| 
 
 
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
Proton Pompası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56704 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2010 
2,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kuşbaşı et
 
1 kahve fincanı fıstık
 
1 kahve fincanı üzüm
 
2 tane havuç (jülyan doğranmış)
 
1 çay kaşığı zencefil veya tarçın
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
1 çay kaşığı toz karanfil
 
2 su bardağı su (pilav için)
 
 
Tencereye yağı koyun ve kızdırın. Daha sonra etleri rengi dönene kadar kavurun ve 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirin. Pirinci tuzlu sıcak suda en az 1 saat bekletip iyice yıkayıp süzün. Tencereye 2 su bardağı su koyun, kaynaymca havuçları, pirinci ve şekeri ilave edin. Kaynadıktan sonra ocağı kısın, fıstıkla üzümü ilave edip 15 dk. pişirin. Pilavı ateşten alıp baharatları ilave edin. Tencerenin ağzmı bezle veya kağıt havluyla örtün. 20 dk. demlendirin, sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.06.2024
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
bitter 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2008 
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30748 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008 
2,779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk
 
1 bardak nohut
 
3 su bardağı pirinç
 
2 soğan
 
4 rendelenmiş havuç
 
Katıyağ
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
Tuz
 
 
Nohutu akşamdan ıslatın. Pirinci sıcak suda bekletin ve yıkayın. Tavuk, nohut ve havucu ayrı ayrı haşlayın. Tavuğun suyunu ayırıp, etlerini didikleyin. Doğranmış soğanları yağda pembeleştirin. Bir tencereye sırayla ve üst üste, et, nohut, havuç ve pirinci istifleyin. Baharatları ve tuzunu ekleyin, istifi bozmadan, 4 bardak sıcak tavuk suyunu döküp üstüne yağ koyun ve suyunu çektirin. Kalıbı bozmadan ters çevirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "şans eseri" tarafından gönderildi. 19.02.2020
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
ERGUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2005 
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65305 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011 
2,413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
2 su bardağı çilavlık pirinç
 
8 su bardağı su
 
3 tatlı kaşığı tuz
 
8 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı tuz (ıslatmak için)
 
1 adet haşlanmış, kızartılmış tavuk
 
 
Çilavlık pirinci ılık suda bir kaç defa yıkayınız. Yıkadığınız pirincin üzerine ılık tuzlu su koyarak, bir gece bekletiniz. Beklettiğiniz pirinci, tel süzgece alarak, iyice yıkayınız. Bir tencerede su ve tuzu kaynatınız. Kaynayan bu tuzlusu içine, süzüp yıkadığınız pirinçleri ilave ediniz. Beş dakika kadar kaynatınız. Tekrar tel süzgece alıp suyunu süzünüz. Aynı tencerenin altını az bir şey yağlayınız. Tahta kaşıkla bir iki kepçe haşlanmış pirinçten alıp, tencerenin dibine yayınız. Üstüne daha önceden haşlayıp kızarttığınız, kemikleri temizlenmiş, tavuk etinden bir iki kepçe alıp pirinçlerin üstüne yerleştiriniz. Bir kat daha pirinç ve üstüne kalan tavuk etini koyup, geri kalan pirinçle tencereyi doldurunuz. Çok hafif ateşte bir saat kadar demlendiriniz. Tavada kızdırılmış tereyağını pilavın üstüne gezdiriniz. 20 dakika daha demlendirip sıcak sıcak ikram ediniz.
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
Lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2006 
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65635 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011 
2,282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
4 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 tatlı kaşığı kakule
 
500 gr. kuşbaşı et
 
2 adet kuru soğan
 
3 su bardağı et suyu
 
6 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
 
Tuz
 
 
Etleri tereyağının yarısıyla kavurun. Et suyunu bırakıp tekrar çekince yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Hafif tuzlayıp pembeleşene dek kavurun. Tencereye bir su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişince yayvan bir tencereye aktarın. Üzerine tüm baharatları katıp karıştırın. Pirinci etlerin üzerine yayıp kaynamış et suyunu dökün ve hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirin.
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
basiret 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.01.2012 
Mesajlar: 21 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71765 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2012 
2,006 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
500 gr kuşbaşı et
 
3 su bardağı et suyu ya da sade su
 
2 Adet orta boy soğan
 
6 yemek kaşığı tereyağı
 
4 yemek kaşığı çamfıstığı
 
4 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 tatlı kaşığı kakulekule
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1/2 tatlı kaşığı karanfil ( öğütülmüş)
 
1 Tutam tuz
 
 
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin. Şişmeleri için yarım saat ılık suda bekletin. Kakulelerin kabuklarını ayıklayıp tohumlarını havanda dövün. (ben kakule eklemedim) Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın. Geniş bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif tuzlayın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Etler pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye aktarın. (ben baştan pilav tenceresinde yaptığım için bu işlemi atladım) Tüm baharları - + kuş üzümü ve çamfıstığını- ekleyin, etlerle iyice karıştırın. Yıkanmış pirinçleri etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar halinde kalsın. 3 su bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı ekleyip tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatın ve bırakın 20 dakika dinlensin. Sonra büyük bir servis tabağını tencerenin üstüne kapatın, tencereyi ters çevirin ve Acem Pilavı''nı üstündeki etlerle birlikte servis edin.
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
rengin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2007 
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75178 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012 
1,968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardagı pirinç
 
Yarım kg küçük doğranmış kuşbaşı et
 
3 su bardagı et suyu
 
2 adet soğan
 
6 yemek kaşıgı tereyağı
 
1 tatlı kasıgı tarçın
 
4 yemek kaşığı çam fıstığı
 
4 yemek kaşığı kuş üzümü
 
3 adet tarçın
 
 
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin. Şişmeleri için yarım saat ılık suda bekletin. Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın. Geniş bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif tuzlayın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Etler pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye aktarın. Tüm baharatları ,kuşüzümü ve çamfıstığını ekleyin, etlerle iyice karıştırın. Yıkanmış pirinçleri etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar halinde kalsın. 3 su bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı ekleyip tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatın ve bırakın 20 dakika dinlensin. Daha sonra kek kalıbına koyarak servis yapın.
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157364 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2021 
783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100-150 gram kuşbaşı et
 
2-3 adet havuç
 
1 kase pirinç
 
1 adet büyük boy soğan
 
Tuz
 
Sıvı yağ ya da zeytinyağı
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
Etimizi bir tencereye alıyoruz ve çok az su ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
 
Bu arada pirincimizin üzerine kaynamış su ekleyip bekletiyoruz.
 
Etimizin suyunun çekip pişmesini sağlıyoruz.
 
Daha sonra yağımızı ve ince ince kıydığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
 
3-5 dakika kadar kavrulduktan sonra uzun uzun doğradığımız havuçlarımızı ekliyoruz 3-5 dakika kadar da havuçlarımızı kavuruyoruz.
 
Ardından üzerine 2 kase kaynamış su ilave ediyoruz.
 
Pilavımızın tuzunu ayarlıyoruz.
 
Birkaç damla da limon sıkıyoruz.
 
Pilavımızın suyu kaynayınca iyice yıkadığımız pirinçleri tencereye ekliyoruz.
 
Pişmeye bırakıyoruz.
 
Pilavımız suyunu çekince, dinlenmeye bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159412 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2021 
498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı kuzu eti
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet havuç
 
1,5 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı çiğ badem
 
Yarım su bardağı çam fıstığı
 
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 
 
Pirinçleri sıcak suya koyup bekletin ve süzün.
 
Diğer taraftan da etleri tencereye alıp kavurun.
 
Etler hafif renk alınca üzerine az miktarda geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
 
Etler pişince tereyağı ve tuzu da ilave edip güzelce kavurun.
 
Soğanı ince ince doğrayın ve havucu da rendeleyin. Daha sonra ayrı bir tencerede zeytinyağında kavurun.
 
Ardından pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun ve üzerine sıcak su ilave edin.
 
Pirinçler suyunu çekince demlenmeye bırakın.
 
Pilav dinlendikten sonra servis tabağına alın ve üzerine de eti ekleyin.
 
Pilavınızı yağda kavrulmuş badem ve fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Acem Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172416 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2023 
353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hasata.com.tr
 
 
3 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
 
4,5 su bardağı ilikli kemik suyu
 
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
 
2 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı sade yağ
 
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
 
5-6 adet defne yaprağı
 
5-6 adet kakule veya karanfil
 
1-2 dal tane tarçın
 
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
3 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kuşbaşı eti tuz ve karabiberle yoğurun.
 
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ilave edip tuz ve karabiber ile yoğurulan etleri iyice kavurun.
 
Kavurduğunuz etleri tencereden alın ve tüm baharatları yağa ilave ederek baharatları kavurun.
 
Soğanı ilave edin ve iyice kavrulunca tencereye eti alın.
 
Pirinci ilave ederek eti iyice kavurun.
 
Et suyunu ilave edin ve pişirmeye devam edin.
 
20 dakika dinlendirdikten sonra tencereyi ters döndürüp servis edin.
 
Dilerseniz üzerine dereotu ve karabiber ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Acem Pilavı (Kahramanmaraş) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174706 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2023 
208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy soğan
 
2.5 yemek kaşığı tereyağı
 
2 adet orta boy havuç
 
100-150 gr. kuşbaşı et
 
2 su bardağı pirinç
 
2.5 su bardağı sıcak su
 
2 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
 
Etleri pişirin. Pirinçleri yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyun, bir çay kaşığı tuz ekleyerek bekletin. Pilav tenceresine yemeklik doğranan soğanları ve tereyağını koyun ve soğanları kavurmaya başlayın. 3-5 dakika sonra kibrit çöpü gibi doğranan havuçları ilave edin. 3-5 dakika daha kavurup etleri ekleyin. Havuçlar kendini bırakana kadar pişirin. Daha sonra tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri ilave edin. 3-5 dakika da pirinçlerle birlikte kavurun. Üzerine sıcak su ilave edin, tuz ve karabiber ekleyip pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra 10-15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |