Kısa URL: https://ml.md/lc133294
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2018
616 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı riviera tipi zeytinyağı
1 adet iri boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 avuç erişte
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Yıkanıp ayıklanmış mercimek tuzlu suda haşlanır. Küp küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur, salça eklenir. Süzülmüş mercimek karışıma katılarak karıştırılır. Zeytinyağı arzuya göre azaltılarak veya aynı ölçüde eklenir. 7 su bardağı sıcak su konur ve hafif ateşte pişirilir. Erişte, tuz, biber ve nane eklendikten sonra 5-6 dakika daha kaynatılır.
Not: Erişteler su çekip çorba fazla katı bir hal almaya başlarsa, biraz daha sıcak su eklenebilir. İstenirse domates ve biber ekleyebilirir.
Kısa URL: https://ml.md/lc133304
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2018
819 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
3 su bardağı su veya et suyu
1 çay bardağı un
Salça
1 adet küçük soğan
Zeytinyağı
Tuz
Bir tencerede mercimekleri iyice haşlayın.
Başka bir tencerede unu, yağı ve salçayı kavurun. Haşlanmış mercimekleri un, salça ve yağ terbiyesinin içine dökün, biraz karıştırın, üzerine suyu ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın.
Ayrı bir tavada ince ince kıydığınız soğanı yağda kavurun soğanlar ölünce pişen çorbanıza ekleyin.
Birazda öyle karıştırın.