| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Kabak Kalye | 
  | 
yansı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2013 
Mesajlar: 74 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90048 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2013 
11,700 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kabak
 
2 soğan
 
2 domates
 
Yarım çay bardağı pirinç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım demet nane
 
Yarım demet dereotu
 
3 diş sarımsak
 
 
Kabakları irice doğrayıp tencereye alın. Üzerine yıkanmış pirinci, rendelenmiş soğan, sarımsak ve domatesleri ekleyip zeytinyağını gezdirin, kapağını kapatın. Ocak üzerince çok kısık ateşte hiç su koymadan pişmeye bırakın. Daha sonra kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyip kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. İstenirse pirinçler için 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Bu yemeği soğan koymadan da hazırlamak mümkündür. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.
 
 
Not: Çok az kıymayla da bu yemeği hazırlayıp sarımsaklı yoğurtla sunabilirsiniz.
  
 | 
Zeytinyağlı Kabak Kalye | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145651 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2019 
1,037 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram kabak
 
4 adet domates
 
2-3 adet orta boy soğan
 
Zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 avuç pirinç
 
Üstü için:
 
Sarımsaklı yoğurt
 
Yarım demet dereotu
 
 
Kabakları yıkayıp uzunlamasına kısa kısa kesin.
 
Soğanları ufak ufak doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
 
Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın.
 
Kavrulmuş soğanlara domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
 
Pirinci yıkayıp ekleyin.
 
Tencereye salçayı, tuzu, karabiberi, şekeri ilave edin ve biraz karıştırın.
 
Karıştırdıktan sonra kabakları ilave edin üzerine su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Piştikten sonra geniş bir kayık tabağa aktarın ve üzerine sarımsaklı yoğurtla dereotunu ilave edin. 
 
Yemeğiniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Kabak Kalye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184484 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2025 
70 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy kabak
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı pirinç
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
Yarım su bardağı sıcak su
 
Dereotu (servis için)
 
 
Kabakları alacalı soyun, halka ya da yarım ay şeklinde doğrayın. Soğanı piyazlık, sarımsağı ince doğrayın.
 
Tencereye zeytinyağını alıp soğanı ve sarımsağı kavurun. Ardından kabakları ekleyip birkaç dakika soteleyin.
 
Doğranmış domatesleri, yıkanmış pirinci, tuz ve şekeri ilave edin. Üzerine sıcak suyu dökün.
 
Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika pişirin.
 
Ilındıktan sonra buzdolabında dinlendirip, üzerine ince kıyılmış dereotu serperek soğuk servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |