| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Rezene | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185038 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2025 
71 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy rezene
 
1 adet büyük boy havuç
 
1 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı sıcak su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Rezenelerin dış kabuklarını temizleyin ve iri parçalar halinde doğrayın.
 
Havuç ve patatesi küp küp doğrayın, soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayın.
 
Geniş bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı ekleyip hafifçe kavurun.
 
Ardından havuç ve patatesi ekleyin, birkaç dakika karıştırarak pişirin.
 
Rezeneleri tencereye ilave edin, üzerine tuz, şeker, limon suyu ve sıcak suyu ekleyin.
 
Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 
Ilındıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Rezene | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170955 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023 
285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 2 Kahve Fincanı
 
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
 
Limon Suyu 1 Kahve Fincanı
 
Havuç 2 Adet
 
Patates 2 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
Rezene 2 Adet
 
 
SOĞANLAR KÜP KÜP DOĞRANIR TENCEREYE KOYULUR ZEYTİNYAĞ İLE BERABER GÜZELCE KAVRULUR DİLİM DİLİM DOĞRANMIŞ HAVUÇLAR DA EKLENİP KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ PATATESLERLE BERABER TEMİZLEDİĞİMİZ REZENE DE İLAVE EDİLİR HAFİF KAVRULDUKTAN SONRA SEBZELERİ GEÇMEYECEK MİKTARDA SICAK SU KONULUR TUZ ,ŞEKER,LİMON SUYU EKLENEREK SEBZELER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR. NOT: REZENENİN KÖKLERİ ÇOK KALIN KESİLDİĞİ TAKTİRDE GÜZEL PİŞMEYEBİLİR İNCE İNCE DOĞRENIP PİŞİRİLİRSE DAHA İYİ OLUR.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Rezene | 
  | 
sıdıka cevik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Çukurambar-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87035 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2013 
2,458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet rezene
 
3 adet havuç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
Yarım portakalın suyu
 
1 kesme şeker
 
 
Rezeneleri yıkayıp ikiye bölün ve tencereye dizin. Üzerine portakal suyu, şeker, zeytinyağı, irice doğranmış havucu içine yerleştirip. Kapağını kapatıp 35 dakika pişmeye bırakın. Ezilmiş sarımsakları da içine ekleyip kendi suyuyla pişirin. İstenirse içine pazı yapraklarını ekleyin. Birlikte pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |