|
Zeytinyağlı Taze Bakla (düdüklü) |
|
bahar dalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34949
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2009
4,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gram taze bakla
225 gram zeytinyağı (1 bardak)
3 adet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 demet nane
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 adet limonun suyu
Tuz
Düdüklü tencereye; uçları alınmış ve sıyrılarak etrafının kılçıkları alınmış, yıkanmış ve iyice süzülmüş 1500 gram bakla, 1 bardak zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tuz, yarım adet limonun suyu yarım parmak boyunda parçalara kesilmiş 3 demet (15) adet taze soğan, 1 demet dereotu, yarım demet nane ile 1 çorba kaşığı da toz şeker koyarak tencerede harmanlamak suretiyle hepsini birbirine karıştırmalı ve tencerenin kapağım sıkıca kapatmalıdır.
Sonra tencereyi çok kuvvetli ateşe oturtarak, düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere baklaları yarıya kadar azaltılmış ateşte 45 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharım boşalttıktan sonra kapağını açmalı ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
|
Zeytinyağlı Taze Bakla (Düdüklüde) |
|
serap71
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc46081
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010
3,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze bakla
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
10-15 dal dereotu
Bakla yıkanır, ayıklanır ve birkaç parçaya kesilir. Soğan ve sarımsak ince kıyılır. Düdüklü tencereye hazırlanan malzemeler konur. Şeker ve tuz katılır ve ovulur. Üzerine suda eritilmiş salça ve zeytinyağı konur. Düdüklünün kapağı kapatılır. Hızlı ateşte pimi çıktıktan sonra kısılır, 7 dakika daha pişirilir. Ateşten aldıktan yarım saat sonra kapak açılır. Servis tabağına konur. üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
ML® Düdüklüde Zeytinyağlı Taze Fasulye için tıklayın
|
Zeytinyağlı Taze Bakla (düdüklü tencere) |
|
dudu duru
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc130071
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2017
1,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 kg taze bakla
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz
Kuru soğanı ince ince doğrayın, zeyinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Ayıklayıp yıkadığınız ve 4er cm büyüklüğünde doğradığınız baklaları tencereye ekleyin. 5 dakika kavurun.
Bir bardağa sıcak suyu ekleyin, üzerine 1 tatlı kaşığı un katarak karıştırın.
Unlu suyu ve tuzu kavrulmuş baklaların üzerine ekleyin.
Düdüklü tencerede on beş dakika pişirin.
|
|