Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > Zibilli Pilav (Iğdır) (2 adet - 77,804 defa bakıldı)

Zibilli Pilav (Iğdır)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zibilli Pilav (Iğdır)

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc93096
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2013
3,464 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg pirinç
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı maş fasulyesi
1 avuç erişte
1 çay kaşığı limon tozu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
250 gr tereyağı

1 kilo pirinç, sıcak tuzlu suda birkaç saat bekletilir ve yıkanır. Önceden haşlanmış 1 su bardağı yeşil mercimek ve 1 su bardağı maş fasulyesi yıkanır ve süzülür. Pilav için sıcak su kaynatılır, parlaklık için içine bir çay kaşığı kadar limon tozu atılır, 1 kilo pirinç sıcak suya alınır, 2 yemek kaşığı tuzu atılır. Pirinçlerin pişmesine yakın 1 avuç erişte katılır. İyice kaynamaya başlayınca mercimeği ve maş fasulyesi da eklenir. Mercimek ve fasulyeyle bir taşım kaynayan pilav, bir süzgece alınır, soğuk suyla süzülür.
2 adet yumurta çırpılır, 1 yemek kaşığı unla karıştırılır. 1 yemek kaşığı tereyağında karıştırmadan omlet gibi pişirilir. Pilav, üzerine boca edilir. 250 gram tereyağı eritilir, içine ilave edilir, pilavın üzerine gezdirilir. Kapakla tencere arasına kağıt havlu konarak kısık ateşte demlendirilir. Piştiğinde bir tabağa ters çevrilir. Zibilli Pilav, servise hazırdır.


Zibilli Pilav (Iğdır)

hanım abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2012
Mesajlar: 35
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc83607
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2012
2,762 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı maş
1 çay kaşığı zerdeçal
2 çay kaşığı tuz
Ayrıca:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un

Pirinç bol soğuk suda 1 saat bekletilir. Sonra suyu süzülür. Tencerede kaynar su hazırlanır. Pirinçler bu suya atılır. Pişmesine yakın erişte katılır. 6-7 dakika sonra ateşten alınır ve süzülür. Pirince haşlanmış mercimek, maş, nohut ve zerdeçal katılır, karıştırılır. Yumurta ve un çırpılır. Tencerenin dibine biraz eritilmiş tereyağı konur, yumurtalı karışım dökülür, karıştırmadan kısa süre pişirilir. Üzerine pirinçli karışımın yarısı bırakılır, tereyağının yarısı gezdirilir. Kalan malzeme de konur. Kapak kapatılır. Çok kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra servis tabağına ters çevrilir.






Zibilli Pilav (Iğdır) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Zibilli Pilav (Iğdır) 77,804 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort