| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180968 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2024 
92 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kg pırasa
 
2 adet orta boy havuç
 
1 adet büyük boy soğan
 
1 çay bardağı pirinç
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım limonun suyu
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
 
Pırasaların dış yapraklarını temizleyin ve kök kısımlarını kesin.
 
İyice yıkadıktan sonra yaklaşık 2 cm kalınlığında verev dilimler halinde doğrayın.
 
Havuçların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde dilimleyin.
 
Tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın.
 
İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
 
Doğranmış havuçları tencereye ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.
 
Ardından pırasaları ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha soteleyin.
 
Yıkanmış pirinci sebzelerin üzerine serpiştirin.
 
Toz şeker ve tuzu ekleyin.
 
Yarım limonun suyunu tencereye dökün.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
 
Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika, pırasalar ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
 
Yemeği ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
 
Zeytinyağlı pırasa, tercihe göre ılık veya soğuk olarak servis edilir.
 
Üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilir ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180522 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2024 
145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
1 kg pırasa
 
2 adet havuç
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
1/2 çay bardağı pirinç
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
1/2 limon suyu
 
Tuz
 
 
Pırasaları iyice yıkayıp, 2-3 cm uzunluğunda verev şekilde doğrayın. Havuçları da ince halka şeklinde doğrayın.
 
Zeytinyağını bir tencereye alın ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
 
Ardından doğradığınız havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
 
Pırasaları da ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. Pırasalar hafifçe yumuşayınca üzerine pirinci ekleyin.
 
Tencereye 1 yemek kaşığı toz şeker, limon suyu, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pırasalar ve pirinç yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürer.
 
Piştikten sonra ocaktan alın ve zeytinyağlı pırasayı tencerede soğumaya bırakın.
 
Soğuduktan sonra zeytinyağlı pırasayı servis tabağına alın, üzerine biraz daha limon sıkabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176972 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2024 
275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg pırasa
 
2 adet orta boy havuç
 
1 adet büyük boy soğan
 
3 diş sarımsak
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
1/2 su bardağı su
 
Tuz
 
Şeker (isteğe bağlı)
 
Limon suyu (isteğe bağlı)
 
 
Pırasaları yıkayıp temizleyin. Yeşil kısımlarını ayırın ve beyaz kısımları halka şeklinde doğrayın.
 
Havuçları ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.
 
Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyerek kavurun.
 
Soğanlar hafif pembeleşince doğranmış havuçları ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
 
Son olarak pırasa halkalarını ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 
Sebzeler pişmeye yakın, üzerine suyu ekleyin ve tuzunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz şeker ve limon suyu da ekleyebilirsiniz.
 
Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatın ve zeytinyağlı pırasayı servis yapmaya hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176624 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2024 
308 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg pırasa
 
2 adet orta boy havuç
 
1 adet büyük boy soğan
 
3 diş sarımsak
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
1/2 su bardağı su
 
Tuz
 
Şeker (isteğe bağlı)
 
Limon suyu (isteğe bağlı)
 
 
Pırasaları yıkayıp temizleyin. Yeşil kısımlarını ayırın ve beyaz kısımları halka şeklinde doğrayın.
 
Havuçları ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.
 
Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyerek kavurun.
 
Soğanlar hafif pembeleşince doğranmış havuçları ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
 
Son olarak pırasa halkalarını ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 
Sebzeler pişmeye yakın, üzerine suyu ekleyin ve tuzunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz şeker ve limon suyu da ekleyebilirsiniz.
 
Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatın ve zeytinyağlı pırasayı servis yapmaya hazır hale getirin.
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172275 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2023 
381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet pırasa
 
1 adet soğan
 
1 havuç
 
2 patates
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay bardağı pirinç (isteğe bağlı)
 
Yarım limon suyu
 
Tuz
 
Su
 
 
Pırasaları iyice yıkayın. Beyaz ve yeşil kısımları ayırın. Beyaz kısımları uzunlamasına ince şeritler halinde doğrayın, yeşil kısımları ise halka şeklinde doğrayın.
 
Soğanı yemeklik doğrayın.
 
Havucu ve patatesi temizleyip küp şeklinde doğrayın.
 
Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısınmasını bekleyin.
 
Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
 
Doğranmış pırasa beyaz kısımlarını, havuç ve patatesi ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.
 
Şeker ekleyip karıştırın.
 
Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
 
Yeterince sıcak su ekleyin. Tuzunu da ekleyip karıştırın.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
 
Limon suyunu ekleyip karıştırın.
 
Zeytinyağlı pırasa yemeği servise hazır. Soğuyunca servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172274 
Gönderme Tarihi: 26.May.2023 
256 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
1 kg pırasa
 
150 ml sızma zeytinyağı
 
1 adet orta boy havuç, halka halka doğranmış
 
240 ml su
 
½ tatlı kaşığı tuz
 
½ adet limonun suyu
 
20 g pirinç, 30 dakika suda bekletilmiş
 
 
Pırasaları bir kat soyup, yeşil kısımları da dahil 4 santim genişliğinde verev parçalar halinde kesin ve yıkayıp süzün.
 
Bir tencereye zeytinyağını koyun ve havuçları ilave edip 2 dakika kavurun. Ardından pırasayı ekleyip 2-3 dakika rengi dönene kadar kavurun ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra pırasaları zedelemeden karıştırarak 7-8 dakika, pırasa bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin.
 
Tencereye 240 ml su,, tuz ve limon suyu ilave ederek kısık ateşte 25 dakika pişirin. 
 
Pirinci ilave edin ve 10-15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın ve daha sonra servis edin.
 
 
Not: Pırasaları aynı kalınlıkta seçerseniz aynı sürede pişmelerini sağlarsınız. Zeytinyağlı yemeklerin tadı soğanla çıkar. Ancak pırasanın kendisi soğan ile akraba bir sebze olduğundan soğansız pişirilmesi esastır. Limon ise pırasanın tatlımsı tadını dengeler.
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170950 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Toz Şeker 1 Çorba Kaşığı
 
Havuç 6 Adet
 
Pırasa 1 Kilogram
 
 
Pişirme tencerenize 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Dış zarları temizlenmiş ve ince verevine dilimler halinde kesilmiş havuçları zeytinyağında 5 - 10 dakika kavurun. Daha sonra yine verevine kesilmiş pırasaları da tencereye koyun. Pırasaların suyunu verip biraz kavrulması için 10 dakika kadar pişirin. 1,5 su bardağı su ilave edin, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuzu da ekledikten sonra, yaklaşık 30 - 35 dakika kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164983 
Gönderme Tarihi: 21.May.2022 
399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram pırasa
 
2 adet havuç
 
1 yemek kaşığı pirinç
 
Zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
Tuz
 
 
Pırasaları ayıklayıp güzelce yıkayın.
 
Havucu da yıkayıp kabuklarını soyun.
 
Pırasaları 3-4 cm uzunluğunda olacak şekilde doğrayın.
 
Havucu da ince halka şeklinde doğrayın.
 
Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın.
 
Daha sonra havuçları ekleyip soteleyin.
 
Ardından pırasaları ilave edip karıştırın.
 
Üzerine yıkanmış pirinci, yarım limonun suyunu ve tuzu da ekleyin. Dilerseniz yemeğinize 1 tatlı kaşığı şeker de ilave edebilirsiniz.
 
Son olarak yemeğinize 1 su bardağı kadar su koyup pişmeye bırakın.
 
Yemeğiniz piştikten sonra dinlendirin ve ılık olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164567 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2022 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pırasa
 
Havuç
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Kesme şeker
 
Pirinç
 
Limon
 
 
Pırasaların inceleri seçilir (1 kg.), yıkanır. Bu kez ilk defa pırasa ve 2 küçük havucu uzun uzun çubuk şeklinde doğradım. Düdüklü tencereye doğradığım pırasaları koyup, üzerine 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 adet kesme şeker ve pırasalarla aynı hizada su ilave edilir. Ben hiç soğan koymuyorum. Tüm malzeme çiğden düdüklü tencerede yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Havuç ve pırasalar helme gibi olup, suyunu çekince ateşten indirilir.
 
Limon ile servis edilir. Yine tüm zeytinyağlılar gibi dinlenmesine fırsat verilmeli derim.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163156 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2022 
426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Orta boy 5 pırasa
 
Orta boy 2 havuç
 
1 limonun suyu
 
25 gram pirinç
 
1 portakalın suyu
 
10 gram toz şeker
 
100 ml zeytinyağı
 
240 ml su
 
6 gram tuz
 
 
Öncelikle pırasaları temizleyin ve güzelce yıkayarak doğrayın. Ardından havuçların kabuklarını soyun. Pırasa, havuç ve pirinci bir tencereye koyun. Ve zeytinyağıyla soteleyin. Malzemelere limon suyunu, portakal suyunu ve suyu katın. En son da toz şeker ve tuzu ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157166 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2021 
713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram pırasa
 
1 orta boy patates
 
1 çay kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 kahve fincanı pilavlık pirinç
 
2 adet orta boy havuç
 
Tuz
 
Limon
 
 
Pırasaları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayın,
 
3-4 santimetre uzunluğunda kesin.
 
Ocağın üstüne koyduğunuz tencere( düdüklü de olabilir) yağı, pırasayı, doğranmış havuçları ve küp küp doğradığınız patatesleri koyun.
 
İlk önce 10-12 dakika pişirin.
 
Ardından önce tuzu, sonra 2 su bardağı sıcak su, şeker ve yarım limonun suyunu ilave ederek pişmeye bırakın.
 
Piştikten sonra bir süre dinlendirin, buzdolabına kaldırın ve soğuk olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156922 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021 
702 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. pırasa
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 büyük boy havuç
 
Yarım kahve fincanı pirinç
 
1 kesme şeker
 
1 orta büyüklükte soğan
 
Tuz
 
 
Soğan, rendelendikten sonra, zeytinyağında biraz öldürülür.
 
Temizlenip, yıkanıp yuvarlak veya yarım ay biçiminde kesilmiş havuçlar içine atılır ve biraz daha karıştırılır.
 
Sonra, yıkanmış ve doğranmış pırasalar da tencereye konulup, 1 dakika kadar kavrulur.
 
3 çay bardağı su ilâve edilerek. 15 dakika pişmeye bırakılır.
 
Sonra içine yıkanmış pirinçler ve tuz katılır.
 
Yemeğe, ateşten indireceğinize yakın 2 çay kaşığı toz veya 1 kesme şeker koyarak bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 11.02.2022
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153619 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2020 
2,527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. pırasa
 
1 adet havuç
 
1 çorba kaşığı pirinç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
3 adet kuru sivri biber
 
1 yemek kaşığı salça
 
1,5 su bardağı su
 
Tuz 
 
 
Pırasalar 2 santim eninde, kazınmış havuç 1 santim eninde dilimlenır.
 
Yağ tencereye konur, biraz ısınınca havuçlar eklenir, bir kaç dakika çevirilir.
 
Daha sonra doğranmış pırasalar eklenir, bir süre daha kavrulur.
 
Su ve tuz katılarak bir süre kaynamaya bırakılır.
 
Suda bekletilmiş, süzülmüş pirinç ve küçük parçalara kırılmış kuru biber eklenir.
 
Bir süre daha pişirilir, ılık ya da soğuk olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
marşandiz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.12.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147734 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020 
666 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet pırasa
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım kahve fincanı Pirinç
 
2 adet Havuç
 
1 adet Kuru Soğan
 
Yarım limon suyu
 
2 adet Domates
 
1 çay kaşığı Toz Şeker
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Zeytinyağlı pırasa yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır.
 
Uzunlamasına baklava dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içerisine atılır.
 
Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.
 
Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.
 
Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur.
 
Kapağı açılır. Bir buçuk bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır.
 
Yarım limon sıkılır ve karıştırılır.
 
Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
EBRULİM 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140249 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2019 
766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pırasa 6 adet 1 kilo
 
Havuç 2 adet
 
Pirinç 2 yemek kaşığı 20 gr
 
Limon suyu 1 adet
 
Portakal suyu 1 su bar. 200 ml
 
Su ½ bardak su 100 ml
 
Zeytinyağı 6 yemek kaşığı 60 ml
 
Toz şeker 1 tatlı kaşığı 10 gr
 
Tuz 1 çay kaşığı 5 gr
 
 
Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız pırasaları bol suda yıkadıktan sonra eşit şekilde doğrayın.
 
Kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kestiğiniz havuçları pırasalarla uyumlu olacak şekilde kesin.
 
Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları yerleştirin.
 
Duruladıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin.
 
Tuz ve toz şekeri ekledikten sonra taze sıkılmış limon ve portakal suyunu tencereye aktarın. Suyu ekleyin.
 
Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
 
Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
EBRULİM 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140248 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2019 
834 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pırasa 3 adet
 
Havuç 1 adet
 
Portakal 1 adet
 
Limon 1 adet
 
Pirinç 1 tatlı kaşığı
 
Arpacık soğanı 4 adet
 
Sarımsak 3 adet
 
Liçi 2 adet meyve
 
Altın çilek 2 adet
 
Zeytinyağı 1 çay bardağı
 
Su 1.5 su bardağı
 
 
3 adet orta boy pırasa soyulur ve yıkanır, bir bütün halde kullanılacağı için doğranmaz.
 
Havucun kabuğu soyulur yıkanır ve vichy (bıçak sırtı alınlığında halka şeklinde) doğranır. Portakal yıkanır ve vichy şeklinde doğranır.
 
Liçi ve altın çilek brunoise şeklinde kesilir.
 
Tencereye zeytinyağı koyup bütün haldeki sarımsak ve arpacık soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra havuçları tencereye koyup kavuruyoruz.
 
Büyün haldeki pırasaları tencereye alıp 2-3 dakika zeytinyağında beklettiğimiz pırasaların üzerine pirinç, limon, portakal, liçi ve altın çileği tencereye koyuyoruz ve suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika ile 1 saat arasında pişmesini bekliyoruz.
 
Servis için hazır.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
tarifsiz tarifler 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136448 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018 
1,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 baş soğan
 
Arzuya göre zeytinyağı
 
2 havuç
 
2 kg pırasa
 
2 su bardağı kaynamış su
 
1/2 çay bardağı pirinç
 
1/2 limonun suyu
 
 
Yemeklik doğranmış soğanları, üzeri hafif kazınmış ve doğranmış havuçları ve sıvıyağını bir tencereye koyun, soğanlar ölene kadar kavurun.
 
Yıkanmış ve doğranmış Pırasaları ekleyin, diriliğini kaybedene kadar 5 dakika kadar kavurun. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince, pirinçleri ekleyin.
 
Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.
 
 
Not: Limonu, 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Ay Han 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135190 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018 
939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. pırasa
 
1 adet orta boy havuç
 
3/4 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet orta boy soğan
 
Yarım kahve fincanı pirinç
 
1,5 çay bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1/4 limonun suyu
 
Tuz
 
 
Temizlenmiş pırasaları doğralayalım. Ben verevine doğruyorum. Havuçları yuvarlak dilimleyelim. Tencereye sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanı ve dilimlenmiş havuçları ekleyerek 2-3 dakika kavuralım. Ardından pırasaları ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Pırasalar diriliklerini kaybedene dek, tencereyi arada bir silkeleyerek yemeğimizi pişirelim. Sonrasında üzerine yarım kahve fincanı pirinci ilave edelim. Ardından 1,5 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, limon suyu ve tuzu katıp karıştıralım. Ağır ateşte pişirelim. Piştikten sonra yemeği ateşten alıp soğumaya bırakalım. Daha sonra da servis yapalım.
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
anne eli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Bodrum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135177 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018 
901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram pırasa
 
3 adet iri havuç
 
1 yemek kaşığı dolusu pirinç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
2 su bardağı su
 
1 tutam tuz
 
 
Pırasaların başlarını kesin ve üst kabuklarını çıkarın, kalın parçalar halinde enine doğrayın. Bir tencereye yerleştirin. Havuçları yıkayın, kabuklarını bıçak ile kazıyın ve kalın halkalar halinde doğrayın. Havuçları tencereye ekleyin. Zeytinyağını, suyu ve tuzu ilave edin. Limonun suyunu sıkacak yardımı ile çıkarın ve karışıma ekleyin. 15-20 dakika orta ateşte pişirin. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edin. 15-20 dakika pirinçler yumuşayıncaya kadar tekrar pişirin. Soğutun. Soğuk servis yapın.
  
 | 
Zeytinyağlı Pırasa | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111093 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015 
1,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Almanya Türk Toplumu
 
 
1 kilo pırasa
 
1 çay bardagı pirinç
 
1 çay bardagı sıvı yağ
 
4 tane orta boy havuç
 
1 yemek kasıgı domates salçası
 
Limon
 
2 tane kesme şeker
 
 
Kavrulmus sıvı yağa önce salça ekliyoruz. Daha sonra, yıkanıp dogranmış pırasaları ve havuçları ekliyoruz. Biraz kavuruyoruz. Su ve tuz ilave edildikten sonra az kesme seker de katıyoruz. Az ısıda 10 dakika pisiriyoruz. Pirinç ilave edip limon sıkıyoruz. Kapalı tencerede sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |