|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84531
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2012
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa
4 kahve fincanı su
1 adet orta boy soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy havuç
1/2 limonun suyu
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı pirinç
1) Pırasanın başını ve yeşilliklerini kesip atınız. Pırasaları soyarak hafif çapraz olarak 4 santim büyüklüğünde kesip yıkayınız. Sonra süzgece çıkarınız.
2) Soğanları piyaz doğrayınız. Havucu temizleyip soğan gibi doğrayınız.
3) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Soğan ve havuçları ilâve edip 2 dakika kavurunuz.
4) Pırasayı ilâve edip kapağını kapatarak zaman zaman pırasaları parçalamadan altüst edip 7-8 dakika pırasanın bırakacağı suyu çekinceye kadar öldürünüz:
5) Suyunu, tuzunu, limon suyunu ilâve ederek 30 dakika ağır ateşte pişmeye bırakınız.
6) Pirinci temizleyip ıslatınız. 30 dakika sonra pirinci susuz olarak ilâve edip 10 dakika daha pişirip ateşten alınız.
7) Soğutup sonra servis yapınız.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73407
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2012
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg pırasa
Yarım limon
1 tatlı kaşığı şeker
3 diş sarımsak
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Pırasaları bir parmak kalınlığında doğrayın. Havuçları küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp önce havuçları, birkaç dakika sonra pırasaları koyup soteleyin. Dövülmüş sarımsağı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Pırasaların rengi dönünce malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip kaynatın. 5 dk sonra yıkanmış pirinci, tuzu ve şekeri tencereye alıp pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çektiği halde yemek yeterince pişmemişse bir miktar daha su ilave ederek pişirmeye devam edin. Servisten önce üzerine istediğiniz miktarda limon sıkın. İsteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk olarak servis edin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69049
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2011
2,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay bardağı pirinç
1 adet kesme seker
1 çay kaşığı tuz
Pırasaları verev şekilde doğrayın. Havuçları dilimleyin. Tencereye yağı koyup pırasa ve havuçları 4 dakika kadar kavurun. Üzerine pirinç, şeker ve tuz ilave edip biraz da su koyup ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğutup limon suyu ile ikram edin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66136
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
2,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. pırasa
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
2 adet kesmeşeker
Tuz
Zeytinyağını bir tencereye alıp, üzerine halka şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Beş dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, pirinç, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğinizi ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65307
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1 kg. pırasa
3 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
Yeterince tuz
Pırasaları ayıklayıp, yıkayınız. Kart yeşil yapraklarını atınız. 4-5 santim boyunda doğrayınız. Verev keserseniz görünümü hoş olur. Soğanı halka halka doğrayınız. Havuçları kazıyıp yıkadıktan sonra verev (yassı daire) şeklinde dilimleyiniz. Tencereye zeytinyağını koyup, hafif ateşde pırasaları, havucu, soğanı çiğden koyup biraz öldürünüz. Sebzeler hafifçe yumuşayınca ayıklanmış pirinci, tuzu, şekeri, limon suyunu koyup karıştırınız. 1 su bardağı su ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, orta hararetli ateş üzerinde pişiriniz. Sebzeler yumuşayıp, pirinçler uzayıncaya kadar pişirmeye devam ediniz. Pişirirken sakın karıştırmayınız. Arada bir tencereyi silkmeniz yararlı olur. Ateşten alıp tencereyi boşaltmadan soğumaya bırakınız. Soğuyunca bir servis tabağına döküp, ikram ediniz.
Not: Zeytinyağlı pırasanın rengi beyaz olmalıdır. Bazıları domates veya domates salçası kullanır. Bu pırasanın rengini koyulaştırır. Lezzetine de fazla bir şey katmaz.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64438
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
2,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg. pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
Pırasayı verev şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağı ilave edip beş dakika pişirin. Üzerine doğranmış havuç, pirinç, şeker, 1.5 su bardağı su ilave edip 25 dakika pişirin. Üzerine limon suyu sıkın ve soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63558
Gönderme Tarihi: 27.May.2011
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pırasa (başları ve yeşil yaprakları kesilip, soyulmuş ve 4 cm uzunluğunda parçalara kesilmiş)
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 orta boy havuç (ince dilimlenmiş )
1 çorba kaşığı pirinç (ayıklanıp, ıslatılmış)
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da rafine yağ
1+1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
1 kahve kaşığı şeker
Pırasaları bol suda iyice yıkayıp, kevgirde suyunu süzdürünüz. Orta boy bir tencereye zeytinyağı ya da rafine yağı koyup, kızdırınız. Soğan ve havuçları koyup 2 dakika, karıştırarak kavurunuz.
Suyu süzülen pırasaları ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 7-8 dakika, arasıra kepçeyle alt-üst ederek, karıştırınız. Pırasa suyunu çekene kadar pişiriniz. Suyu, tuzu, limon suyunu ve şekeri katıp, ağır ateşte 30 dakika pişiriniz. Pirinci süzüp, ekleyerek 10 dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alınız. Yemeği bir servis tabağına aktarıp, iyice soğuduktan sonra servis ediniz.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
Ayçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc61517
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011
2,302 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pırasa
2-3 adet havuç
1 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
1 avuç pirinç
tuz
Pırasaları temizleyerek iki santim uzunluğunda doğrayınız. Tencereye bir bardak zeytinyağı koyarak, soğanları incecik çentip, verev havuç ilâvesiyle soğanlar sararıncaya kadar kavurunuz. Sonra, yıkanmış pırasaları ilâve ediniz. Pişmeye yakın, ayıklanıp, yıkanmış pirinçleri ilâve ediniz. Hafif ateşte 1/4 miktarında su kalıncaya kadar pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp, soğuyunca servis yapınız. Üzerine limon sıkınız.
Not: Pırasalar çabuk dağılacağından kaşıkla karıştırılmadan, tencereyi silkerek karışmasını sağlayınız.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc56837
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010
2,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pırasanın körpe beyazlarından almalı ve beyaz kısımlarını ortalarından ikiye bölüp münasip boylarda doğramalıdır. Körpe yeşil kısımlarından cüz'î miktar dahi katılabilir.
Pırasaları iyice yıkadıktan sonra süzgeçte bırakmalıdır.
Öbür taraftan tencereye bu yemek için tahsis edilen zeytinyağının yarısını dökerek ateşe oturtmalı ve içine birkaç baş doğranmış soğanı koymalıdır. Soğanlar sararmcaya kadar karıştırılmalıdır. Bunun üzerine, süzgeçteki kesilmiş pırasaları ve dörtte bir mikdarmda halka doğranmış havuçları, tencereye atmalıdır. Tuzunu serptikten ve pırasaların hizalarına kadar su doldurduktan sonra, kapağını kapayıp orta hararette ateşe (ocağa) oturtmalıdır.
Tamam pişme zamanı yaklaşmadan, tencereye bir mikdar pirinç ve bir kaşık toz şeker (yahut iki üç parça kesme şeker) dahi atmalıdır. Ve sona doğru önceden ayrılmış yarı mikdar çiğ zeytinyağını da tencereye dökerek indirmelidir.
Bu suretle, daha sıhhî ve iyi cins zeytinyağının nefis kokusu muhafaza edilmiş olur.
Not: Pırasa da, vücuda yarar ve kanı tasfiye eden yemeklerdendir. Havuçla birlikte, zeytinyağlısı âlâ olur.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
tiraje
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc54672
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010
2,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
1,5 kg. pırasa
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 kahve fincanı pirinç
1,5 su bardağı su
1 su bardağı dolusu sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince tuz
YAPILIŞI
Pırasaların yeşil kısımlarını ve uçlarını kestikten sonra, üzerlerinden bir kat soyalım. Yarım parmak uzunluğunda verevine keselim.
Havucun kabuğunu soyup ince halkalar halinde doğradıktan sonra piyazlık kıydığımız kuru soğanlar ile birlikte sıvıyağda 2 -3 dakika kavuralım.
Pırasaları ilave edip 1-2 dakika da pırasalarla birlikte kavurduktan sonra yeterince suyu, tuzu ve toz şekeri ilave edip pişirmeye başlayalım.
Pırasaların pişmesine yakın, yıkadığımız pirinçleri ilave edip pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pırasalar piştiği zaman, ocakta indirip ağzı kapalı olarak soğutup servis yapalım.
NOT: Arzuya göre limon suyu ilavesiyle yenebilir.
|
PIRASA ZEYTİNYAĞLI |
|
kuzey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53806
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010
2,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pırasanın beyazlarını doğrayıp ikiye bölünüz. Yıkayıp kevgire dökün ve tencereye 2 soğan çenterek 250 gram zeytinyağı ile kuvvetli ateşte pembeleşinceye kadar kavurup pırasaları içine atınız. Beraber oluncaya kadar etsuyu, biraz tuz koyarak kapalı olarak orta ateşe sürünüz. Pişmesine yakın biraz pirinç ve biraz şeker serpiniz.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
dumrul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc46960
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2010
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli Malzemeler:
Pırasa (yarım kg)
Soğan (2 adet)
Havuç (2 adet)
Pirinç (1 çay bardağı)
Zeytinyağı (1 çay bardağı)
Limon (yarım limon suyu)
Toz şeker (1 tatlı kaşığı)
Sıcak su (2 su bardağı)
Tuz.
2 adet orta boy soğanı küp küp doğrayın. Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyun ve yanıtlamasına özen göstererek kızdırın. Kestiğiniz soğanları tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.
Bu sırada yarım kg, saplarından ayrılıp, temizlenmiş pırasayı jülyen biçiminde doğrayın. Doğradığınız pırasaları tencereye koyun ve 1-2 dakika karıştırın.
2 adet havucu jülyen şeklinde kesin ve tencereye ilave edin. 1 çay bardağı pirinç, yarım limon suyunu, 1 tatlı kaşığı şekeri ve dilediğiniz miktarda tuzu da tencereye ekleyin.
2 su bardağı sıcak suyu tencereye dökün ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 15 dakika pişirin.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
tıfıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46492
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kg. pırasa
2-3 havuç
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
imon
YAPILIŞI
Pırasaları ayıklayıp yıkayınız. 4-5 cm. uzunlukta boyuna kesiniz. Tencereye yağı, halkalara doğranmış havucu, pırasayı koyup, tencerenin kapağını kapatıp biraz börttürünüz. Sonra pirincini, tuzunu, şekerini, limon suyunu koyup, 1 bardak da su koyup ortadan daha az ısıda pirinçler uzaymcaya, pırasa ve havuçlar da yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Ateşten alıp, soğutup servis yapınız.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
fener
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc44656
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
2,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kilo pırasa
1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçeği yağı (likit yağ)
2 orta boy havuç
2 büyük baş soğan
1 adet limon
2 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı su.
Pırasa, temizlenir ve yanlamasına ikiye bölünür. Uzunlamasına ince olarak kesilir. Bir tencereye konulur, üzerine çıkıncaya kadar su konarak, yarım saat haşlanır. Süzgeçten süzülür. Piyaz kesilen soğan ve ince uzun kesilen havuç bir tencereye konulur, likit yağı (zeytinyağı veya ayçiçek yağı) da ilave edilerek, 3-4 dakika beyaz olarak kavrulur. İçerisine tuz, limon suyu, haşlanmış pırasalar konur, orta ateşte yarım saat pişirilir. Biraz dinlendirildikten sonra servis tabağına alınır. Arzu edilirse limon ile servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36669
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
5,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg pırasa
1 baş kuru soğan
1-2 avuç pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1-2 havuç
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 kaşık zeytinyağı
1 limon suyu
Pırasalar soyulup yıkandıktan sonra verevine ince doğranır. Soğanlar küçük küçük doğranıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurulur. Yine verevine ince doğranmış havuçlar yağda beraberce kavurulur. Salça ilave edilir, birkaç kez yağda çevirilir. Pırasalar tencereye konulur, pirinci atılır, tuz ve şeker ilavesi de yapılarak kısık ateşte beraberce pişirilir. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyu ilave edilir. Soğuk servis yapılır.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
vizyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34582
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009
5,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram pırasa
280 gram zeytinyağı (1 1/4 bardak)
100 gram havuç (2 büyükçe)
30 gram pirinç (1/2 kahve fincanı)
1 1/4 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 küçük limon (yanında)
1 Bir tencereye; bir, bir çeyrek bardak zeytinyağı koyarak, iyice kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa, kazınmış ve halkalara doğranmış iki büyükçe havuç ile, çok yeşil tarafları atılmış ve yarım parmak uzunluğunda parçalara doğranmış ve üst kabuklarından bir iki yaprağı soyulmuş, 2000 gram da pırasa koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve pırasalar iyice ölmüş bir hal alıncaya kadar, orta kuvvetteki ateşte aşağı yukan 35 - 45 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır. (Pırasaların dibe yapışmaması için tencereyi ikide bir silkercesine sallamalıdır).
2 Sonra iyice ölmüş pırasalara, bir buçuk bardak su, bir tatlı kaşığı toz şeker, yanm çorba kaşığı tuz, bir küçük limonun suyu ile, üstlerine serpercesine, yanm kahve kaşığı da pirinç koyarak, tekrar tencerenin kapağını kapatmalı ve pırasalar sularını çekip de iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukan 45 dakika daha pişirmeli sonra da tencereyi ateşten alarak, pırasalar iyice soğuduktan sonra tabağa almak ve yanında dörde bölünmüş limon olduğu halde servis yapmalıdır.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
zembil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc33012
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2009
5,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tencereye zeytinyağı bırakılır. Isınınca kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç, ardından biber ve 5 dakika sonra ince doğranmış pırasa atılır. Üzerine şeker, tuz ve yıkanmış pirinç serpilir. 1 su bardağı sıcak su bırakılır. Kapaklı olarak kısık ateşte 35 dakika pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26832
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
5,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik Malzemeler
1 kg pırasa
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 adet havuç
1 çay fincanı pirinç,
2 adet şeker
1/2 limon,
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Pırasalar yıkanıp, ayıklandıktan sonra birer parmak kalınlığında, havuçlar ise tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Üzerine yıkanıp, ayıklanmış pirinç serpilir. Zeytinyağ ve bir bardak su ilavesi ile yarım saat pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine yarım limon sıkılır.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
bizim oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Beşevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26492
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008
5,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy pırasa
2 adet havuç
1 avuç pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı su
Pırasalar 1 parmak boyunda, havuçlar küp şeklinde doğranır. Tencereye sırasıyla pırasa, havuç, yıkanmış pirinç yerleştirilir. Üzerine tuz ve şeker serptikten sonra limon suyu, zeytinyağı ve su gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Önce orta ateşte 10 dakika pişirdikten sonra ateş kısılır, 45 dakika daha pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
|
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
|
titiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25438
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
5,551 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 havuç
1 soğan
1 limon
Tuz
Hazırlanışı
Pırasaları ayıkladıktan sonra 2 parmak uzunluğunda doğrayın. Bol su altında yıkadıktan sonra süzülmesi için kevgirde bekletin. Havucun kabuklarını kazıyıp halka halka dilimleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra soğan ve havucu koyun. Bir kaç kez çevirip sote edin. Pırasaları ekleyip bir kaç kez daha çevirin. Yarım limon suyu ilave edip kapağını kapatın. Kapağını açmadan arada bir tencereyi silkeleyerek karıştırın. Pırasalar diriliğini kaybedince tuzu, şekeri ve 1 bardak su koyup hafif aleşte pişirin. Pişmesine yakın pirinçleri katın. Pirinçler şişene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Yanında limon suyu ile servis edin.
|
|