1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pirinci sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün. Zeytinyağını ısıtıp pirinci kavurun. Sıcak suyu ekleyip birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu ve tarçını ekleyip tatlandırın. Ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Sıcak, ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc183178
Gönderme Tarihi: 24.May.2025
23 defa indirildi / yazdırıldı
Belna Bilal
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet bostan patlıcanı
3 adet küp doğranmış domates
Kimyon
Tarçın
Tuz
3 su bardağı su
Patlıcanı alacalı şekilde soyduktan sonra küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletin.
Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve halka doğranmış sivri biberi kavurun.
Patlıcanın suyunu sıktıktan sonra soğanın içine katıp sebzelerin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
20 dakika sıcak tuzlu suda bekletip süzdüğünüz pirinci katın.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra domates ve baharatları ilave edin.
En son suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
10 dakika demlendirdikten sonra servis tabağına alın.
İster sıcak ister soğuk olarak servis yapın.