| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Sarma | 
  | 
şems 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2015 
Mesajlar: 27 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105801 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2015 
1,830 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram asma yaprağı
 
3 adet soğan
 
1 demet taze nane
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
10 çorba kaşığı pilavlık bulgur ya da pirinç
 
2 diş sarımsak
 
1 tutam tarçın, yenibahar
 
2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Bir kabın içine alın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bulgur ya da pirinci içine yerleştirip karıştırın. Bu karışıma baharatları ekleyip hazırlayın. 5 dakika kadar kaynatıp suyu sıkılmış asma yapraklarının içlerine tıpkı sarma yapar gibi küçük küçük sarın. Tepsiye dizin. Üzerine de su ekleyip 35 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alın, üzerine limon suyu ve biraz daha zeytinyağı gezdirip ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Yaprak Sarması | 
  | 
parametre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2016 
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118538 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016 
1,234 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hülya Erdoğan
 
 
Yarım kg. yaprak
 
1 bardak pirinç
 
2 adet orta boy domates
 
1 adet büyük soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
1 demet taze nane
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 adet limon suyu
 
Tuz
 
 
Asma yapraklarını kaynayan suda 5 dakika civarı haşlıyoruz. Pirinci güzelce yıkayıp süzüyoruz. Kuru soğanları ufak ufak doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Geniş bir kabın içerisine bütün malzemeyi alıp iyice karıştırıyoruz. En son olarak limon suyunu ve zeytin yağını ekleyip tekrar güzelce karıştırıyoruz. Yaprakların içerisine hazırladığımız pirinçli harçtan koyup sarıyoruz. Sarmaları tencereye dizip üzerine zeytin yağı ve sıcak su ilave edip pişiriyoruz. Servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip ikram ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Yaprak Sarma | 
  | 
babafingo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123589 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017 
1,425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Üzüm yaprağı  50 adet
 
Pirinç  200 gr
 
Domates salçası  50 gr
 
Kuru üzüm  20 gr
 
Karabiber  3 gr
 
Kurutulmuş zencefil  3 gr
 
Nane  3 gr
 
 
Pirinci yıkayın. Ayrı kapta pirinç, zeytin yağı (50 ml), zencefil, nane, tarçın, kuru üzüm, biber ve tuzu karıştırın. Üzüm yaprağının üstüne 20 gr iç koyup her tarafını kapatacak şekilde sarın. Çok fonksiyonlu pişiricinin dibine 4 adet üzüm yaprağını koyun ve 50 ml zeytin yağı içine döküp sarmaları koyun. Salçayı su ile karıştırın ve çok fonksiyonlu pişiriciye dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır sarmaların üzerine limon suyunu dökün. Yemek soğuk servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Yaprak Sarması | 
  | 
haşmet baş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140830 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2019 
692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg asma yaprağı
 
Yarım kg soğan
 
2 su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1'er tatlı kaşığı yenibahar, kimyon ve tatlı tozbiber
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
 
Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkartın. Salamura ise tuzu gitsin diye suda 1-2 saat bekletin. Yumuşaması için 10 dakika kaynatın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ilave edip, taneler beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine salça ve kuş üzümü ekleyip kavurmayı sürdürün. Dolmalık fıstıkları, baharatları, tuzu, tozşekeri ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Bir-iki kere çevirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yaprakları açıp içlerine yeterli miktarda harç koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizip üzerine bir ağırlık yerleştirin. Üstünü geçecek kadar soğuk su ekleyin. Ocağa oturtup orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe getirip 25 dakika daha pişirin. Altını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Suyunu süzün. Kararmasınlar diye alüminyum folyo ile üstlerini örtün. Soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |