Kısa URL: https://ml.md/lc82457
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2012
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
Gülhan Kara
2 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
4 Adet Olgun Domates
2 Su Bardağı Sıcak Su
3 Çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
750 Gr. Fasulye
Taze fasulyeleri yıkayın ve ayıklayıp geniş olanlarını uzunlamasına ikiye kesin. Kuru soğanları yemeklik şekilde küp küp doğrayın. Sarımsakları dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Geniş tabanlı bir zeytinyağlı tenceresine zeytinyağını koyun. Soğanı, şeker, tuz ve sarımsakları ilave edip orta ateşte soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine taze fasulyeleri ilave edin. Suyunu ekleyip üzerine doğranmış domatesi yayın ve kapağını kapatıp hiç karıştırmadan orta ateşte pişmeye bırakın.
Kaynamaya başladığında ocağı kısın. 30 dakika kadar pişirin. Kapağını açıp üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve tekrar kapatıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletin. Oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc126419
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2017
865 defa indirildi / yazdırıldı
Yıldız Özdemir
1 Kg. Taze Fasülye
2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Çay Fincanı Zeytinyağı
4 Adet Kesmeşeker
2 Adet Büyük Boy Domates
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Fasulyeleri uçlarını kopararak ayıklayalım. İyicene yıkadığımız fasulyeleri geniş bir tencereye alalım. Soğanları ve domatesleri rendeleyelim ve bunları fasulyenin üzerine koyalım. Yağı, tuzu ve şekeri de ekledikten sonra bir çay fincanı su ve salçayı da ekleyip karıştıralım. Önce harlı ateşte kaynayana kadar pişirdiğimiz fasulyeyi kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Dilerseniz fasulyeyi düdüklü tencerede 20 dakika kadar da pişirebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc126420
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2017
930 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr taze fasulye
2 kuru soğan
3 adet olgun domates
3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tozşeker veya 2 adet kesme şeker
2 su bardağı kadar su
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (en son üzeri için)
Taze fasulyeleri ayıklayıp ikiye üçe kesin. (uzunluklarına göre). Fasulyeler genişse uzunlamasına ikiye bölün. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Kuru soğanı yemeklik veya piyaz doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ekleyip soğanları soteleyin. Üzerine fasulyeleri dizip en üste doğranmış domatesleri yayın.
Karabiber ve yine biraz tuz serpip suyunu ilave edin. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Ilınınca üzerine sızma zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın.