| 
 
 
 | 
Elde Açılmış Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170371 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2023 
290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Yoğurt 2 Çorba Kaşığı
 
Ayçiçek Yağı 2 Çorba Kaşığı
 
Tam Buğday Unu 2 Kilogram
 
Ispanak 2 Kilogram
 
Soğan 2 Adet
 
Yumurta 2 Adet
 
 
Hamuru yoğur yufka açar gibi aç sonra içine ıspanaktan yapılan içi koy yuvarla yufkayı gül şeklinde göbek yap sonra tekrar aç yufkayı içi koy yuvarla sonra yuvarladığımız tepsideki gül şeklindeki halkaya dolamaya devam tepsi dolana kadar sonra tepsinin altını yağlamayı unutmayın sonra yoğurt yumurta ile karışımı sür fırına ver 150 derecede pişir.
  
 | 
Açma Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159211 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2021 
409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. un
 
250 gr. margarin
 
250 gr. yoğurt
 
1 yumurta
 
Biraz tuz
 
2 çay kaşığı kabartma tozu
 
 
Unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Buraya yağı, yoğurdu, suyu ve yumurtayı koyun. Tuzu serpin. Elle karıştırarak hamuru tutun.
 
Bu yumuşak hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yine elle bastırarak yassıltın. içine kıyma veya peynir koyun, ikiye katlayıp kenarlarını bastırın. Tepsiye dizin.
 
Üstüne yumurta sürüp orta hararetli fırında pişirin.
 
 
Kıymalı iç: 250 gr. kıyma ile İnce kıyılmış bir soğanı hafifçe yağda kavurun, içine yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katın.
 
Peynirli İç: 250 gram beyaz peynirle kıyılmış yarım demet maydanozu ve bir yumurtayı karıştırdıktan sonra kullanın.
 
 
 
  
 | 
El Açması Börek | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153140 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020 
465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
Yarım kg un 
 
Tuz 
 
Aldığı kadar su 
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
İçi için:
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
 
2 adet orta boy soğan 
 
200 gram kıyma 
 
1 yemek kaşığı erik ekşisi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Un, tuz, su ve sıvıyağ ile hamurunuzu kulak memesi kıvamında yoğurun. Yarım saat oda sıcaklığında iyice yoğurduğunuz hamuru bekletin. Üzerine nemli bez koyabilirsiniz. Hamurun kurumasını engeller. Hamurunuz beklerken iç malzemeyi hazırlamalısınız. Tavaya yağı döküp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı atıp pişirin. Harç pişip soğuduktan sonra erik ekşisini ekleyin. Ardından dinlenen hamuru 6'ya bölün. 6 hamuru yuvarlayın. Ardından teker teker açma işlemine başlayacağız. Hamurunuzu önce biraz merdane ile açın ardından üzerine ısıttığınız tereyağı, sıvı yağ karışımından sürün ve hamuru kenarlarından tutarak büyütün. Her köşesinden eşit şekilde büyütmeye çalışın. Hamurun yırtılması hiç önemli değil. Şeffaf bir görüntü elde edene kadar hamuru elde açma işlemine devam edin. İç malzemenizi düz bir şerit halinde bir köşeye dökün bir şerit de karşı tarafına sonra karşılıklı iki tarafı da rulo halinde sarın. Hamur yağlı olduğundan kolaylıkla sarılacaktır. Ortada buluşan iki ruloyu bıçak yardımı ile birbirinden ayırın ve tepsiye ortadan başlayarak ruloları dolayarak bu işleme börek tepsiyi kaplayıncaya kadar devam edin. En son yumurta sarısını böreğin üst kısmına sürün ve 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
 
 
 
  
 | 
El Açması Börek | 
  | 
seksenn 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.05.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89187 
Gönderme Tarihi: 14.May.2013 
1,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay bardağı tuz
 
Su
 
İçi için:
 
2 çorba kaşığı salça
 
200 gram beyaz peynir
 
1 demet taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 yumurta
 
 
Derin bir kapta unu, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Üzerine azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 4 bezeye ayırıp üzerini örtün, 15 dakika dinlendirin. İç malzemesi listede verilenleri harmanlayın. Dinlenmiş hamurları unlanmış tezgâhta açıp üzerine erimiş tereyağını sürün. İki tanesini üst üste koyup katlayın ve tekrar açın. Bu işlem hamurun kat kat olmasını sağlayacaktır. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine açtığınız yufkanın birini yayın, üzerine iç malzemeyi güzelce yayın. Üzerine diğer yufkayı yerleştirin, kenarlarını kapatın. Fırında 200 derecede 35 dakika pişirin.
  
 | 
El Açması Börek | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88841 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2013 
3,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve su
 
İçi için:
 
5 dal taze soğan
 
3 patates
 
1 yumurta
 
100 gram beyaz peynir
 
2 kabak
 
Karabiber, tuz
 
Üzeri için:
 
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1 demet maydanoz
 
 
Öncelikle hamuru yapmak gerekiyor. Bunun için un, tuz, zeytinyağı ve suyla yumuşak bir hamur yoğurun. Dinlendirdikten sonra 5 beze yapın, her birini tabak büyüklüğünde açın, üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. 3 katını böreğin altına 2 katını da üzeri için ayarlanır. İnce kıydığınız soğanın üzerine haşlanmış patatesi rendeleyin. Üzerine yumurta, peynir ve rendelenip suyu sıkılmış kabakları ekleyin. Bu karışımı tepsiye yerleştirilmiş 3 yufkanın üzerine yayın. Kalan iki yufkayı üzerine kapatıp kenarlarından bastırın. 200 derecedeki fırında pişirin.
  
 | 
Açma Börek | 
  | 
kumru 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27512 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2008 
2,775 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 su bardağı un
 
2 yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı süt
 
1 yumurta sarısı
 
250 gr. eritilmiş margarin
 
Tuz
 
İç malzeme için:
 
1 kg. pırasa
 
250 gr. kıyma
 
2 çorba kaşığı margarin
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin. 2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dk. kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın. Unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin. Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın. Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın. Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin. Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın. Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın. İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dk. pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |