu Reçeli

reis bey
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc137470
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2018
1,012 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.verita.com.tr

1 kg Verita Ahududu
5 su bardağı şeker
1 limon

1 kg Verita Ahududu’yu yıkayıp süzün. 5 su bardağı şekeri dibi derin bir tencereye bir kat ahududu bir kat şeker olmak üzere kat kat yerleştirin ve bir gece dinlendirin.
Ertesi gün dinlendirdiğiniz tencereyi ocağa koyun, kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra ise kısık ateşte yarım saat kadar kaynatın.
Kaynama esnasında oluşan köpükleri delikli bir kepçe aracılığıyla reçelin üzerinden alın. Yine bu kepçe ile ahududuları tencerenin kenarında hafif hafif ezerek dağılmasını sağlayın. Yarım saatin sonunda tencereye bir limonun suyunu ekleyin. Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Kavanozlara koyup soğuttuktan sonra yiyebilirsiniz.



Ahududu Reçeli

sabah gülü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.06.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc134579
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2018
927 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı ahududu
2 su bardağı şeker

Ahududuları minik bir tencereye bir kat ahudud bir kat şeker olarak dökün.
Sulanıp şekerin erimesini bekleyin.
Ahududular kaynayıp kıvam alınca altını kapatın.
Soğuyunca bir kavanoza doldurun.



Ahududu Reçeli

fato abla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc142012
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2019
614 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram ahududu
350 gram toz şeker
2-3 damla limon suyu

Ahududularınızı iyice yıkayın. Daha sonra bir tencereye serip üzerine toz şekeri ekleyip bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Sabahında kısık ateşin üzerine alarak şekeri eriyinceye kadar arada bir karıştırarak pişirin. Daha sonra tüm reçellerin en önemli malzemesi limonunuzu ilave edin ve kısa süre sonra ocaktan alın. Reçelinizi soğuttuktan sonra bir kavanoza doldurup serin bir yerde muhafaza edin.


Ahududu Reçeli

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145434
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2019
546 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram ahududu
1 kilogram toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu

Ahududuları ayıklayıp iyice yıkayın ve kurulayın.
Bir kat meyve bir kat şeker şeklinde tencereye yerleştirin.
Kapağını kapatıp ertesi güne kadar bu şekilde dinlendirin. Bu esnada meyvelerin suyu ve lezzeti açığa çıkacak.
Pişirme aşamasında tencereyi ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
İçine tereyağını ilave edip orta ateşte kıvam alana kadar pişirin ve 30-35 dakika kadar kaynatın.
Pişen reçele limon suyunu ilave edin.
Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Hafif ılınınca kavanozlara bölüştürün, kapağını kapatın ve ters çevirip soğumaya bırakın.
Reçelinizi uzun ömürlü olması için ışık almayan bir yerde saklayın.



Ahududu Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169500
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Reçel:
1 kg ahududu
1 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Ahududuları bir tencereye alın. Üzerine 1 yemek kaşığı su ekleyin .
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyvelerin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.



Ahududu Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169501
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2023
165 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

800 g ahududu
1,5 su bardağı su
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap

Ahududuların yarısını mutfak robotu ile püre haline getirin. Daha sonra bir süzgüye alın, kaşık ile karıştırarak çekirdekler süzgüde kalacak şekilde pürenin akmasını sağlayın. Çekirdeksiz püreyi bir tencereye alın. Üzerine kalan bütün ahududuları ve 1,5 su bardağı suyu ilave edin.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı ahududuların üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tencerenin her yerinden kaynamaya başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5 - 10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.







Ahududu Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri



(9 adet Ahududu Reçeli 380,631 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort