| 
 
 
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
bitter 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2008 
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30748 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008 
2,779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk
 
1 bardak nohut
 
3 su bardağı pirinç
 
2 soğan
 
4 rendelenmiş havuç
 
Katıyağ
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
Tuz
 
 
Nohutu akşamdan ıslatın. Pirinci sıcak suda bekletin ve yıkayın. Tavuk, nohut ve havucu ayrı ayrı haşlayın. Tavuğun suyunu ayırıp, etlerini didikleyin. Doğranmış soğanları yağda pembeleştirin. Bir tencereye sırayla ve üst üste, et, nohut, havuç ve pirinci istifleyin. Baharatları ve tuzunu ekleyin, istifi bozmadan, 4 bardak sıcak tavuk suyunu döküp üstüne yağ koyun ve suyunu çektirin. Kalıbı bozmadan ters çevirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "şans eseri" tarafından gönderildi. 19.02.2020
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
Proton Pompası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56704 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2010 
2,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kuşbaşı et
 
1 kahve fincanı fıstık
 
1 kahve fincanı üzüm
 
2 tane havuç (jülyan doğranmış)
 
1 çay kaşığı zencefil veya tarçın
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
1 çay kaşığı toz karanfil
 
2 su bardağı su (pilav için)
 
 
Tencereye yağı koyun ve kızdırın. Daha sonra etleri rengi dönene kadar kavurun ve 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirin. Pirinci tuzlu sıcak suda en az 1 saat bekletip iyice yıkayıp süzün. Tencereye 2 su bardağı su koyun, kaynaymca havuçları, pirinci ve şekeri ilave edin. Kaynadıktan sonra ocağı kısın, fıstıkla üzümü ilave edip 15 dk. pişirin. Pilavı ateşten alıp baharatları ilave edin. Tencerenin ağzmı bezle veya kağıt havluyla örtün. 20 dk. demlendirin, sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.06.2024
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157364 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2021 
783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100-150 gram kuşbaşı et
 
2-3 adet havuç
 
1 kase pirinç
 
1 adet büyük boy soğan
 
Tuz
 
Sıvı yağ ya da zeytinyağı
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
Etimizi bir tencereye alıyoruz ve çok az su ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
 
Bu arada pirincimizin üzerine kaynamış su ekleyip bekletiyoruz.
 
Etimizin suyunun çekip pişmesini sağlıyoruz.
 
Daha sonra yağımızı ve ince ince kıydığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
 
3-5 dakika kadar kavrulduktan sonra uzun uzun doğradığımız havuçlarımızı ekliyoruz 3-5 dakika kadar da havuçlarımızı kavuruyoruz.
 
Ardından üzerine 2 kase kaynamış su ilave ediyoruz.
 
Pilavımızın tuzunu ayarlıyoruz.
 
Birkaç damla da limon sıkıyoruz.
 
Pilavımızın suyu kaynayınca iyice yıkadığımız pirinçleri tencereye ekliyoruz.
 
Pişmeye bırakıyoruz.
 
Pilavımız suyunu çekince, dinlenmeye bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159412 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2021 
498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı kuzu eti
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet havuç
 
1,5 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı çiğ badem
 
Yarım su bardağı çam fıstığı
 
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 
 
Pirinçleri sıcak suya koyup bekletin ve süzün.
 
Diğer taraftan da etleri tencereye alıp kavurun.
 
Etler hafif renk alınca üzerine az miktarda geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
 
Etler pişince tereyağı ve tuzu da ilave edip güzelce kavurun.
 
Soğanı ince ince doğrayın ve havucu da rendeleyin. Daha sonra ayrı bir tencerede zeytinyağında kavurun.
 
Ardından pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun ve üzerine sıcak su ilave edin.
 
Pirinçler suyunu çekince demlenmeye bırakın.
 
Pilav dinlendikten sonra servis tabağına alın ve üzerine de eti ekleyin.
 
Pilavınızı yağda kavrulmuş badem ve fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172416 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2023 
353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hasata.com.tr
 
 
3 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
 
4,5 su bardağı ilikli kemik suyu
 
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
 
2 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı sade yağ
 
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
 
5-6 adet defne yaprağı
 
5-6 adet kakule veya karanfil
 
1-2 dal tane tarçın
 
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
3 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kuşbaşı eti tuz ve karabiberle yoğurun.
 
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ilave edip tuz ve karabiber ile yoğurulan etleri iyice kavurun.
 
Kavurduğunuz etleri tencereden alın ve tüm baharatları yağa ilave ederek baharatları kavurun.
 
Soğanı ilave edin ve iyice kavrulunca tencereye eti alın.
 
Pirinci ilave ederek eti iyice kavurun.
 
Et suyunu ilave edin ve pişirmeye devam edin.
 
20 dakika dinlendirdikten sonra tencereyi ters döndürüp servis edin.
 
Dilerseniz üzerine dereotu ve karabiber ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |