|
Ahududu Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169501
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2023
165 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
800 g ahududu
1,5 su bardağı su
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
Ahududuların yarısını mutfak robotu ile püre haline getirin. Daha sonra bir süzgüye alın, kaşık ile karıştırarak çekirdekler süzgüde kalacak şekilde pürenin akmasını sağlayın. Çekirdeksiz püreyi bir tencereye alın. Üzerine kalan bütün ahududuları ve 1,5 su bardağı suyu ilave edin.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı ahududuların üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tencerenin her yerinden kaynamaya başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5 - 10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
|
Ahududu Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169500
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Reçel:
1 kg ahududu
1 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
Ahududuları bir tencereye alın. Üzerine 1 yemek kaşığı su ekleyin .
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyvelerin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
|
Ahududu Reçeli |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145434
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2019
546 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram ahududu
1 kilogram toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu
Ahududuları ayıklayıp iyice yıkayın ve kurulayın.
Bir kat meyve bir kat şeker şeklinde tencereye yerleştirin.
Kapağını kapatıp ertesi güne kadar bu şekilde dinlendirin. Bu esnada meyvelerin suyu ve lezzeti açığa çıkacak.
Pişirme aşamasında tencereyi ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
İçine tereyağını ilave edip orta ateşte kıvam alana kadar pişirin ve 30-35 dakika kadar kaynatın.
Pişen reçele limon suyunu ilave edin.
Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Hafif ılınınca kavanozlara bölüştürün, kapağını kapatın ve ters çevirip soğumaya bırakın.
Reçelinizi uzun ömürlü olması için ışık almayan bir yerde saklayın.
|
Ahududu Reçeli |
|
fato abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142012
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2019
614 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram ahududu
350 gram toz şeker
2-3 damla limon suyu
Ahududularınızı iyice yıkayın. Daha sonra bir tencereye serip üzerine toz şekeri ekleyip bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Sabahında kısık ateşin üzerine alarak şekeri eriyinceye kadar arada bir karıştırarak pişirin. Daha sonra tüm reçellerin en önemli malzemesi limonunuzu ilave edin ve kısa süre sonra ocaktan alın. Reçelinizi soğuttuktan sonra bir kavanoza doldurup serin bir yerde muhafaza edin.
|
Ahududu Reçeli |
|
reis bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc137470
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2018
1,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.verita.com.tr
1 kg Verita Ahududu
5 su bardağı şeker
1 limon
1 kg Verita Ahududuyu yıkayıp süzün. 5 su bardağı şekeri dibi derin bir tencereye bir kat ahududu bir kat şeker olmak üzere kat kat yerleştirin ve bir gece dinlendirin.
Ertesi gün dinlendirdiğiniz tencereyi ocağa koyun, kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra ise kısık ateşte yarım saat kadar kaynatın.
Kaynama esnasında oluşan köpükleri delikli bir kepçe aracılığıyla reçelin üzerinden alın. Yine bu kepçe ile ahududuları tencerenin kenarında hafif hafif ezerek dağılmasını sağlayın. Yarım saatin sonunda tencereye bir limonun suyunu ekleyin. Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Kavanozlara koyup soğuttuktan sonra yiyebilirsiniz.
|
Ahududu Reçeli |
|
sabah gülü
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc134579
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2018
927 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı ahududu
2 su bardağı şeker
Ahududuları minik bir tencereye bir kat ahudud bir kat şeker olarak dökün.
Sulanıp şekerin erimesini bekleyin.
Ahududular kaynayıp kıvam alınca altını kapatın.
Soğuyunca bir kavanoza doldurun.
|
Ahududu Reçeli |
|
cevahir
Aşçı
Kayıt: 15.04.2009
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35467
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg için:
Orta, boy bir kavanoz
1 kg ahududu
750 gram tozşeker
2-3 damla limon suyu
Ahududular yıkadıktan sonra suyu süzülene dek süzgeçte bekletin. Tencereye aktarın. Üzerine tozşekeri ilave edin. 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün kısık ateşte bir saat pişirin. Hiç karıştırmayın. Üzerinde oluşan köpüğü tahta kaşık yardımıyla temizleyin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. limana dek bekletin. Temiz kavanozlara doldurun. İyice soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin.
|
Ahududu Reçeli |
|
doğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2007
Mesajlar: 68 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc27246
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2008
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mustafa Özer, Doğal Beslenme Sağlık Rehberi
1 kg ahududu
3 su bardağı (800 gr) şeker
Yarım limon
Ahududular ayıklanıp yıkanır. Büyükçe bir tencereye ahududular şeker ile birlikte (karıştırılarak) yerleştirilir. Bu karışım bir gün dinlenmeye bırakılır. Bu şekilde bir kaç gün duran ahududular delikli kevgir ile alınır. Tencerede kalan ahududu suyu ve şeker karışımı orta ateşte kaynatılır. Kaynayan bu şurubun içerisine daha önceden alınan ahududular kaynatılır. Bir müddet bu şekilde kaynamasını sağladıktan sonra tekrar delikli kevgir ile ahududular çıkartılır. Şerbet bir miktar daha kaynadıktan sonra yarım limon sıkılır. Bu esnada ahududular tekrar şerbete atılarak ağdalaşıncaya kadar kaynatmaya devam edilir.
Sıcakken doldurulup kapağı ters gelecek şekilde yere konan kavanozlar, hava almadan uzun süre dayanır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.08.2021
|
Ahududu Reçeli |
|
hanımeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc20067
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2007
26,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ahududu
6 bardak toz şeker
1 kahve fincanı su
2 çorba kaşığı limon suyu
1- Ahududuları kısaca sudan geçirin. Uzun boylu yıkamayın.
2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin. Bir kahve fincan suyu da ilave edin. Orta ateşte pişirin.
3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin.
4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın.
5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın. Soğumaya bırakın.
6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın.
|
|