|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78567
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2012
1,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Kaşığı tuz
1 Adet kuru soğan
500 gr taze fasulye
1 Çay Bardağı zeytinyağı
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı toz şeker
fasulyeler kenarlarındaki kılçıklar çıkarılarak ayıklanır ortadan ikiye kırılır bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır orta boy tencereye sana klasik ve zeytinyağ konur rendelenmiş soğan domates konur suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur 15 dk kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice pişmesi suyunu çekmesi beklenir sonra fasülyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28543
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 kg taze fasulye (ayıklanıp, ince dilimlendikten sonra yıkanmış ve süzdürülmüş)
- 200 g (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)
- 200 g konkâse domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 125 ml (½ su bardağı) zeytinyağı
- (2 su bardağı) su
Hazırlanışı
Fasulyeleri bir tencereye yerleştirip, üzerlerine soğanı ve domatesi koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin.
Malzemenin üzerine yağlı kağıt örtüp, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin.
Kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp, suyunu ilave edin. Kapağı kapatıp yine ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın isteğe göre, zeytinyağlı fasulye ılınınca ya da tamamen soğuyunca, yemeği tabaklara aktarıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "cTesi" tarafından gönderildi. 08.06.2019
|
|