|
Zeytinyağlı Yeşil Domates |
|
aş
Yeni Üye
Kayıt: 23.02.2011
Mesajlar: 4 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc60691
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2011
1,808 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yeşil domates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
1 ,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
Domatesler yıkanır, birkaç parçaya kesilir. Soğan ve sarımsak ince kıyılır. Pirinç yıkanır. Tencereye domatesin yarısı konur. Üzerine soğan, sarımsak ve pirincin yarısı konur. Kalan malzeme aynı şekilde üstüne yerleştirilir. Üzerine tuz serpilir, zeytinyağı gezdirilir, su konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir. Ilık olarak servis edilir.
|
Zeytinyağlı Yeşil Domates |
|
hayriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139667
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2019
751 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
4 adet Yeşil domates
2 adet Havuç
5 diş Sarımsak
5 adet Arpacık soğan
6-7 adet Bebek patates
100 ml Zeytinyağı
Tuz
Domatesleri 1 santimlik halkalar halinde kesip tencereye koy.
Havuç, sarımsak ve soğanları temizle. Havuçları verev kes, soğanları uzunlamasına ikiye böl.
Patatesleri bir fırça yardımıyla temizle.
Tüm sebzeleri domateslerin üzerine yerleştir.
Zeytinyağını sebzelerin üzerine döküp, tüm sebzelerin 1/3'üne gelecek kadar sıcak su ilave et. Tuzla tatlandır.
Tencerenin çapında bir yağlı kağıt kesip ortasını del. Sebzeleri kağıtla örtüp, kapağını kapat. Kısık ateşte 20 dakika pişir.
|
|