Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Açma Balkabaklı Tatlı Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkabaklı Açma Börek

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145757
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
567 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

½ kg bal kabağı
300 gram ceviz
7 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
½ çay kaşığı tuz
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ limon suyu

Kabak rendelenir, içine dövülmüş ceviz ve 4 çorba kaşığı şeker konarak karıştırılır.
Un, süt, ılık su, tuzla yumuşak bir hamur yapılır.
10 beze haline getirilir ve 15 dakika dinlendirilir.
Yufkalar açılır, sıvı yağ serpilerek yağlanır, ikiye bölünür.
İçine kabak karışımı serpilir ve rulo şeklinde sarılır.
Tepsinin ortasından başlayarak, rulolar yuvarlanır.
Tepsi doluncaya kadar işlem devam edilir.
Kızdırılmış tereyağı böreğin üzerine gezdirilir.
Kızgın fırında pişirilir.
Şeker, suyla kaynatılarak kıvama (kıvamı tırnak üzerinde duracak hâlde) gelince limon suyu ilave edilir, bir taşım kaynatılır; koyu bir şerbet yapılır.
Şerbet ılıyınca fırından çıkan böreğin üzerine gezdirilir.



Balkabaklı Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159311
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2021
244 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Hamur için:
2 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Harç için:
3 dilim temizlenmiş bal kabağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 kahve fincanı esmer şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
Yarım çay kaşığı toz tarçın

Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. İkiye bölüp, 1 saat dinlendirin. Harç için küçük küp doğranmış bal kabağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı esmer şeker, portakal rendesi, portakal suyu ve bir tutam tarçını bal kabağı yumuşayana dek karıştırarak soteleyin. Hamuru ikiye bölüp, fırın tepsisi ebadında açın. Birinci hamuru yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine harcı yayın. Kalan hamuru üzerine kapatın. Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip gezdirin. Esmer şeker ve tarçın serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.







Açma Balkabaklı Tatlı Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(2 adet Açma Balkabaklı Tatlı Börek 24,663 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort