|
Fırında Zeytinyağlı Patlıcan Dolması |
|
mor salkım
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc135155
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
1,542 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
1 su bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet sivribiber
4-5 domates
2 baş kuru soğan
5-6 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yıkanmış patlıcanları çizgili soyup ortadan ikiye - üçe bölün (uzunluğuna göre), sonrada içlerini oyacak ile boşaltın ve tuzlu suda yarım saat bekletin acısı çıksın. Bu arada doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık olarak pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip ocağı kapatın. Soğuması için bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kağıt havlu ile kurulayın içinde su kalırsa kızartırken patlama ve sıçrama yapabilir. Sonra da sıvı yağını bir derin tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kızarttıktan sonra çıkarıp bir yerde yağlarının süzülmesini bekleyin. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine bir kaşık yardımı ile doldurun. Doldurduklarınızı derin bir borcam kaba yan yana koyun ve bir çay bardağı kaynamış sıcak suyu ilave edin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 15- 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
|
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması (fırında) |
|
dumrul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc46957
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2010
2,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli Malzemeler:
Pirinç (1 su bardağı)
Soğan (1 adet orta boy)
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı)
Kuşüzümü (2 çorba kaşığı)
Karabiber (2 çay kaşığı)
Yenibahar (1 tatlı kaşığı)
Kuru nane (2 çorba kaşığı)
Şeker (2 tatlı kaşığı)
Su (2 su bardağı sıcak su)
Havuç (1 adet)
Maydanoz (3 tutam)
Limon (1 adet)
Zeytinyağı (2 çay bardağı)
Tuz
Tercihe göre toz ya da ağaç tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük ağaç tarçın)
Patlıcan (4 adet orta boy)
Toz şeker (1 çorba kaşığı)
Tuz (1 çay kaşığı)
Zeytinyağı (yarım su bardağı)
Su (1 su bardağı)
iç Hazırlığı: 1 adet orta boy soğanı ince ince piyaz şeklinde doğrayın. Tencereye 1 çay bardağı yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra içine 2 kaşık fıstık ve soğanları atın, pembeleşinceye kadar kavurun.
1 su bardağı pirinci 5 dakika ılık suda ıslatın. Islanan pirinçleri soğuk suda iyice yıkadıktan sonra soğan ve fıstık karışımına atıp 10 dakika kavurun. Sırasıyla tarçını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuşüzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın. 1-1.5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Böylece dolmanızın içi hazırlanmış olacak.
Patlıcanların başını kesin ve içlerini yuvarlayarak çıkartıp yıkayın.
Hazırladığınız dolma içini patlıcanların içine doldurup ağzını çıkarttığınız patlıcan içinden bir parça ile kapatın. Kapaklarının düşmemesi için kürdan saplayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz serpin.
Patılcanların üzerine 1 su bardağı su ve yarım su bardağı zeytinyağını da döktükten sonra fırına verin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
ML® Zeytinyağlı Patlıcan Dolması için tıklayın
|
|