| 
 | 
| Zırbaç | 
|  | nedime Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.07.2005
 Mesajlar: 28
 Şehir: Almanya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc5770 Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006
 3,159 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 10 koyun ve keçi paçası
 10 diş sarımsak
 1 gr. zerde
 2 1/2 çorba kaşığı sirke
 
 Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın. Bu paçaları 8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin. Paçalar pişince kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün
 Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın.
 Bu arada sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın. Zırbacı ateşten indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın.
 Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın. Servisten önce bu kaseleri ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağı çevirerek koyun ve servis yapın.
 
 Not: Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır.
 
 
 | 
| Zırbaç | 
|  | mutfaktabirimivar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2007
 Mesajlar: 293
 Şehir: Ümitköy
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11459 Gönderme Tarihi: 24.Oca.2007
 2,805 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kullanılacak malzeme (6 kişi için) :
 10 tane keçi veya koyun paçası,
 2 litre su,
 1 baş sarımsak,
 1 çay kaşığı tuz,
 6 tane dövülmemiş karabiber,
 50 gram sirke,
 1 gram zerde.
 
 Yapımı :
 Paçalar güzelce yıkanıp temizlenmeli, tırnak üzerleri iyice kazınmalı ve tırnak aralarında kıl kesesi kalmamasına dikkat etmeli. Sonra bu paçaları 2 litre suda iyice kaynatıp pişirmeli (Bu iş düdüklü tencerede 50 dakikada olabilir). Pişme sırasında tencereye 6 tane dövülmemiş karabiberle 1 çay kaşığı tuz katmalı. Sonra tencereyi indirip pişen paçaları kemiklerinden sıyırmalı. Paçaların suyunu ince delikli bîr süzgeçten geçirdikten sonra tekrar tencereye koymalı. Buna kemiklerinden sıyrılmış paçaları katmalı. Bu arada bir çay bardağı içindeki sudc isletilmiş zerdeyi de katarak paçayı bir taşım kaynatmalı. Beri yarıda bir baş sarımsağı diş diş ayıklayıp hcvanda macun kıvamına gelinceye kadar dövdükten sonra sirkeyle karıştırmalı. Zırbacı ateşten indirince içine bu sarımsaklı sirkeyi döküp karıştırmalı ve servis yapılmalı.
 Zırbaç, isteğe göre sıcak veya soğuk yenilebilir. Soğuk yenilecekse, donup pelteleşmesine meydan kalmadan sıcakken kaplara boşaltıp bu kaplarda soğumaya bırakılmalıdır. Süslü bir sofra düşünüyorsanız zırbscı henüz sıcakken komposto kâselerine koyun ve iyice soğumaya bırakın. Yemek zcmanı bu kâseleri ılık suda hafifçe işittikten sonra düz tabaklara başaşağı ederek aktarın. Böylece yemeğiniz, zaten güzel olan zerde renginden başka göze hoş gelen bir biçim de kazanmış olur.
 
 
 | 
| Zırbaç | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184536 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2025
 42 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Muharrem Özkan
 
 4 adet kemikli kuzu incik
 8 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 adet küçük boy soğan
 1 adet havuç
 1 tatlı kaşığı salça
 4 su bardağı sıcak su
 1 diş kıyılmış sarımsak
 2 dal fesleğen
 4 adet tırnaklı küçük pide
 Üzeri için:
 200 gram kiraz domates
 4 adet sivri biber
 2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 4 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp üzerine arzunuza göre doğradığınız soğan ve havucu ekleyerek sote edin. Salçasını ilave edip bir iki çevirin.
 Etleri tencereye alıp üstüne suyu ekleyin ve pişmeye bırakın. Etler pişince parmak kalınlığında olacak şeklide elinizle parçalara bölün.
 Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdırın.
 Etleri sarımsak ve kıyılmış fesleğenle sote edin.
 Yemeklik doğranmış sivri biber ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri sıvıyağda sote edin.
 Pideleri ısıtıp servis tabaklarına yerleştirin.
 Üstlerine etleri koyun.
 Domatesli harcı da etlerin üzerine paylaştırın.
 Tencerede kalan sosu üstlerine gezdirerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |