| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması | 
  | 
cTesi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143324 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019 
879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram kırmızıbiber
 
2 su bardağı pirinç
 
2-3 adet kuru soğan
 
2-3 adet domates
 
Taze nane
 
Maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Biberleri yıkayıp sap kısımlarından bastırarak çekirdeklerini çıkarın.
 
Maydanoz ve naneyi incecik kıyın, soğanları rendeleyin veya yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin, pirinçleri ayıklayıp iyice yıkayın, suyunu süzdükten sonra geniş bir kaba alın. Üzerine rendelediğiniz soğanları, domatesleri, kıydığınız yeşillikleri, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın.
 
Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Domateslerden küçük dilimler kesip üzerine kapak yapın. Sonra biberleri tencereye sıralayıp, üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı, tuz ve yarısını geçecek kadar su koyup, pirinçler pişip suyunu çekene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması | 
  | 
Amca62 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 28
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152139 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020 
644 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 tane kırmızı dolmalık biber
 
2 çay bardağı baldo pirinç
 
3 tane kuru soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı nane
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Tuz
 
3 tane domates
 
Su
 
 
Soğanları rende de diri kalacak bir biçimde kesin.
 
Tencerenin altını yakın ve zeytinyağının dörtte üçünü tencereye ekleyin.
 
Kestiğin soğanları tencereye koyun ve kavurun. İçine salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Pirinçleri yıkayıp karışıma ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuz ekledikten sonra suyu da ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişince altını kapatıp baharatları ekleyin.
 
Biberleri yıkayın, içini açın ve hazırladığınız karışımı biberlere doldurup ağzını domatesler ile kapatın.
 
Kalan yağı tencerenin dibine dökün, üzerine dolmaları dizin ve dolmaların yarısına gelecek biçimde su ile doldurun. Tuz serpip, ağzını kapatın ve suyu çekene kadar ara ara kontrol ederek pişirin. Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166704 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2022 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
10-12 adet kırmızı biber
 
1,5 su bardağı baldo pirinç
 
1 adet büyük soğan
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
6 tatlı kaşığı şeker
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 paket kuş üzümü
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 adet limon suyu
 
Biber üzerleri için:
 
4 adet domates
 
Pişme aşamasında:
 
Sıcak su
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kuş üzümlerimizi 15 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz ki iyice şişsinler. Tenceremize yağımızı koyup küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz. 5 dakika kadar kavuruyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi de ekliyoruz, tuz ve şekerini de ekleyip 10 dakika kadar kavuruyoruz. Kavrulan harcımıza sıcak suyumuzu ilave edip kısık ateşte güzelce pişiriyoruz.
 
Kuş üzümlerimizi, tuz ,nane ve yenibaharı da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra harcımızın altını kapatıyoruz. Biberlerimizi güzelce yıkadıktan sonra kapak kısıklarını çıkartıyoruz ve harcımızla içlerini güzelce dolduruyoruz (ağzına kadar doldurmuyoruz ki pirinçler pişince taşmasın diye). Doldurduğumuz biberleri üzerlerine domatesten kestiğimiz kapakları koyup tenceremize diziyoruz. En son tenceremizin yarısına gelecek kadar sıcak su, zeytinyağı ve tuzumuzu da ekleyip dolmalarımızı kısık ateşte pişene kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra limon suyumuzu gezdirerek servis edebiliriz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |